Haberler

Babaları İçin Okul Yaptıracaklar

Güncelleme:

Denizli'nin Çivril ilçesinde yaşayan Vehbi-Vedat Demir kardeşler, 2 yıl önce kaybettikleri babaları için okul yaptırmak için protokol imzaladı.

Denizli'de hayırseverlerin yaptıkları okullar bir yenisi daha ekleniyor. Denizli Valiliği ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde başlatılan kampanyalar sayesinde şimdiye dek çok sayıda hayırsever Denizli'de okul yaptırdı. Son olarak Vehbi- Vedat Demir kardeşler, 2 yıl önce kaybettikleri babaları Mehmet Demir için okul yaptırma kararı aldı.

Okul yapılması için hazırlanan protokol imzalama töreni Denizli Valiliği'nde yapılırken törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ile okulu yaptıracak olan Vehbi- Vedat Demir kardeşler katıldı. Protokol töreninde konuşan Vehbi Demir, babası Mehmet Demir'i 2 yıl önce kaybettiklerini belirterek, "Babamı kaybettiğimizde çok üzülmüştük. Babam bize devamlı okumamızı isterdi. Onun adını yaşatmak için okul yaptırmak istedik. Çivril ilçemizde okul yaptırarak babamızın adını yaşatmış olacağız. Bu okullarda okuyan çocukları gördükçe de biz de mutlu olacağız" dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise, hayırseverlerin desteğinin giderek arttığını ifade ederek, "Denizli'de hayırseverlerimiz adeta okul yapmak için birbiriyle yarışıyor. Denizli gibi bir şehre de bu yakışır zaten. Hayırseverlerimizin desteğiyle birçok okulda çalışmalar devam ederken, yeni okullar için de protokol imzalamak bizi çok mutlu ediyor. Ben babalarının adını yaşatma adına bu güzel davranışı sergileyen Vehbi- Vedat Demir kardeşleri tebrik ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından okul protokolü imzalandı.

160 bin TL'si Çıtak Kıralan Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği tarafından toplanan paranın geriye kalan 200 bin TL'sini karşılayacak olan Vehbi-Vedat Demir kardeşlerin yapacağı okulun, anaokulu olarak kullanılacağı ve 100 öğrencinin eğitim alacağı bir okul olacağı kaydedildi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title