Haberler

Bakan: Botaş Hacizi ile İlgili Bilgi Gelmedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne Botaş'a Olan Borcu Nedeniyle Haciz İşlemi Başlatıldığı" Yönündeki Habere İlişkin, "Bana Gelen Öyle Bir Bilgi Yok" Dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne BOTAŞ'a olan borcu nedeniyle haciz işlemi başlatıldığı” yönündeki habere ilişkin, “Bana gelen öyle bir bilgi yok” dedi.

Yıldız, İGDAŞ tarafından düzenlen INGAS 2009 3. Uluslararası Doğalgaz Sempozyumu'nda, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, “Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne, BOTAŞ'a olan borcu nedeniyle haciz işlemi başlatıldığı” yönündeki haberi hatırlatması üzerine, “Bana gelen öyle bir bilgi yok. Arkadaşlarımla buradan çıktıktan sonra görüşürüm. Dün gece saat 02.00'de buraya geldim. Tekrar Ankara'ya döneceğim. Bana ulaşmış bir şey yok” dedi.

Yıldız, bir gazetecinin, İstanbul'da son günlerde sık elektrik kesintisi yaşandığını söylemesi üzerine, “Arkadaşlarımız herhangi bir arıza varsa ona mutlaka müdahale ediyorlardır. Yoksa şu anda enerjimizde, elektriğimizde herhangi bir sıkıntı olmadığı gibi tam tersine fazlalığımız var. Bakımla alakalı eğer bir çalışma yapılıyorsa, müessese müdürlüğünden buradan çıktıktan sonra bilgi alacağım” diye konuştu.

Bakan Yıldız, Nabbuco Projesi'ne ilişkin bir soruyu da şöyle yanıtladı:

“Bununla ilgili müzakerelerimiz devam ediyor. Zannediyorum bir - iki toplantı daha yaparız. Herhangi bir problem görünmüyor. Türkiye arz güvenliğini, ister Nabucco aracılığıyla ister Nabucco'da hiç olmayarak bir başka kaynak ülkeyle yaptığı anlaşma çerçevesinde bu gazını temin edecek. Çünkü AB üyesi olma yolunda bu müzakereleri sürdürdüğümüz AB ile yaptığımız görüşmeler ve AB'nin arz güvenliği ne kadar önemliyse ondan daha az önemli olmayan, ülkemizin enerji arz güvenliği... Eğer biz herhangi bir kaynak ülkesiyle bu anlaşmamızı yapıyorsak önemli olan bizim bunu temin etmemizdir. İlle de Nabucco ile temin etmemiz değildir. O açıdan arz güvenliğini garanti altına alabilecek bir çalışmayı, gerek kaynak ülkesiyle gerekse Nabucco ile hiç fark etmez, elde etmiş olmamız Türkiye için yeterli olacaktır.”

Başka bir soru üzerine Yıldız, Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerinin her zaman sağlıklı olduğunu ve Rusya'yı enerjide stratejik bir ortak olarak gördüklerini belirterek, “Ortak yapılan birçok proje var. Rusya, şu anda bizim gazımızın tedarikinin en büyük bölümünü oluşturan ülkedir. Bizim çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Taner Yıldız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) akaryakıt fiyatlarına ilişkin çalışması hakkındaki bir soru üzerine de şu bilgileri verdi:

“Aynı oranda indirimlerin yansımadığına dair kamuoyunda bir eleştiri var. EDPK Başkanı ile konuştum ve kendisi, pompa fiyatlarıyla toptan satışlar arasındaki makasın hangi noktada olması gerektiğine dair bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Biz de onu desteklediğimizi belirttik. İnşallah o çalışmanın sonucunda tüketici için uygun olan düzenleme daha gerçekçi bir şekilde yapılacak.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title