Haberler

BAKA Yönetimi Antalya'da Toplandı

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın mali destek programından yararlanmak için gelen 356 proje başvurusunun yetersiz olduğunu belirtt.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın mali destek programından yararlanmak için gelen 356 proje başvurusunun yetersiz olduğunu belirterek, "Bu bölgemiz için çok az, yeterli sayıda proje değil. Çok daha fazlasını beklerdim" dedi.

BAKA Yönetim Kurulu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında Ramada Otel'de toplandı. Toplantıya Isparta Valisi Memduh Oğuz, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile BAKA personeli katıldı.

Kamuoyunun beklediği mali destek programının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Altıparmak, mali destek programından yararlanma talebiyle 356 başvurunun geldiğini bildirdi. Bunların idari incelemelerinin devam ettiğini kaydeden Altıparmak, kar amacı gütmeyen kurumlardan toplam 97 başvuru olduğunu söyledi. Vali Altıparmak, bunun bölge için çok az ve yeterli sayıda olmadığına işaret ederek, "Çok daha fazlasını beklerdim" dedi.

Başvurulardan 47'sinin Antalya, 30'unun Burdur, 20'sinin de Isparta'dan geldiğini bildiren Altıparmak, nüfusu ve imkanları değerlendirildiğinde en fazla başvurunun Burdur'dan geldiğini vurguladı ve Burdur'u kutladı.

Kar amacı güden kurum ve kuruluşlar kapsamında toplam 259 başvurunun kabul edildiğini belirten Altıparmak, bunun 130'unun Antalya, 49'unun Burdur, 80'inin de Isparta'dan geldiğini kaydetti. Altıparmak, "Bölgemizin kalkınması açısından bir kaldıraç etkisi yaratacağına olan inancımı belirterek, mali destek programının tüm bölgemize ve ülkemize hayırlı olması dilerim" dedi.

-KÖRFEZ ÜLKELERİ YATIRIMCILARI BÖLGEYE GELİYOR-

BAKA'nın 5-7 Nisan'da Antalya'da Körfez Ülkeleri Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı yapacağını bildiren Altıparmak, körfez ülkelerinden 80'e yakın iş adamının bu toplantıyla katılımının beklendiğini söyledi. Bölgeden de 150 civarında katılım beklendiğini kaydeden Altıparmak, bu konuda sanayi ve esnaf odalarına büyük görev düştüğünü, onların katılımlarının çok önemli olduğunu belirtti.

Bölgeye gelen büyükelçiler, ateşeler, yatırımcıları BAKA'ya yönlendirdiklerini anlatan Altıparmak, en son silah sanayiinde iddialı olan Çek Cumhuriyeti'nden büyükelçinin geldiğini ve büyükelçiyi BAKA'ya yönlendirdiğini anlattı.

Akdeniz Üniversite ile dördüncüsü düzenlenen Akdeniz İş Fırsatları Zirvesini önemsediğini, zirvede binlerce insanın işverenle buluştuğunu kaydeden Altıparmak, bunun Burdur ve Isparta'ya duyurulmasını istedi.

-TEK ADIMDA YATIRIM BÜROLARI ETKİN ÇALIŞMIYOR-

Valilikler bünyesindeki "tek adımda yatırım büroları"nın etkin ya da etkin olamamasının valinin takibiyle alakalı olduğunu ifade eden Altıparmak, çok etkin çalışmadıklarını gördüğünü söyledi.

Tek adımda yatırım bürolarında reorganizasyona gidileceğini bildiren Vali Ahmet Altıparmak, "Hem buradaki büroyu yeniliyoruz hem de BAKA ile işbirliği yaparak, BAKA'nın burada etkin rol almasını istiyoruz. Burdur ve Isparta Valilikleri de buna destek verirse, yatırım hizmetlerinin BAKA üzerinde toplanması da büyük yarar görüyorum ama takdir sayın valilerin" dedi.

Altıparmak, işadamlarından BAKA'nın kendilerine katkısı konusunda teşekkür mektupları aldığını da söyledi.

BAKA'nın yeni iş kuranlara ciddi manada hizmet verdiğini, eğitimlerini gerçekleştirdiğini vurgulayan Altıparmak, yeni iş kurmak isteyenlere yönelik girişimcilik eğitimlerinin devam ettiğini, Isparta ve Burdur'da yapılan eğitimlere 200 kişinin başvurduğunu kaydetti. Altıparmak, şimdilik 60 kişiye verilen eğitimlerin 60 kişi için yeniden düzenleneceğini bildirdi.

BAKA'nın dışarıda tanıtımını da gerçekleştirdiğini söyleyen Altıparmak, Moskova turizm fuarına katılan BAKA'nın, yatırımcı ve girişimcileri bölgeye yönlendirdiğini belirtti.

8 sektörde bölge yatırım fırsatlarının anlatıldığı sektör raporlarının Türkçe ve İngilizce olarak 1000'er adet basıldığını anlatan Altıparmak, bölgedeki kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Altıparmak, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından açılan "İllerimiz Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor" Proje çağrısına Isparta ve Burdur valiliklerinin yanında BAKA'nın proje ortağı olarak katılacağını sözlerine ekledi.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title