Haberler

Avrupa Konseyi Dünya Demokrasi Forumu

Strazburg'da dün başlayan Dünya Demokrasi Forumu'nda, sığınmacıların geldikleri ülkelere sunacakları katkılar ve bu yönde ortaya çıkabilecek fırsatlar değerlendirildi.

Strazburg'da dün başlayan Dünya Demokrasi Forumu'nda, sığınmacıların geldikleri ülkelere sunacakları katkılar ve bu yönde ortaya çıkabilecek fırsatlar değerlendirildi.

Avrupa Konseyi'nde bu yıl 5'incisi düzenlenen ve dün başlayan Dünya Demokrasi Forumu'nda demokrasi ve eşitlik için eğitimin yeri ve önemi ana başlık olarak seçilirken, sorunlara çözüm bulmakta eğitimin rolü ele alındı. Güncel sorunlarla ilgili birçok konunun atölye çalışmaları şeklinde konferanslarla alanında uzman kişilerle değerlendirildiği forumda, sığınmacılar konusu da yer aldı.

"Sığınmacılar: Sınırsız Fırsatlar" konulu bölümde, sığınmacıların durumu ve bulundukları ülkelere entegrasyonu ile ilgili çalışmalar yapan kuruluşların temsilcileri söz aldı. Konferansın moderatörlüğünü yapan Türkiye'nin Avrupa Konseyi Nezdinde Daimi Temsilcisi Erdoğan İşcan, sığınmacı krizinin şüphesiz uluslararası toplumun karşı karşıya olduğu en büyük krizlerden biri olduğuna değinerek, "Doğal olarak bu konu Avrupa Konseyi'nin gündeminde de özel bir yer almaktadır" ifadelerini kullandı. 1951 tarihli mültecilerin durumuna dair sözleşmenin sığınmacı statüsünde olanların kabulü prensibine sahip olduğunu kaydeden İşcan, "Suriye örneğinde konuşacak olursak, maalesef sığınmacıların kabul edilmemesi, tel örgü veya geri gönderilmesi gibi örneklerle karşılaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Konferansın konuşmacılarından Suriye'de 2011 yılında faaliyete geçen Basamat for Developement isimli kuruluşun başkanı Majd İzzat Al-Chourbaji, sığınmacı konusunun riskleri ve önemi hakkında dünyada yeteri kadar hassasiyet oluşmadığına dikkati çekerek, "Sığınmacı ve göçmenlerin durumu Avrupa veya dünya kamuoyunun sandığından daha derin ve hassas bir konu. Suriye'nin komşu ülkelerine sığınan yüzbinlerce Suriyeli'nin diğer ülkelerde yeteri kadar hoşgörüye sahip olmadığını, dünyanın geri kalanının durumun aciliyetinden de habersiz olduğunu söyleyebilirim" dedi.

İnternet üzerinden Suriyeli sığınmacıların iletişimi ve dil öğrenmeleri ile ilgili çalışmalar yapan Natakallam isimli platformun kurucusu Aline Sara ise kişisel deneyiminden örnekler vererek, Lübnan doğumlu olduğunu fakat ABD'de yaşadığını, sığınmacılar arasındaki eğitimli kişilerin iletişim kurması ve dil sorunları gibi konuları ele alabilecekleri bu platformu faaliyete geçirdiğini anlattı.

Dünya Demokrasi Forumu'nda demokrasinin öğretilmesi, eğitim alanında demokrasi ve demokrasinin araçlarının geliştirilmesi gibi konularda çok sayıda çalışma atölyesi yer alıyor. Foruma Avrupa Konseyi üyesi ülkeler başta olmak üzere dünya genelinden 2 binin üzerinde uzman ve sivil toplum temsilcisi katılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Strazburg Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title