Haberler

Avukat Kavili, Örgüt Üyeliği Hakkında İfade Verdi

Ankara'da Katıldığı Bir Duruşma Sırasında "Benim Bir Örgütüm Var" Şeklinde Konuştuğu İçin Hakkında Soruşturma Başlatılan Avukat Ömer Kavili, Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın'a İfade Verdi.

Ankara'da katıldığı bir duruşma sırasında "Benim bir örgütüm var" şeklinde konuştuğu için hakkında soruşturma başlatılan Avukat Ömer Kavili, Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın'a ifade verdi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Kavili, ifadesinin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı uyarınca Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın'a ifade veren Kavili, "Örgüt üyesiyim" dedi.

Kavili, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ana Dev Yol Davası'nda bazı eksik klasörleri ve belgelerle ilgili taleplerini ilettiğini, savunma için bu belgelere ihtiyacı olduğunu ifade ederek ''Bu konuda titizleniyorum. Benim bir örgütüm var. Örgütümün standartları var'' dediğini belirtti.

Duruşmadaki sözleri nedeniyle hakimlerin kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve suç kapsamı özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri görev alanında görüldüğü için Adalet Bakanlığı'ndan izin alınmadan soruşturma başlatıldığını söyleyen Kavili, örgüt liderleri hakkında savcıya da bilgi verdiğini belirtti. Kavili, kimsenin kendisi hakkında aleyhte beyanda bulunmasını isteyemiyeceğini söyleyerek "Söz ettiğim örgütün benden sorulması istenmiş" diye konuştu.

"Evet benim bir örgütüm var. Hukukta örgütün tanımı 2 veya daha fazla kişinin bir araya gelmesidir" diyen Kavili, örgütün yasaların içinde ya da dışında faaliyet gösterip göstermeyeceğinin önemli olduğunu anlattı.

Kavili, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ben de ifademde ileride muhbir bir avukat olarak anılmamak için örgüt başkanımızın kimliğiyle ilgili fazla bilgi vermedim. Başkanımız kısa boyludur, beyaz saçlıdır, kod adı da 'Laz Kazımdır' dedim. Ankara'daki örgüt başkanımız da Özdemir isimli biridir. Çok yüksek yerlere sızmayı planladığı, çok yüksek bir mevkide teklif edilen bir koltuğu da reddettiğini duydum."

Kavili ayrıca, basın mensuplarına da "Siz de büyük bir tehlike altındasınız, örgüt üyesi olduğunu söyleyen biriyle birlikte görülüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Kavili, soruşturma dolayısıyla mesleğinden utandığını ve kimlik tespiti sırasında bu sebepten emekli olduğunu söylediğini dile getirdi.

(YM-ED-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title