Haberler

Aydın: Seyyar Muhtar

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'ne bağlı Malgaçmustafa köyü muhtarı Kemal Ören, ilginç icraatlarıyla bürokrasiye meydan okuyor.

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'ne bağlı Malgaçmustafa köyü muhtarı Kemal Ören, ilginç icraatlarıyla bürokrasiye meydan okuyor.

Haftanın bir günü ilçe merkezinde bulunan belediye parkında masa kiralayarak vatandaşlara hizmet veren muhtar Kemal Ören, ilçede örnek muhtar olarak gösteriliyor. Özellikle resmi dairelerde işi olan köylüler muhtarın bu uygulaması sayesinde hiç zorluk yaşamdan işlerini görüyor.

Halkı en iyi hizmeti vermek amacıyla geçtiğimiz seçimlerde aday olduğunu belirten Ören, 5 yılını halka adadığını ve hizmet ettikçe mutlu olduğunu söyledi. Bu güne kadar hiç kimseden mühür parası almadığını belirten muhtar Kemal Ören, "Seçimlerde halkımızın isteği üzerine aday oldum. Seçim öncesi verdiğim sözlerin hepsini yerine getirdim. Doğrudan Gelir Desteği ödemeleri kapsamında evrak onaylanması sırasında köylülerimiz sıkıntı yaşıyordu. Bu sorunu çözmek amacıyla 2 yıl önce Sultanhisar'ın pazarının kurulduğu cuma günleri ilçede seyyar hizmet vermeye başladım. O günden bu yana her hafta cuma günleri Sultanhisar Belediye Parkı'nda seyyar hizmet veriyorum. Çantamda her türlü matbu evrak var. İlçeye pazara gelen vatandaşlarımız bir yandan pazar işlerini görürken, diğer yandan da vakit kaybetmeden resmi işlemlerini yürütüyor. Muhtar seçildikten sonra cep telefonu alıp, numarasını herkese dağıttım. İşi olan telefon açıp yerini bildiriyor. Ben hemen yanına gidip onaylanması gereken evrakları mühürlüyorum. Halkımız seyyar hizmetten çok memnun" dedi.

Köy muhtarına örnek davranışından dolayı teşekkür eden Salih Karatekin ise 3 yıldır resmi işlemler sırasında hiç sıkıntı yaşamadıklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title