Haberler

Azizbaba Köyü Camisinin Onarımına Başlandı

Kırklareli merkeze bağlı Azizbaba köyü camisinde onarım çalışmalarına başlandı.

Kırklareli merkeze bağlı Azizbaba köyü camisinde onarım çalışmalarına başlandı.

Kırklareli Müftüsü İsa Saim, beraberinde Müftü Yardımcısı İsmail Temel ile ziyaret ettiği Azizbaba köyü imamı Kudbettin Karakaş'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Karakaş, Bayramdereli Bilal Özkan tarafından 14 Nisan 1966 yılında inşa edilen Azizbaba Cami'nde ilk kez büyük bir onarım başlattıklarını söyledi.

Caminin çatısının yenileneceğini, çatlak olan duvarlarının güçlendirileceğini, minber, mihrap, vaaz kürsüsünün yapılacağını ifade eden Karakaş, "Hedefimiz 2 ay içerisinde camideki çalışmaları tamamlamak. Caminin dış sıvasının yanı sıra bahçe duvarları yenilenerek, bahçe düzenlemesi yapıldıktan sonra fidan dikilecek. Bahçeye bir de tuvalet yapmayı planlıyoruz" dedi.

Müftü İsa Saim'e onarımdaki katkılarından dolayı teşekkür de eden Karakaş, devlet vatandaş işbirliği ile başlatılan çalışmalarda maddi, manevi katkısı olan herkese minnettarlıklarını iletti.

Saim de böylesi örnek bir çalışma başlatan imam Karakaş'a caminin onarımında gerekli desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Azizbaba Köyü Muhtarı Ali Özkan da caminin onarımını önemsediklerini söyledi. Köy sakinlerinden Hüsmen Çolak ve Mehmet Tunç da, onarım için köy olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini bildirdiler.

Bu arada geçtiğimiz aylarda onarılan imam evi de, kullanılmaya başlandı.

- KIRKLARELİ

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Ali Özkan Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title