Haberler

Avukatlık Pilotluk Yaparken İşi Bıraktılar, Şimdi Çiftçi Oldular

Güncelleme:

Özlem Dilara ve Vahap Şatır'ı, şehirden kaçırıp çiftliklerde çalışmaya iten ne stresli hayat ne de sağlıksız koşullar. Onları buna iten başka bir dünyanın mümkün olup olmadığı merakı...

Özlem Dilara avukat. sekiz yıldır ağır ceza davalarına bakıyor. Vahap ise beş yıl gazetecilik hayatından sonra işini bırakıp pilot olmuş. İstanbul'da okumuş, evlenmiş, mutlu mesut ve konforlu bir hayat süren çifti şehir hayatından çıkaran macera tutkuları olmuş.

HIZLI BİR HAYATLARI VAR

Afrika'ya dünyanın en yüksek köprüsünden atlamak için gitmişler, evlilik yıldönümlerini uçaktan atlayarak kutlamışlar, dünyanın en mutlu insanlarının Kosta Rika'da yaşadığını öğrendikten sonra koşa koşa oraya gitmişler. "Gezgin ruhlu bir çiftiz" diye tarif ediyorlar kendilerini.

O SORU HAYATLARINI DEĞİŞTİRDİ

Sonra akıllarına hayatlarını değiştirebilecek bir soru takılmış: "Başka bir hayat mümkün mü?" "Cevabın doğduğumuz, eğitim aldığımız, evlenip barklandığımız, çalıştığımız, kısaca 30 yaşımıza kadar neredeyse tüm hayatımızı geçirdiğimiz şehirde olmadığını anladık. Bu bizi şehir hayatının dışına çıkardı" diyorlar.

BİR BİLİNMEZE DALDILAR

Ve her şey böyle başlamış. Herhangi bir plan yapmamışlar. Nereden nasıl başlayacaklarına dair bir fikirleri de yokmuş. Gazetelerden ve internetten şehri terk etmiş insanlara ulaşmışlar. Onlara "Nasıl ettiniz? Neler yaşadınız?" gibi yığınla soru sorarak dostluklar edinmişler.

BU YOLCULUK KAÇIŞ OLMAMALI

"Yine de bir anda evinizi, işinizi birkaç gün içerisinde bırakıp gitmeniz pek mümkün değil. En basitinden, elektrik, su, doğalgaz, internet aboneliklerinizden kurtulmanız bile birkaç haftanızı alabilir. Bunun içine bir de çevrenizi, ailenizi ve belli bir noktaya getirmiş olduğunuz kariyerinizi katınca zaman zaman işler stresli bir hale girebiliyor. Ancak işin püf noktası yolun ve yolculuğun tam da bu noktada başladığının farkına varabilmek bize sorarsanız" diyorlar. Ancak gitmenin bir kaçış olmaması gerektiğinin de altını çiziyorlar.

BEDAVA ÇALIŞIP İŞİ ÖĞRENDİLER

Daha sonra işlerinden istifa eden çift kendilerini Fethiye'de bir TATUTA (Tarım, Turizm, Takas) çiftliğinde enginarların ayrıkotlarını temizlerken bulmuş. Çiftlikte 30 gün gönüllü olarak çalışmışlar. Mantar toplama, kümes yapımı, kışlık meyve-sebze ekimi, odun kesmek ve ekmek yapmak gibi işleri öğrenmişler.

HAYALLERİ ÇİFTLİK

Gelelim peşine düştükleri sorunun yanıtına. Evet, onlar başka bir hayatın mümkün olduğunu düşünüyor artık. Bunun anahtarı ise yaşadıkları kırsal ve tarıma dayalı deneyim olmuş. Hayalini kurdukları hayatı yaşayabilmek için kendi çiftliklerini kurmayı amaçlıyorlar. Ancak bunun için biraz daha deneyim kazanmaları gerektiği görüşündeler.

DENEYİM KAZANIYORLAR

"TATUTA çiftliklerinde gönüllü çalışmaya bir süre daha devam etmek istiyoruz. Biraz daha deneyim elde etmemiz, daha fazla şey öğrenmemiz gerekiyor" diyor her ikisi de. (Kaynak:Hürriyet)




Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İstanbul Afrika Yaşam Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

Kadir:

Millet ne yapacagini sasirmis

1
16
yanıtYanıtla
Tr35Mobil-ANDROID:

para suyunu çekince ne yapacaklar, çiftçilik kolay mı?? tarlanın dönümü 30-50 bin tl, traktör ve malzemesi 70-80 bin tl gübre 50 tl, yem 52 tl, ne sanıyor bunlar, hazırda 500 -600 bin tl olacak, 1 inek 6-7 bin tl. bu rakamlar minimum.

9
7
yanıtYanıtla
ibrahim parlak:

hadi köyümüze geri dönelim. Köyde hayat var, neşe var, sevgi saygı var, dostluk var, dayanışma var daha doğrusu düşünemediğimiz çok şey var. Atamız ne demiş ''Köylü Milletin Efendisidir''

16
0
yanıtYanıtla
melih:

Bende köyde sevgi saygı var sandım, biraz toprak aldım, önce domateslerimi çaldılar, sonra biberlerimi kökünden götürdüler, barbunyalarımı üçotuz paraya yürüttüler, kendileri çalışmadığı gibi çalışanın kinide yürütme derdindeler hadi be

yanıt1
yanıt0
hayattanMobil-ANDROID:

Insan oğlunun nasıl bir hayat yaşarsa yaşasın tatmin olmadığının açık ve net kanıtı. Bu haberi yapan muhabiride kutlamak lazım.

14
0
yanıtYanıtla
COK KONUSAN:

Gerzekler. . . . . . . Bu nasil haber yaaa. . . . .

1
13
yanıtYanıtla
kerim hoca:

Çok iyi düşünmüşler,allah sağlık sıhhat uzun ömür versin,aşkları sevgileri mutlulukları ömur boyu olsun.Doğada yaşamak Allaha olan imanı kuvvetlendirir.inşaallah hidayete ererler.Amin

11
1
yanıtYanıtla
O GÜNLER:

işsizken üç yıl beş parasız yaşadım. . köy kadınlarından öğrendiğim otlarla ne salatalar ne yemekler becerdim. . aylarca deniz üzerinden güneşin doğuşunu, geceleri yıldızları izledim. . 50 kuruş veremediğim için köyden kasabaya 15 km yürümüştüm. . züğürt kalınca en yakınlarım başta olmak üzere tüm sorun çıkaranlar ortadan kayboldular. . yalnız, mutlu, huzurlu ama parasız yaşadığım o günleri hiç unutmuyorum. . BÖYLE MUTLU OLUNABİLDİĞİNİ ÖĞRENDİM.

11
0
yanıtYanıtla
tayfun Mobil-ANDROID:

helal olsun sizee ,beninde sehir hayatindan kurtulup bir an once boyle yasama gibi bir hayalim var insallah bir an evvel gerceklestiririm .

11
0
yanıtYanıtla
DÜNYA TİYATRO:

Emekli olunca tek hayalimdi ama sağlık problemlerim ve çocukların eğitimleri derken, fiatlar aldı başını gitti. VESSELAM ÖMÜR GELDİ GEÇTİ.

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title