Haberler

Bağış: Biz Namlu Uzatan Olmayacağız

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,

"Biz Libya'ya kardeşlerimize namlu uzatan ülkelerden biri olmayacağız. Biz Libya'daki kardeşlerimize yardım eli uzatacağız" dedi.

Bağış, Aksaray'da Vali Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret etti. Bağış, ziyaretin ardından Belediye Tiyatro Salonu'nda AK Parti Aksaray İl Teşkilatı tarafından düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" programına katıldı.

Türkiye'nin AB süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bağış,

"Rahmetli Menderes'in başlattığı bir süreç. İlk başvuruyu rahmetli Menderes gerçekleştirdi. 1963 yılında rahmetli İnönü süreci resmileştirmek için Ankara anlaşmasını imzaladı" dedi.

Bağış, Avrupa Birliği sürecinin başladığı günden bugüne Türkiye'nin önemli mesafeler kat ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"O gün kişi başı gelir 400 dolardı, bugün 11 bin dolar. O gün 14 üniversite vardı, bugün her ilimizde üniversitemiz var, 165 üniversitemiz oldu. O gün yıllık turizm geliri 9 milyon dolardı, bugün 30 milyar doların üzerine çıktı. O zaman insanlarımızın en büyük umudu Almanya'ydı, bugün o Almanya'ya 50 yıl önce giden kardeşlerimizin çocukları Almanya'nın en başarılı futbolcuları, film yönetmenleri, avukatları, mühendisleri oldu. Onlar gibi Türkiye de durmadı, gelişti. AB sürecinde, bir zamanlar kendi başbakanını idam eden ülke olmaktan çıktık, dünyaya lider üreten ülke olduk. AB sürecinde, en büyük ilinin belediye başkanı, 'ders kitaplarındaki bir şiiri okudu' diye hapsedilen bir ülke olma ayıbından kurtulduk, bölgedeki yeni demokrasilere particilik, insan hakları, iletişim ve halkla ilişkiler konusunda eğitim veren bir ülke haline geldik. Bugün Ortadoğu'dan bir çok ülke AK Parti Genel Merkezi'nde demokrasi, particilik ve halkla ilişkiler eğitimi alıyor. Nereden nereye... Güzelyurt'un, Ihlara'nın, Aksaray'ın ve Türkiye'nin olmadığı bir Avrupa Birliği eksik olur. Bunu biz Avrupa'nın dar vizyonuna ve önümüze çıkardıkları engellere rağmen bıkmadan usanmadan kararlılıkla söylüyoruz. Avrupa Birliği'nin Türkiyesiz eksik kalacağını onların da da fark etmesini istiyoruz. İnşallah bunu da hep birlikte başaracağız."

AB sürecinin asıl sahiplerinin AK Parti olduğunu söyleyen Bağış, "Şimdi tutmuş bizim 'Gandi Kemal' demiş ki, 'AB sürecinin önündeki en büyük engel AK Parti'dir.' Sen ha, bize ha... 'Yukarıda Allah var' derler. Bizim çakma Gandi, meydanı boş bulmuş, dost ortamına girmiş orada kılçıksız balık yemiş ondan sonra da aklına geleni söylemiş. ya sizin partinizin iktidar olduğu dönemlerde bu millet yasaklardan, yokluktan, yolsuzluktan nefes alıp AB reformu mu yapabildi mi? Demokrasi ile ilişkisi o kadar uzak ki, seçmen listesine adını kaydettirmeyi bile unutuyor. Ters yola girmeye meraklı" dedi.

-"AVRUPALI KADDAFİ'LER"-

Bugün TBMM'de Libya ile bir tezkerenin görüşüldüğünü, bu nedenle Aksaray'a geç kaldığını belirten Bağış, "Arkadaşlar biz Libya'daki kardeşlerimize namlu uzatan ülkelerden biri olmayacağız. Ama biz Libya'daki kardeşlerimize yardım eli uzatacağız. Biz orada şu anda sıkıntı içinde olan kardeşlerimize insani yardım malzemelerinin ulaştırılabilmesi için önemli yardım yapacağız. Orada gerekirse insani yardım koridorları kuracağız. O insanların gıdaya, ilaca, suya, şefkate ihtiyaçları var. Onlar bizim kardeşlerimiz. Bizim ceddimiz orada savaşmış. Kardeşlerimizi orada yalnız bırakamayız. Hele hele oldu bittiye getirmeye çalışan, uluslararası kurumların toplanmasını beklemeden bir takım saldırılar yapmaya kalkan Avrupalı Kaddafi'lere hiç bırakmayacağız. Türkiye'nin küresel bir aktör olduğunu, barış için, insanlık için oralarda çabalamaya çalıştığını bütün dünyaya bir kez daha göstereceğiz" diye konuştu.

Bağış, Türkiye dışında Somali ile Erite, Gürcistan ile Rusya, Bosna Hersek ile Sırbistan, Afganistan ile Pakistan, Irak ile Suriye, İsrail ile Filistin arasında arabuluculuk yapan başka ülke olmadığını bildirdi. - AKSARAY

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

İsrail'den Lübnan'a saldırı! Çok sayıda yaralı var

İsrail'den Lübnan'a saldırı! Çok sayıda yaralı var

Kocaeli'de lisedeki mezuniyet töreninde kıyafet krizine Bakan Tekin'den açıklama

Kocaeli'de lisedeki mezuniyet töreninde kıyafet krizine Bakan Tekin'den açıklama

Bakmadan Geçme

Survivor kupası altın mı, değeri ne kadar? 14 Haziran Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 14 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Ogeday babası kimdir? Survivor Ogeday'ın babasının adı ne, kaç yaşına? #129300 14 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Survivor kim kazandı, kim şampiyon oldu 14 Haziran Cuma 2024? 14 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Survivor şampiyonu kaç para alıyor 2024? HSK atama kararnamesi 14 Haziran Cuma yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! #128220 Karaman bayram namazı saat kaçta 2024? Karaman bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı 14 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek mesajı: Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyor

Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek mesajı: Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title