Haberler

Bahçeşehir Koleji 23. Okulunu İzmir'de Açıyor

Güncelleme:

Bu yıl Türkiye genelinde 65 milyon dolarlık yatırımla yedi okulu eğitime kazandırmaya karar veren Bahçeşehir Kolejleri, 23.okulunu İzmir Bornova'da açmaya hazırlanıyor.

Bu yıl Türkiye genelinde 65 milyon dolarlık yatırımla yedi okulu eğitime kazandırmaya karar veren Bahçeşehir Kolejleri, 23. okulunu 2012 / 2013 eğitim öğretim yılında anaokulu ve ilköğretim okulunu İzmir Bornova'da açmaya hazırlanıyor.

İzmir'e yapacakları okul yatırımını anlatmak için Swissotel Grand Efes'te düzenlenen basın toplantısında konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, çağdaş eğitimin kalitesini tüm ülkeye yaymak istediklerini söyledi. Toplantıyı Bahçeşehir Kolejleri CEO'su Hakan Koçoğlu ve Genel Müdür Behçet Yavuz ile birlikte düzenleyen Yücel, "Türkiye'nin ve dünyanın geleceğine yön veren bilim insanlarını ve liderlerini yetiştirmek için yola çıktık. Sadece sınav başarısı bize yetmez. Bugün 7 bölgede 70 okulumuz bulunuyor" dedi.

Türkiye'ye örnek olacak bir eğitim kurumunu İzmir'de hayata geçirmekten gurur duyduklarını ifade eden Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, öğrencilerin sınıflara hapsedilmediği 21. yüzyıla uygun eğitim komplekslerinde dijital çağ başlatarak eğitim öğretim modeli üstlendiklerini belirtti. İleri demokrasi için devlet ve özel sektörün eğitimde fırsat eşitliği sağlaması gerektiğini dile getiren Yücel, İzmir Bahçeşehir Koleji'nin eğitim-öğretim başarısının yanı sıra teknolojik altyapı, sanat fabrikası ve yabancı dil eğitimiyle de fark oluşturacağını belirtti.

İzmir'in güzel okulları ile rekabet etmeye geldiklerini anlatan Yücel, şöyle konuştu:

"Yaptığımız her eğitim hamlesi ses getirecektir.Çünkü biz, 'binayı yaptık ve gelin ders yapın' anlayışını gütmüyoruz. Bu anlayış artık izlerini kaybettiriyor, ancak Türkiye henüz bu noktada ivme kazanmış durumda değil. Her öğrencinin ders çalışma ve öğrenme yetisi farklı olduğu için bu espriden yola çıktık ve kişiye özgü eğitim öğretim modeli ile geliyoruz."

Öğrencilerin toplumsal, kültürel ve sosyal değer yargılarını benimseyen yanlarında dünyaya açılan pencereye de kulak tıkamamaları gerektiğini vurgulayan Yücel; şunları söyledi:

"Öğrencilerimiz besteci Itri'yi de bilmeli, Beethoven'ı de bilmeli. Nazım'ın kullandığı Türkçe kadar İngilizce de doğru ve mükemmel konuşulmalı."

4+4+4 YORUMU

Türkiye'nin ideolojik çatışmalardan zarara uğradığını ve bunun da zaman kaybına yol açtığını hatırlatan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanması planlanan, eğitimde 4+4+4 sistemini de şöyle yorumladı:

"Bu sistemin tartışıldığı platform eğitim değildir. Biz özel okul olarak zaten bunu kademeli yapıyoruz. Elastikiyet kazandıracaksa doğrudur. Bu bakış açısı herkese göre değişebilir. Ama biz 21.yüzyıl gereksinimlerine bakmalıyız."

Yücel, ayrıca, Türkiye'de mesleki eğitimin 12. yıldan sonra verilmesinin doğru olduğunu sanayi alanında bu sistemi benimseyerek gelişme kat etmiş Almanya ve Avusturya gibi ülkelerde bu sistemin kalktığını ve kalkmaya devam ettiğini örnek gösterdi.

TÜRKİYE ÖZEL EĞİTİMDE SINIFTA KALMIŞTIR

Türkiye'nin özel eğitimde sınıfta kaldığını söyleyen Yücel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Öğrenme zorluğu çeken ve üstün zekalı olan öğrencilerin eğitim konusunda sınıfta kalan bir ülkeyiz. 15 milyon öğrenci içinde yüzde 2,5 oranında üstün zekalı öğrenciler bulunmakta. Pırlanta değerinde olan bu öğrenciler bile iyi eğitim alamamaktadır. Biz bunun için kişiye özgü eğitim öğretim modelini uyguluyoruz."

Yücel, ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi'nin bir birimini Ekim ayında İzmir'de hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi.

Bornova'da açılacak olan Bahçeşehir Koleji, ilk etapta anaokulu ve ilköğretim bölümlerini hizmete açacak. Yaklaşık 12 bin metrekarelik okul kampusünde bin 200 öğrenciye hizmet vermesi planlanan spor salonu yüzme havuzları, sanat atölyeleri, akademik birimlerin yönetileceği derslikler ve Çocuk Bilim Müzesi bulunacak. İzmir Bahçeşehir Koleji'nde, 2007'den beri başarıyla uygulanan Kişiye Özgü Eğitim Programı İzmir'de kullanılacak. Bu program doğrultusunda öğrencilerin eğitim programı, öğretmenler ve aileler

ile birlikte planlanacak ve çocuklar öğrenme stillerine göre gruplandırılarak dersler işlenecek. Toplantıda ayrıca Bahçeşehir Kolejleri CEO'su Hakan Koçoğlu ve Bahçeşehir Kolejleri Genel Müdürü Behçet Yavuz ile Bahçeşehir İzmir Okul Müdürü Zeynep Hülagü de hazır bulundu.

- İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

bahçeşehir Bornova türkiye izmir Eğitim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title