Haberler

Ayşen Gürcan Kabinenin İlk Başörtülü Bakanı Oldu

Güncelleme:

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Gürcan, geçici seçim hükümetinin ilk başörtülü bakanı oldu. Gürcan, Aile Bakanı Ayşenur İslam'ın yerine atandı.

Başbakan Davutoğlu, yeni Bakanlar Kurulu üyelerini açıkladı. Bakanlar Kurulu'nda cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı. Geçici Bakanlar Kurulu'nda en çok dikkat çeken isim İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Gürcan oldu.

İLK BAŞÖRTÜLÜ BAKANI OLDU

Gürcan, Cumhuriyet tarihinin ve geçici seçim hükümetinin ilk başörtülü kadın bakanı oldu. Akademisyen Ayşen Gürcan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı görevine getirildi.

HABERİ YURTDIŞINDA ALDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, bakan olduğunu yurt dışında öğrendi. AA muhabirinin ulaştığı Gürcan, yurt dışında bulunduğunu, Türkiye'ye döndüğünde açıklama yapacağını söyledi.

AYŞEN GÜRCAN KİMDİR

Burdur doğumlu olan Gürcan, İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Gürcan, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Baş döneminde Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.

Aile ve nüfus politikaları konusunda çeşitli araştırmaları bulunan Gürcan, üç çocuk annesi.


İŞTE DİĞER KABİNE ÜYELERİ

Başbakan: Ahmet Davutoğlu
Başbakan Yardımcısı: Yalçın Akdoğan
Başbakan Yardımcısı: Cevdet Yılmaz
Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş
Başbakan Yardımcısı: Yıldırım Tuğrul Türkeş
İçişleri Bakanı: Selami Altınok
kanı: Kenan İpek
Dışişleri Bakanı: Feridun Hadi Sinirlioğlu
Kalkınma Bakanı: Müslüm Doğan
Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekci
Kültür ve Turizm Bakanı: Yalçın Topçu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Ali Rıza Alaboyun
AB Bakanı: Ali Haydar Konca
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Ahmet Erdem
Çevre ve Şehircilik Bakanı: İdris Güllüce
Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Cağatay Kılıç
Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek
Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu
Bilim ve Sanayi Bakanı: Fikri Işık
Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ayşenur İslam Ayşen Gürcan Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (122)

Fatma:

Çok şükür akp sayesinde bu günleride gördük yıllardır başörtüsü zulümü gördük hakaretlere maruz kaldık öğretmenliğimizi gözümüzde kararttılar psikolojimizi bozdular elhamdülillah geçti. Akp kürtlere çok güzel haklar verdi insan yerine koydu istediki eskiden yapılan zulümler unutulsun güzellikler olsun din kardeşi olalım diye ama ırkçı faşist hdp ve uzantıları hayinlik yaptı teşekkür yerine ihanet ettiler

68
118
yanıtYanıtla
memis:

Ya cano bizim oralarda domuzlar bag bahce ne varsa zarar veriyor. Acaba sizinkiler mi acaba koyunlara kurban ol sen. Domuz başı seloya söylede domuzlarina sahip çiksın.

yanıt37
yanıt31
miralay:

Fatma sen yalaka yağcı ve ....sın

yanıt0
yanıt0
miralay:

Bunlara oy veren zihniyeti...

yanıt0
yanıt0
miralay:

Bunlar ki

yanıt0
yanıt0
Fatma:

Miralay denilen yaratık sen keyf çatarken biz ne sıkıntılarla peruklarla okuduk olduktan hergün yüzümde alerji ben çektim sonra atandık bitecek sandık ama yine bitmedi bu sefer hdp li müdür baş örtüsünden dolayı çektirdi bakana laf atıyon da isminin önündeki ünvanları oku senin isminin önünde de cahil din düşmanlığı var

yanıt3
yanıt2
GÜLSÜM:

vay atatürküm vay. . . kemiklerin sızlıyordur. cumhuriyet tablosunda hem de başı bağlı bir bakan. neyseki geçici hükümet. halk bunu değerlendirecek elbette oylarıyla.

18
98
yanıtYanıtla
:

Gulsum hanim onun saclari kapali senin algilarin ve beynin...

yanıt37
yanıt8
Emrahhhh:

Gulsum hanim esimin basi acik kapatmasini da istemem ancak birakin artik su basi kapali olanlarla ugrasmayi. Ataturkun annesini bilirmisin esini bilir misin sen. Erdemlik bas acmakla mi oluyor. Herseyi gectim bakan hanimin adinin onunde prof. Dr. Var senin adinin onunde ne var. Cahil dedigin basi kapalilar prof olmus sen nesin kimsin

yanıt15
yanıt6
gazi:

atatürkü kendi fesatlıklarınıza, iğrençliklerinize, despotluklarınıza alet ede ede atatürkten soğuttunuz milleti be, yeter adiler!

yanıt13
yanıt4
Tüm 122 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title