Haberler

Azeri Hasta İzmir'de Şifa Buldu

İzmir'de buldu.Azeri hastanın AKUT Kalp ve Damar Hastanesi'nde yapılan ameliyatla kalp kapağı 'mekanik' kapakla değiştirildi.

56 yaşındaki Azeri Akif Qasimov, kalbinin yüzde 25 oranında çalışması ve ülkesinde operasyon riskinin yüksek olması sebebiyle

şifayı

İzmir'de buldu. Azeri hastanın AKUT Kalp ve Damar Hastanesi'nde yapılan ameliyatla kalp kapağı 'mekanik' kapakla değiştirildi.

Sosyal güvenlik sisteminin bulunmadığı Azerbeycan'da yaşayan Akif Qasimov'un kalbinden çıkan ana kapağın çalışmadığı ve kalbinin yüzde 25 oranında çalıştığının teşhis edilmesi Azerbaycan'dan İzmir'e uzanan şifa köprüsünü oluşturdu. Doktorların ameliyat riski bulduğu ve operasyona sıcak bakmamaları nedeniyle hastane araştırmaya başlayan Azeri hasta, bir arkadaşı sayesinde İzmir'de geçtiğimiz ay hizmete giren AKUT Kalp ve Damar Hastanesi'ne ulaştı. Azeri hasta hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Necmettin Yakut ile bağlantıya geçti. Dr. Yakut, yüksek ölüm riski bulunan hastayı hemen İzmir'e çağırdı. Opr. Dr. Necmettin Yakut ve Opr. Dr. Engin Tulukoğlu 21 Haziran günü azeri hastayı ameliyat ederek, kalp kapağını 'mekanik' kapakla değiştirdi. Sağlığına kavuşan azeri hasta, bir iki gün içerisinde ülkesine dönecek.

YABANCI HASTALARIN TEDAVİSİNDE HAVAYOLU ÖNEMİ

AKUT Kalp ve Damar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Necmettin Yakut, azeri hastanın durumunun iyi olduğunu, ülkesine sağlıklı olarak döneceğini söyledi. İzmir'in yetişmiş insan gücü, tıbbi teknolojik altyapısı ile sağlık turizmine çok uygun olduğunu belirten Yakut, " İzmir'in sağlık turizmi açısından gelişmeye çok uygun bir bölge. İzmir'e gelen yabancı hastalar, kentimizde şifa bulabilir hem de Efes, Bergama gibi tarihi yerlerimizi gezebilirler. Bu açıdan İzmir'in çok önemli avantajları var" dedi. Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalarla sağlık turizmine önemli teşvikler verdiğini anlatan Dr. Yakut, kurulacak Serbest Sağlık Bölgeleri'nin de sağlık turizmi daha cazip hale getireceğini kaydetti. Hastanelerinin havalimanına bir kaç dakikalık mesafede olması nedeniyle sağlık turizmi açısından çok avantajlı olduğunu kaydeden Dr. Yakut, şunları söyledi: "Yabancı hastaların tedavi edilmesinde havayolu çok önemli. İzmir yakında ana kalkış merkezlerinden biri olacak. Böylelikle ülkemize de döviz gelecek. Hastanemize yabancı hasta departmanlığı kuracağız. Sigorta şirketleri ile de görüşmelerimiz sürüyor. Türkiye'deki sağlık sistemi Avrupa'ya göre hem kaliteli hem daha ucuz. Avrupa'da açık kalp ameliyatları çok pahalı. Tıbbın gelişmediği ülkelerdeki yaşayan hastaların Avrupa yerine kendi ülkemize transfer etmemizin çarelerini aramalıyız. Avrupa sigorta şirketleri ile müzakereler yapıp oradaki yabancı ve gurbetçileri de ülkemize getirebiliriz. Sağlık turizminin başlangıcını İstanbul yaptı. Ama İstanbul direkt uçuşlar sayesinde bu işte hızlı bir gelişme sağladı. İzmir'de direkt uçuşlar başlarsa sağlık turizminin potansiyeli de artacaktır." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Azerbaycan İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title