Haberler

Bahçeli'den Başbakan'a "Alevi Açılımı" Çağrısı: Ayrıştırıcı Sözde Demokrasi Paketlerinin İçine Katmadan Konuyu TBMM'de Çözelim

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hükümetin Alevi Çalıştaylarından Sonuç Çıkmadığını Belirterek Başbakan Erdoğan'a "Gelin Ayrıştırıcı Sözde Demokrasi Paketlerinin İçerisine Katmadan İlk Adımı Atalım ve TBMM Zemininde Bu Konuyu Çözelim" Çağrısında Bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin Alevi Çalıştaylarından sonuç çıkmadığını belirterek Başbakan Erdoğan'a "Gelin ayrıştırıcı sözde demokrasi paketlerinin içerisine katmadan ilk adımı atalım ve TBMM zemininde bu konuyu çözelim" çağrısında bulundu. Bahçeli, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in sözleriyle başlayan Dersim olayları tartışmalarını eleştirerek "Doğrusu ile yanlışıyla geride kalmış bir ayaklanma üzerinden sürdürülen istismar artık fren tutmaz hale gelmiştir. Konu tamamen AKP'nin PKK açılımının toplumdaki öfkesini dindirmeye, tepkilerini söndürmeye yönelik tam bir aldatmaya dönmüştür" diye konuştu. Bahçeli AKP'nin Türkiye'yi "bölme partisi', Başbakan Erdoğan'ın yeni siyasi misyonunun "bölme simsarlığı' olduğunun ortaya çıktığını belirterek "Yıkım projesi ve PKK açılımının birlikte anılacağı kişiler asla ve asla Alparslanlar, Mimar Sinanlar ve Mustafa Kemaller değildir ve olamaz. Başbakan'ın eşbaşkanlığını yaptığı yıkım projesine yakışacak kişiler milletimize kan kusturan Kandil kadroları ve İmralı canisidir" dedi.

Bahçeli partisinin Meclis grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Konuşmasına, Irak Türkmen Cephesi Musul İl Başkanı Yavuz Efendioğlu'nun evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesini nefretle kınayarak başlayan Bahçeli, "PKK açılımı' ve Başbakan Erdoğan'ın Kızılcahamam kampındaki muhalefete yönelik sözlerini değerlendirdi. AKP hükümetinin "PKK açılımı ile terör örgütünün siyasi amaçlarının takipçiliği'ni yaptığını savunan Bahçeli, AKP'yi "bölme partisi', Başbakan Erdoğan'ı ise "bölme simsarlığı' yapmakla suçladı. Başbakan Erdoğan'ın Kızılcahamam'daki sözlerinin "saplandığı bataklığın' bir aynası olduğunu belirten Bahçeli, "Başbakan'ın siyasi hayatımızda nezaket ve üslup zarafeti tanımadığı, bu alanlarda yapısal sorunlar yaşadığı bilinen bir gerçektir. Buna karşılık her telden çalan Başbakan tuluat alanında da önemli bir kariyer yapma yolundadır" dedi.

-"BAŞBAKAN OBAMA'YA İZNİK ÇİNİSİ YERİNE TÜRKİYE'NİN ÇIKARMAYA ÇALIŞTIĞI ÇİVİSİNİ GÖTÜRECEK"-

Başbakan Erdoğan'ın "muhalefet liderlerinin konuşmalarının çocuklara izlettirilmemesi' şeklindeki sözlerine de tepki gösteren Bahçeli, Başbakan'ın bu nitelikleriyle çocuklar için ilginç bir kaynak olmaya aday olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın "teröre teslim olmuş ve terörün bölücü emellerinin sözcülüğüne soyunmuş bir başbakan olarak tarihe geçmeyi içine sindirdiği'ni savunan Bahçeli, "PKK açılımı'na destek için Anadolu yollarına düştüğünü kaydetti. Bahçeli Başbakan'ın Aralık ayı başında yapacağı ABD ziyaretin "PKK açılımı'nın bundan sonraki yol haritasının ayrıntılarının belirlenmesinde önemli bir kilometre taşı olduğunu söyleyerek "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Beyaz Saray'da Başkan Obama ile yapacağı görüşmede, bu yıkım projesinin ilk uygulama aşaması konusunda ABD'ye tekmil ve ilerleme raporu verecektir. Başkan Obama'ya hediye olarak İznik çinisi yerine, Türkiye'nin çıkarmaya çalıştığı çivisini götürmeyi amaçladığı anlaşılan Başbakan'ın telaşı ve acelesinin bir nedeni de budur" diye konuştu. AKP'nin "PKK açılımı'nın milletin sağduyusuna çarptığını, hükümetin umduğu gelişmelerin yaşanmadığını belirten Bahçeli, Başbakan da "milleti ikna edememiş olmanın panik hali ve öfkesi'nin görülmeye başlandığını ifade etti.

-"YIKIM PROJESİNE YAKIŞACAK ŞAHISLAR İMRALI CANİSİ VE KANDİL KADROLARI"-

Erdoğan'ın "yıkım projesi'ne "Alparslan, Mimar Sinan ve Mustafa Kemal'i alet etmeye" çalıştığını da savunan Bahçeli şöyle konuştu:

"Başbakan artık sözde PKK projesinin ve yıkım sürecinin de izahını bırakmış, her biri muhteşem eserler vermiş olan abide şahsiyetlerin arkasına sığınarak tam bir tarih istismarına soyunmuştur. Şerefin, haysiyetin, istiklalin ve inancın sembolü olmuş Sütçü İmam, Nene Hatun, Hasan Tahsin gibi kahramanların adını "PKK açılımı'na bulaştırarak hatırlatmasını, acze düşmüş bir zihniyetin elinde kalmış son istismar alanları olarak görmek gerekmektedir. Dağdan inen eli kanlı PKK'lılarla her biri ayrı değer olan tarihi kahramanlarımızın aynı karede anılması bile kabulü mümkün olmayan bir düşkünlük ve alçalma halidir. Yıkım Projesi ve PKK açılımının birlikte anılacağı kişiler asla Alparslanlar, Mimar Sinanlar veya Mustafa Kemaller değildir ve olamaz. Başbakan'ın eşbaşkanlığını yaptığı yıkım projesine yakışacak şahıslar, Mehmetçikleri şehit ederek başkaldırmış isyan elebaşları, Tüfeklerinden Türk kanı damlayan Balkan çetecileri, işlerimize karışan ve milletimize hakaret yağdıran peşmerge reisleri, Ortadoğu'da zulüm ve gözyaşı getiren Müslüman katilleri, çocuk, kadın, yaşlı demeden milletimize kan kusturan Kandil kadroları ve İmralı canisidir."

-"KAFA KARIŞIKLIĞI BAKANLARA KADAR YANSIDI"-

AKP'nin milletin yüksek hassasiyetleri ile oynamanın bedelini her geçen gün eriyerek ödemeye başladığını, açılım denilen bütün oyunların bozulduğunu ve aldatma kampanyalarının boşa gittiğini ifade eden Bahçeli, "Kafa karışıklığı bakanlara kadar yanmıştır. Güroymak'ın eski adına ses çıkarmayan İçişleri Bakanının, Tunceli'nin eski adının geri verilmesine karşı çıkması bunun işaretidir. Yine camileri etnik yapıya göre bölecek olan anadilde hutbe ve vaaza karşı çıkmayanların, uçakta Kürtçe anonsunu üniter yapıya aykırı bulmaya başlamaları da kendileri açısından hizaya gelişin bir göstergesi olmuştur" diye konuştu.

-"SÖĞÜTÖZÜ, KANDİL VE İMRALI ARASINDA ÇEKİLMİŞ ÖZEL HATLAR"-

Bahçeli, geçen hafta il başkanlarına bir genelge gönderdiğini hatırlatarak "tahrike kapılmamaları' uyarısında bulunduğunu söyledi. Bahçeli, "Partimize gönül veren bütün dava arkadaşlarımızın, millet sevgisiyle dolu vatanseverlerin tahriklere kapılmamaları, çözüm ve çare yerinin sokaklar olmadığını bir kez daha ifade ediyorum. Bundan sonra yaşanılacak toplumsal gerilimlerin, hazırlayıcısı ve tetikleyicisinin baş aktörü olarak yanlışlarını örtme telaşında olan iktidar partisini kabul edeceğimizi özellikle vurgulamak istiyorum. Bu süreçte siyasi sorumluluk taşıyan iradenin, gözü dönmüş ve kontrolü kaybolmuş olduğundan her tezgahın içinde olması kuvvetli bir ihtimaldir. Söğütözü, Kandil, İmralı arasında çekilmiş özel hatlar üzerinden kurulacak diyaloglarla, kendilerini aklayabilmenin yollarını dahi arayabileceklerini düşünmek hiç şaşırtıcı olmayacaktır." diye konuştu. AKP zihniyetinin "ahlaksızlığın, adaletsizliğin ve ihanetin dehlizlerinde kaybolduğunu ve siyasi körlüğe' tutulduğunu savunan Bahçeli, "AKP tükenmekte, Başbakan Erdoğan gitmekte ve bir dönem yavaş yavaş kapanmaktadır" dedi.

-"HUZURSUZ ÖĞRETMEN, EĞİTİMSİZ ÖĞRENCİ VE BOCALAYAN ÜLKE"-

Bahçeli grup konuşmasında, Öğretmenler Günü'nü de kutladı. PKK terör örgütünün hunhar saldırılarında şehit olan 130 öğretmeni rahmetle andığını ifade eden Bahçeli, öğretmenlerin sorunlarına dikkat çekti. Öğretmenlerden esirgenecek imkanların Türkiye'nin "huzursuz öğretmen, eğitimsiz öğrenci ve bocalayan ülke" döngüsünden kurtulamamasına yol açacağını ifade eden Bahçeli, "Kendi ailelerinin temel hayat ihtiyaçlarını karşılayabilmekten çok uzak kalmış bir mesleğin mensuplarının, bu ağır ekonomik şartlar altında görevlerini layıkıyla yapmalarını beklemek insaflı bir yaklaşım değildir" dedi.

-"GERİDE KALMIŞ BİR AYAKLANMA ÜZERİNDEN SÜRDÜRÜLEN İSTİSMAR FREN TUTMAZ HALE GELDİ"-

Bahçeli konuşmasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Dersim olaylarıyla ilgili sözleriyle başlayan tartışmaları da değerlendirdi. Başbakan'ın "36 etnik kimliğe ayrıştırma misyonuna mezheplerin kışkırtılması'nı da eklediğini öne süren Bahçeli "Meclis'teki yanlış bir konuşmadan yola çıkarak, bütün ölçü ve ayarların kaçtığı bir tahrik kampanyasına dönen, doğrusu ile yanlışıyla geride kalmış bir ayaklanma üzerinden sürdürülen istismar artık fren tutmaz hale gelmiştir. Konu tamamen, AKP'nin PKK açılımının toplumdaki öfkesini dindirmeye, tepkilerini söndürmeye, dikkatlerini dağıtmaya yönelik tam bir aldatmaya dönmüştür. AKP zihniyeti tarihin sayfalarında kalmış bir hadise üzerinden yine alabildiğine inanç ve mezhep sömürüsü yapmaya başlamıştır" diye konuştu.

-BAŞBAKAN'A "ALEVİ AÇILIMI" ÇAĞRISI-

Alevilerle ilgili hükümetin Alevi Çalıştaylarından sonuç alınamadığını belirten Bahçeli, bir yıl önce yine partisinin grup toplantısında dile getirdiği partisinin "Alevi açılımı' ve önerilerini hatırlattı. Bahçeli "Hükümete ve Başbakan'a çağrımız şudur; yedi yıllık iktidarınızda Alevi İslam inancına sahip kardeşlerimiz için girişimde bulunmaktan kaçtınız ve aralarındaki uzlaşmaz alanları, işi sürüncemede bırakmak için bahane olarak kullandınız. Şimdi de geride kalmış bir ayaklanmanın acıları üzerinden "Evlad-ı Kerbela' istismarını yapıyorsunuz ve Alevi kardeşlerimizi sevdiğinizi söylüyorsunuz. O halde; gelin sahibi olduğunuz ayrımcı ve ayrıştırıcı sözde demokrasi paketlerinin içerisine katmadan sorunun acilen halli yönünde ilk adımları atalım ve TBMM zemininde bu konuyu çözelim" diye konuştu. Bahçeli Alevilerle ilgili sorunların çözümünün beklemeye tahammülü kalmadığını, MHP'nin bu konularda çıkarılacak yasalara her türlü desteği vermeye açık ve kararlı olduğunu belirtirken, partisinin 10 maddeden oluşan "Alevi açılımı' kapsamındaki önerilerini de yineledi.

Bahçeli ekonomideki gelişmeleri de değerlendirdiği grup konuşmasında, artık alışverişlerini gramla yapan vatandaşlar için şartların daha da ağırlaştığını belirterek "Önümüzdeki Kurban bayramında yükselen kurbanlık fiyatları vatandaşlarımızın kurban ibadetini yapmalarına mani olacak düzeye ulaşmıştır" dedi. (ANKA)

(EG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title