Haberler

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü'nden Avrupa'daki PKK Propagandasına Sert Tepki

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Avrupa Parlamentosunda terör örgütü sergisi açılmasına ilişkin, "Terör propagandası, ifade özgürlüğü kapsamında olamaz. Bu sergiyi düzenleyenler, eğer hareketlerini 'PYD'nin DEAŞ terör örgütüyle savaştığı' iddiasına dayandırıyorlarsa, kendilerine Nusra Cephesi, Hizbullah ve eli kanlı Esed rejimi sergilerini de açmalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

"ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, AA muhabirine, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosunda (AP), terör örgütü Pkk'nın elebaşı Abdullah Öcalan ve örgütün Suriye uzantısı PYD üyesi teröristleri gösteren fotoğrafların yer aldığı sergi açılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Avrupa Parlamentosu çatısı altında her gün Türk vatandaşlarını hedef alan bir terör örgütünün propagandasının yapılması kabul edilemez." ifadesini kullanan Kalın, "Avrupa Parlamentosunun bizatihi Avrupa Birliğinin terör örgütü kabul ettiği Pkk'nın organik uzantısını parlatarak neyi amaçladığını anlamakta güçlük çekiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"ÇİFTE STANDARTIN EN BÜYÜK KANITI"

"Avrupa Parlamentosunun bir terör örgütünün reklamına soyunması, Türkiye olarak gündeme getirdiğimiz çifte standartların en açık kanıtıdır." diyen Kalın, şunları kaydetti:

"Terör propagandası, ifade özgürlüğü kapsamında olamaz. Bu sergiyi düzenleyenler, eğer hareketlerini 'PYD'nin DEAŞ terör örgütüyle savaştığı' iddiasına dayandırıyorlarsa, kendilerine Nusra Cephesi, Hizbullah ve eli kanlı Esed rejimi sergilerini de açmalarını tavsiye ediyoruz. Bizim açımızdan masum insanları öldüren ve kandan beslenen Nusra Cephesi, DEAŞ, PYD ve PKK arasında herhangi bir fark yoktur. Türkiye'deki terörle mücadele yasalarını her fırsatta eleştiren bazı Avrupalı siyasetçilerin asıl maksadı bu vesileyle anlaşılmıştır."

Kaynak: AA / Güncel

Brüksel PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (6)

eagle:

apo posterleri acmayi serbest biraktiniz bunla övündünüz bi aynaya bakin digecem ama sizde aynaya bakacak yüz yok

39
2
yanıtYanıtla
daha ne:

çözüm sürecinde hep birden apoya pkk ya güzellemeleri AKİL VE AKP liler yaptı. yalanma. apodan gelecek mektubu 4 gözle bekliyordunuz. haburda pkk nın nasıl karşılandığını herkes gördü. helikopterle hakim savcı gönderilmedi mi habur a . dolmabahçede osloda imralıda pkk ile AB mi görüştü. herkes karakterinin gereğini yapar. AB VE ABD nin ne olduğu belli ya AKP ne iş pkk ile masaya oturdunuz şimdi kıvırın. 600 şehidin kanı boğacak sahte müslumanları sahte vatanseverleri dantelli kefenlileri. .

33
0
yanıtYanıtla
TIRRO VIRRO:

boş mahluk siz önce yaptığınız katliamların hesabını verin cizre sur nusaybin ve daha niceleri o KALIN ve boş kafayla ancak boş boş anırırsınız

2
23
yanıtYanıtla
Aynı Gemideyiz:

bırakınız bunları SAYIN kelimesin kullanılması ve TÜRK kelimesinin bir çok yerden çıkartılması kararını kim verdi. Öcalana arkadaş, ziyaretlere özel tekne , tv ler spor salonlarını KİM VERDİ? Atmayalım sallamayalım lütfen. . . . TARİH HERŞEYİ NOT ETTİ. . . . .

12
1
yanıtYanıtla
eyyy AB:

hadi kükreyin ey AB diyerek hadi sabrımızı zorlamayın diyin hadi bizi kimse test edemez deyin hadihep yalan hep yalandokunulmazlıklar için her gün tv lerde verip veriştirdiniz eee şimdi noldu kalktı dokonulmazlık hani operasyon HDP ye amma sahtekarlarsınız. milletin gariban çocukları öldü AKP nin oyu için vesselam.

yanıt0
yanıt0
bagok:

ANF. . BAHOZ ERDAL bugun anf ye de aciklama yapacak. . son dakika haberi.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title