Haberler

'Ayaz' Filminin Vizyona Girmemesi Marmaris'i Üzdü

Başrollerini Cemal Hünal, Çiğdem Aysu, Arda Kural ve Gökhan Tepe'nin paylaştığı ve tamamı Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde çekilen 'Ayaz' filminin sinemalarda vizyona girmemesi, ilçenin tanıtımı için umutlanan Marmarislileri üzdü. Bu arada filmin salon yetersizliğinden değil, 'kötü seslendirme' nedeniyle vizyona alınmadığı öne sürüldü.

Marmaris'teki, sahibi olduğu, denize sıfır Romance Otel'de 90 kişilik 'Ayaz' filmi ekibini bir ay boyunca misafir edip, lojistik sponsorlarından olan Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) Başkan Yardımcısı Ertan Yaylalı filmin vizyona girmeyeceğini öğrenince büyük hayal kırıklığı yaşadı. Yaylalı, "Marmaris Belediyesi ve GETOB'un da lojistik destek verdiği filmden ötürü çok heyecanlıydık. Çünkü ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacağına inanıyorduk. Davetli olmama rağmen, işlerim dolayısıyla gala gecesine gidemedim. Gidenlerin anlattığına göre, Marmaris görüntüleri enfesmiş. Ancak, seslendirme çok kötüymüş, bu yüzden film vizyondan çekilmiş, diye duydum. Yapımcı sinema salonu yetersizliğini gerekçe göstermiş. Gerçek, ileride anlaşılacak. Yaptığımız masrafa değil, Marmaris'in önemli bir tanıtım fırsatını kaçırmış olmasına üzülüyorum" dedi.

'KARAKTERLERİN SESİ GÖRÜNTÜYLE UYUŞMUYORDU'

20 Mart akşamı İstanbul Nişantaşı'ndaki 'Citys Citylife' sinemalarında yapılan galaya giderek filmi beyaz perdede izlediğini belirten Ertan Yaylalı'nın yeğeni Barboros Yaylalı ise "Perdede Marmaris'i gördükçe göğsüm kabardı. Fakat dublaj hataları çok göze batıyordu. Özellikle Cemal Hünal'ın canlandırdığı karakterin sesi, görüntüyle hiç uyuşmuyordu. Filmin sinemalarda gösterilmeyeceği duyurulmasının asıl sebebi de bence buydu" diye konuştu.

'SALON SAYISI AZ' DEMİŞTİ

Yapımcı Lütfi Kara, galada gazetecilere, 2 milyonu film, 720 bini ise reklam olmak üzere toplam 2 milyon 720 dolarlık bütçeye sahip olduğunu kaydettiği Ayaz'ı sinemalarda gösterime sokmama kararı aldıklarını söylemiş, nedenlerini de şu sözlerle açıklamıştı:

"Filmin çekimlerini tamamladıktan sonra 23 Mart günü vizyona girmesi için yetkililerle konuştuk. Fakat bize toplam 50 salon vererek emeğimize yazık etmeye çalıştılar. Diğer büyük yapımlara, gösterim için sınırsız salon verilirten, bağımsız filmlere bu kadar az yer verilmesi bizi çok üzdü. Birçok sinema salonunun işletmesini alan büyük firmaların tekelleşmemesi için, sinemaya oldukça destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın dikkatini çekmek istiyoruz."

BAĞIMSIZ DAĞITIM AĞI

Sinema Yazarları Derneği Başkanı Tunca Arslan da 'Ayaz' filmiyle ilgili olarak düşüncelerini açıklarken yapımcı Lütfi Kara'nın sinema salonu yetersizliğini bahane ettiğini belirtmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Salon sorunu, basın gösterimi ve galadan sonra mı ortaya çıktı, belli değil. İşin bir yanında dağıtım tekellerine karşı bir protesto varmış gibi görünüyor. Diğer yanda ise yapımcının filmine güvenemediği için salon sorununu bahane ettiği iddia ediliyor. Sinemamızda tuhaf şeyler oluyor. Yapımcılar filmlerini galadan önce seyretmiyorlar mı ya da gerçekten finansal oyunlar mı dönüyor diye merak ediyorum açıkçası. Fakat ne olursa olsun, ülkemizde bağımsız dağıtım ağının ve salon zincirinin oluşturulması şart."

DEB(İÖ/CK) - Muğla / Marmaris

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemal Hünal Arda Kural Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title