Haberler

Aziz Yıldırım: Kaşarlanmış Hakemlerle Bu İş Yürümez

Güncelleme:

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, gündeme ilişkin ve hakem hatalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Türk sporunda 6 haftadır hata yapılıyor. Bize değil genel hatalar var. Bursaspor maçından sonra yaşananları açıklamak üzere sayın Federasyon Başkanı'na bir mektup yazdım şimdi onu okuyacağız." dedi.

MEHMET TOPUZ-SELÇUK İNAN KIYASLAMASI

Aziz Yıldırım'ın mektubunda Hamza Hamzaoğlu'nun Mersin; İlhan Cavcav ve Şenol Güneş'in G.Birliği maçı sonrası demeçleri de yer aldı. Aziz Yıldırım'ın mektubunda Hamza Hamzaoğlu ve İlhan Cavcav'ın PFDK'ya sevk edilmemesine vurgu yapıldı. Aziz Yıldırım'ın mektubundan; "Mehmet Topuz 4 maç, Selçuk İnan aynı hareketten 2 maç ceza aldı." şeklindeki ifadeler dikkat çekti.

MOSTUROĞLU: HAKEMLİĞİ BIRAKMALI

Yıldırım'dan sözü alan Şekip Mostuoğlu, "Bakın sayın Başkan'ın mektubu çok önemlidir. Çünkü Beşiktaş maçından 5 gün önce yazılmıştır. Fikret Orman'ın açıklamaları Haluk Özkahya tarafından 'manalandırılmıştır' ve etki altında kalmıştır. Aziz Yıldırım gazeteye vermediği demeçten dolayı Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Mahmut Uslu'nun açıklamaları Fikret Orman ve Hamza Hamzaoğlu'ndan daha ağır değil. Halis Özkahya durumdan vazife çıkaran ve manalandıran bir hakemdir. UEFA maçı yönetmesi önemli değil. Bence Halis Özkahya bırakmalı. Özkahya önceden de böyleydi, şimdi de böyle. Bence TFF, ilişkisini kesmeli." dedi.

YILDIRIM: GELİNE NOKTADA SORUMLU TFF'DİR

Hakem hatalarından dert yanan Yıldırım, "Hakem camiasında karışıklık var güç gösterimi var. Gazetelerde yazılıyor görüyoruz. Gelinen noktada sorumlu TFF'dir. Hasan Doğan'ın ilk yaptığı eylem hakem camiasındaki kronik haline gelmiş hakemlerin görevine son vermekti. Jaap Uilenberg diye bir hakem hoca getirildi. Bizim hakemlerimiz Avrupa'da çok rahat görev alıyor. 40-50 bin lira net alıyor bu hakemler. Asgari ücret 1000 lira civarıyken kimse bunları sorgulayamaz noktaya geldi. Fenerbahçe'ye yapılan hataları biliyorsunuz ama herkese de yapılıyor. Sadece 1-2 kulüp korunuyor. Son 3 yılda 3 kere MHK değişti. Siyasi ya da değil, bilemem. Ama şu an yeterli olamıyor." dedi.

YILDIRIM: HALİS ÖZKAHYA FENERBAHÇE'Yİ KATLETTİ

Beşiktaş derbisinin hakemiyle ilgili düşüncelerini anlatan Yıldırım, "Bir hakemin düdüğüyle 70 milyon Euro'yu sokağa atamayız. Halis Özkahya için benim kafamda soru işaretleri var. Bu hakemin psikolojisi iyi değil, mentörleri bunu gözetmediği için Halis Özkahya Fenerbahçe'yi katletmiştir. Geçen sezon da Atiba'yı çizgiye basmadı diye atmıştı." ifadelerini kullandı.

"KAŞARLANMIŞ HAKEMLERLE BU İŞ YÜRÜMEZ"

"Deniz Çoban'ı dürüst bir hareket yaptığı için takdir etmeliyiz" diyen Aziz Yıldırım, "Dürüst ve namuslu bir hareket yaptığı için Deniz Çoban'ı tebrik etmeliyiz. Demek ki kimsenin etkisinde kalmamış.Trabzon'un en azından berabere kalacağı maçta mağlup oldu. Ben hala Cüneyt Çakır'ın hakem olmadığını söylüyorum. Cüneyt Çakır, Trabzonspor'un en kötü berabere kalacağı maçta Galatasaray'a mağlup olmasını sağladı" Uyarıyorum. Yarın Van Persie, Nani, Eto'o yıldızlar olmaz. 3. sınıf topçulara hakemlik yaparsınız. Ayıp... Ayıp ki ne ayıp! Bakın hakemler yarın eskisi gibi 3. sınıf futbolcuların maçını yönetir. Bu paraları alamaz. Böyle kaşarlanmış hakemlerle bu iş yürümez, bilsinler. Görev TFF'ye düşüyor." dedi.

YILDIRIM: VAN PERSIE'Yİ KOLUNDAN TUTUP ÇEKEMEZSİN

Derbi maçında van Persie ile saha görevlisi arasında yaşananlara da değinen Aziz Yıldırım, "Saha görevlisi Van Persie'nin kolundan tutuyor. Tutup çekemezsin. O görevlinin parasını ben ödüyorum. TFF'ye bir daha ödemeyeceğimi söyledim. Yarın Van Persie, Nani, Sneijder ve Eto'o gibi isimler olmaz. Gider 3. sınıf futbolculara hakemlik yaparsınız. Sakatlıktan yeni çıkan birisi betonun üstünde ısınamaz. Betonun üzerine halı serersin, gider orada ısınır, yeri gösterirsin." ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: METE KALKAVAN, ALİ PALABIYIK DERBİLERE VERİLSİN

"Hakemlerin içinde kutuplaşma var." diyen Yıldırım, "Cüneyt Çakır'ın babası bir yandan gücü elinde bulunduruyor. Futbolda çok büyük bir potansiyel var, milyar dolarlar dönüyor. Bu değerleri 10-20 kişinin çalacağı sisteme bırakamayız. Ali Palabıyık ve Mete Kalkavan gibi isimler derbiye verilebilirdi. Genç hakemlerin önü açılmalıdır. Hakemler korkmamalı, hata yaptıklarını ifade edebilmeli. Bugün nazik konuştuk, daha başka şeyler de söyleyebilirdik. Herkesi uyarıyorum." diye konuştu.

"UZAYA ÇIKACAĞIZ"

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe Kulübü olarak bu hatalar devam ederse hamleniz ne olur" sorusuna salondakileri güldüren bir yanıt verdi. Aziz Yıldırım, hataların devam etmesi durumunda "uzaya çıkacağız" cevabını verirken, "hatalar devam ettiği zaman bakarız" diye de ekledi. Yıldırım konuşmasına şu sözlerle devam etti; "Hakemlerimiz dışarıda iyi maç yönetiyorlar ama içerde iyi yönetmediklerini söylüyorsunuz. Bu farkın sebebi nedir? Ben dışarda iyi yönettiklerini düşünmüyorum siz söylüyorsunuz. Ferguson kime kızdı, Mourinho kime kızıyor? Dışarda egoları şişiyor buraya gelince hatalar yapıyorlar. "

"BİR DEFA YENDİLER DİYE SEVİNMESİNLER"

Bir muhabirin, "Beşiktaş TV'de bebek ağlama videoları yayınlanıyor" bilgisi üzerine Yıldırım, "Bir defa yendiler sevinmesinler bu kadar"dedi. Yıldırım, "Olabilir burada da biz yeneriz. Bir defa yendiler sevinmesinler bu kadar. Yazık. Bizi derdimiz başka. Biz yendik yenilmişiz ne olacak puanlar eşitlenmiş. Burada yeneriz 3 puan öne geçeriz. Biz Fenerbahçe yönetimi olarak bunları aştık. 3 Temmuz'u yaşadık biz."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Halis Özkahya Aziz Yıldırım Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500

Yorumlar (49)

ÜsTü_KaLsINMobil-IOS:

Ya bu Adam şikebahçe 3 sıfır önde başlasın maça macı rakip takım 4/3 kazandığı Zaman 3 avans yetmez der kesin bu ağlama kardeşim ...fener ağlama

49
0
yanıtYanıtla
cano:

Fener çok gol kaçırdı kazanabilirdi. . . kendi takımına baksın ilk önce hakemlere saldırmadan önce. . .

41
2
yanıtYanıtla
Mete:

Hırsızları çıkarmışlar konusturmayin şu adami

31
4
yanıtYanıtla
sensin o:

büyüksün aziz başkan

2
33
yanıtYanıtla
hakanMobil-ANDROID:

Trabzonspor un hakkını aramak sanami kaldı bay sike.bakın bu kisi yarın 2010 2011 kupasını federasyon Trabzonspor a vermeli derse şaşırmasın kimse

33
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

iyi ya çekilsin bütün takımlar ligden lig bu şikeciye kalsın türk futbolunun katili

30
3
yanıtYanıtla
keciMobil-ANDROID:

lan sende böyle diyosan sovecem valla şimdi

24
1
yanıtYanıtla
Murat MundenMobil-IOS:

Yeter artık bu iş Azizle de olmuyor. Zicoyu kovdun en başarılı teknik adamdı , Alexi kovdun en başarılı sporcuydu. Çünkü sen kendinden daha üstün birine tahammül edemiyorsun.. Son söz , git artık

25
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

aaağlamaaa fenev aaaağlamaaaaa

21
0
yanıtYanıtla
Ferhat babaMobil-ANDROID:

Bu adam kendini ne sanıyor be

19
2
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title