Haberler

Baba Yadigarı Traktöre Gözü Gibi Bakıyorlar

RECEP BİLEK - Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Gürçeşme beldesinde yaşayan 3 kardeş, babalarından miras kalan 1954 model traktöre gözü gibi bakıyor.

Beldede tarım ve hayvancılıkla uğraşan Soner (41), Hüdai (36) ve Ercan Üner (43) kardeşler, babaları Mehmet Üner'den miras kalan Alman malı, yarım asırlık Hanomag R45 marka traktörle çiftçilik yapıyor.

Turuncu renkli ve 4 bin 500 kilogram ağırlığındaki traktör, görenlerin dikkatini çekiyor. Üner kardeşler, baba yadigarı traktörü büyük bir titizlikle koruyor.

Soner Üner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Traktörü rahmetli babam, 1954 yılında ortak olarak satın almış. Sıfırlığından bu yana orijinal olarak elimizde mevcut" dedi.

Çiftçilikle uğraştıklarını belirten Üner, "Arazide yapılabilen bütün işleri yapabiliyoruz. Çift sürme, tırmık çekme, yük çekme, bir traktörün yaptığı bütün işlerin hepsini aşağı yukarı yapıyoruz. Adamlar, sağlam bir şey yapmışlar" diye konuştu.

Üner, yeni neslin bu eski traktörü görünce şaşırdığını belirterek, "Sürekli trafiğe çıkmadığından çocuklar bazen şaşırıyor, 'bu ne biçim traktör' diyorlar. İlla ki milletin ilgisini çekiyor" ifadesini kullandı.

"Trafik sigortası ve muayene yaptırmak istiyoruz"

Traktörün merhum babasının üzerine olduğu için trafik sigortasını ve muayenesini yaptıramadıklarını aktaran Üner, "Traktör rahmetli babamın üzerine olduğu için varisleri geniş olduğundan dolayı yaptıramadık. Araç tek kişinin üzerine olması lazım trafik sigortası yapılması için. O yüzden sigorta ve muayene yaptıramadık. Trafik sigortası ve muayene yaptırmak istiyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

"Bu, babamın bize emektarı, yadigarı, ona bakmak zorundayız" diyen Üner, "Bunun bize maddi değeri yok, manevi değeri çok. Elimizden geldiği kadar tutmaya çalışacağız. Çok isteyen oldu, satın almak isteyen oldu ama bizim gözümüzde parasal değeri yok" ifadesini kullandı.

Traktörün bakım ve onarımını kendi imkanlarıyla yapabildiklerini dile getiren Üner, "Gözümüz gibi baktığımız için çok fazla arızası olmuyor. Bu yüzden yağına ve suyuna bakarak günlük bakımlarını yapıyoruz. Çok temiz bir traktör. Traktörümüz bize babamızı hatırlatıyor" şeklinde konuştu. - Tokat

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Üner Gürçeşme Niksar Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title