Haberler

Aynı İple İntihar Ettiler

Güncelleme:

17 yaşındaki A.K. ile aynı yaştaki A.V.Ç., dün gece bir ağacın dalında aynı iple asılmış olarak bulundu.

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey Beldesi'nde lise öğrenimini yarım bırakan 17 yaşındaki A.K. ile aynı yaştaki A.V.Ç., dün gece bir ağacın dalında aynı iple asılmış olarak bulundu. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta profil fotoğraflarını, 'öldü' yazısıyla değiştirerek iki arkadaşın, aynı kızı sevdiği ve bu nedenle birlikte intihar ettikleri sanılıyor.

Okulu bıraktıktan sonra kasap olan babasının yanında çalışan A.V.Ç. ile bir çiftçinin çocuğu olan A.K'nın, Gündüzbey Beldesi'ndeki havuz mesire alanının yanında dün gece saat 22.30 sıralarında yakınları ve güvenlik güçleri tarafından ağacın dalına bağlanan ipin iki ucuna asılı bulundu. Sağlık ekipleri iki gencin olay yerinde öldüklerini belirledi. Polis, cesetlerin üzerinde yaptığı incelemede Ç'nin cebinden babasına hitaben 'Hakkınızı helal edin' yazılı veda notu buldu.

Soruşturmada ilk elde edilen bilgilere göre ikisi de lise eğitimlerini yarım bırakan gençleri birlikte intihara götüren süreç, şöyle gelişti: Arkadaşlıkları fazla eski olmayan A.K. ile A.V.Ç'nin yolları, üniversiteye hazırlık için dershaneye giden bir genç kızı sevmeleriyle kesişti. İkisi de aynı kızı seven K. ve Ç., son 15 gün içinde beldede çok sık birlikte görülmeye başladı.

Beldedeki bir çay ocağında dün oturarak arkadaşlarıyla şakalaşan iki genç, akşam saatlerinde beldeye 7 kilometre uzaklıktaki Malatya kent merkezine giderek bir ip aldı. Daha sonra gençlerden A.K. babasını telefonla arayarak, "Baba hakkını helal et. Bir daha görüşemeyeceğiz." dedikten sonra telefonu kapattı.

Önce oğlunun evden kaçmaya çalıştığını zanneden baba, Malatya kent merkezinde oturan yakınlarını arayarak otagarı kontrol etmesini istedi. Bundan bir sonuç çıkmayınca K. ailesi çocuklarını beldede aramaya başladı ve ardından güvenlik güçlerine haber verdi. Saat 22.30 sıralarında beldenin mesire yerinde iki gencin ağaç dalına asılı cesetleri bulundu.

Olay yerinde üstüne basılacak taş, sandalye gibi herhangi bir şey bulamayan polis, gençlerin ağaca çıktıktan sonra yüksekteki bir dala, ipi ortadan bağladıktan sonra uçlarını boyunlarına bağlayıp aynı anda kendilerini boşluğa bırakarak intihar ettikleri kanaatine vardı. Polis iki gencin yakınları ve arkadaşlarının ifadelerine başvurdu.

Soruşturma devam ederken, gözler birlikte intihar eden A.V.Ç. ile A.K'nın sosyal paylaşım sitesindeki hesaplarına çevrildi. A.K'nın aynı günün sabahında Facebook hesabına 'Hepinizi çok seviyorum' yazdığı görüldü. K. ve Ç'nin ölmeden 2 saat önce profil resimleri yerine 'öldü' yazdıkları saptandı.

A.V.Ç'nin profil resimlerinin birinde 'Bir gün ölürüm sevgilim sana doyamadan/ Bir çelenk hazırla hiç ağlamadan/ Tabutumda isterim yeşile kara/ Bir gün düşerse yolun mezarlığa/ Otlara sarılmış bir mezar ara/ Dök göz yaşlarını zorla da olsa/ Çünkü orada bir ölü var tam 17 yaşında' yazılı bir mezar taşı fotoğrafını dikkati çekti. Ç'nin yine Facebook'ta bu yazının da kendi mezar taşına yazılmasını istediği görüldü.

Malatya Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından Ç. ve K'nın yakınları tarafından iki gencin cenazesi alındı. Hafız Camii'nde birlikte kılınan cenaze namazından sonra, Ç. ve K'nın cenazeleri belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Gündüzbey Belediye Başkanı Hüseyin Selçuk, olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

- Malatya / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title