Haberler

Bakan Çelik'ten Bdp'lilere: Onlar Millete İtiat Etsinler

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Seçime Giderken Türkiye'yi Huzursuz Etmeye Kimsenin Hakkı Olmadığını Belirterek,"Sivil İtaatsizlik Diye Bir Kavram Üretiyorlar.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde Gazetecilerin Sorusu Üzerine Bdp'nin Diyarbakır'da Başlattığı Sivil İtaatsizlik ile İlgili Soruları Yanıtlayan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Seçime Giderken Türkiye'yi Huzursuz Etmeye Kimsenin Hakkı Olmadığını Belirterek,"Sivil İtaatsizlik Diye Bir Kavram Üretiyorlar.Ben onlara millete itaat etmesini tavsiye ediyorum. Millet iki ay sonra fotoğrafı herkesin önüne koyacak" dedi.

AnkaraÆdan karayolu ile İnegöl'e gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik İnegöl Alanyurt Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Yunusemre Kapalı Spor Kompleksinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa törenine Bursa Valisi Şahabettin Harput, Ak Parti Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Kaymakamı Durmuş Gencer, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Ak Parti Bursa İl başkanı Sedat Yalçın katıldı.

Açılış öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, Libya konusunda Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin "şımarıkça" ve "yersiz" davranışları karşısında Türkiye'nin onurlu ve şahsiyetli duruş sergilediğini söyledi. Çelik, diğer ülkelerin de bu duruşa dönük sağlıklı bakışları neticesinde, keyfi müdahale sürecini geride bırakma imkanı sağladığını kaydetti.

Türkiye'nin Libya konusunda hassas davrandığını savunan Bakan Çelik, ôUmuyoruz ki Libya'da kan akışı, iki açıdan da duracak Böylece, hem müttefik ve NATO güçlerinin müdahalesi ile kan akmayacak hemde Kaddafi güçlerinin halka dönük müdahalesi engellenmiş olacak. Libya'nın yeni döneme, yeni kadrolarla birlik bütünlük içerisinde girme arzusu aynı zamanda Türkiye'nin arzusudur" dedi.

ADAY TERCİHLERİNİN NOTU 12 HAZİRANÆDA VERİLİR

Devlet Bakanı Faruk Çelik, CHP'den aday adaylığını açıklayan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve Ergenekon davasında tutuklu bulunan Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın adaylığı için sürecin önemli olduğunu söyledi ôDarbelerin ve teşebbüslerinin yaşandığını herkes biliyor." diyen Çelik, "Bu çerçeveden bakarsanız, Türkiye bir dönemi kapatıyor. Yargı bu işi sonuçlandırma aşamasında. Biz kimseyi suçlu addetmiyoruz. Ama bu yargıda. Eldeki şüphelerin, kargaşanın içerisinde, bence tüm bunlardan sıyrılmış on binlerce aday varken, böyle bir şaibeyi oluşturacak adayların yer almaması daha isabetli olur. Halkımız, adaylar açısında bu hassasiyeti gösterir diye düşünüyorum. Ama bunu söylememiz kimsenin suçlu olduğunu ortaya koymuyor. Yargılanıyorsanız, tutukluysanız, o davalardan çıkıp, siyasette de diğer alanlarda da söyleyecekleriniz varsa söyleyebilirsiniz. Türkiye üç beş kişiye mahkum değil. Çok daha nitelikli sorunsuz bir şekilde adaylarla seçime gidebilir. Ben şahsen böyle tercih yaparım. Kamuoyu bu tercihlerinin notunu 12 Haziran'da verir" diye konuştu.

BDP'nin Diyarbakır'da başlattığı sivil itaatsizlik ile ilgili soruları da yanıtlayan Bakan Çelik, seçime giderken TürkiyeÆyi huzursuz etmeye kimsenin hakkı olmadığını belirterek, 'Sivil itaatsizlik' diye bir kavram üretiyorlar. Ben onlara, millete itaat etmesini tavsiye ediyorum. Millet, iki ay sonra fotoğrafı herkesin önüne koyacak. Millete itaat etsinler. Şayet millet adına bir şey yapmak istiyorlarsa, Diyarbakır'da bu sese cevap verecek. Güneydoğu da cevap verecek. Türkiye'de birlik ve beraberlikten yana olan kahir ekseriyetin, bu ve benzer taş, sopa, tokat ve bu tür eylemleri onaylamayacağını herkes görecek. Bu yüzden onlara millete itaat etmelerini öneriyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Özgür Özel'den Bahçeli'ye çağrı: Kendi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza gelsin

Özgür Özel'den Bahçeli'ye çağrı: Kendi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza gelsin

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

Okul yönetimi mezuniyet kıyafetini 'Uygunsuz' buldu, öğrenciler törene alınmadı

Okul yönetimi mezuniyet kıyafetini "Uygunsuz" buldu, öğrenciler törene alınmadı

Bakmadan Geçme

Bayram tatilinde bankalar açık mı? Kurban Bayramı tatilinde bankalar çalışıyor mu? Süt dolu kovanın içine düşen bebek öldü! Olay ne, nerede oldu? ŞEBNEM BOZOKLU, KIZILCIK ŞERBETİ'NE Mİ GELİYOR? Şebnem Bozoklu hangi rol ile Kızılcık Şerbeti dizisine katılıyor? KPSS önlisans tercih ücretleri hangi bankaya yatıyor? KPSSP önlisans ücretleri hangi bankaya ödenir? Pırlanta Plajı nerede, nasıl gidilir? #127754 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Sazlıca Koyu nerede, nasıl gidilir? Boyalık plajı nerede, nasıl gidilir? #9728 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Delikli Koy nerede, nasıl gidilir? İzmir Delikli Koy ücretli mi, arabasız gidilir mi? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Ayıbalığı Koyu – Mordoğan nerede, nasıl gidilir? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? #127958 İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Dolungaz koyu nerede, nasıl gidilir? #9969 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? #9728 İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Bodrum Koyu Plajı nerede, nasıl gidilir? #127958 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Paşalimanı plajı nerede, nasıl gidilir? #127754 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? #127754 İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Mimoza Koyu nerede, nasıl gidilir? #127965 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Kocakarı plajı nerede, nasıl gidilir? Ortaokulda sınıfta kalma var mı? Ortaokulda sınıfta kalınıyor mu, kaç gün devamsızlık hakkı var?
Görüntü infial yarattı! Cumhurbaşkanlığından Suriyelilere para dağıtıldığı iddiasına yalanlama

Görüntü infial yarattı! Cumhurbaşkanlığından Suriyelilere para dağıtıldığı iddiasına yalanlama

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title