Haberler

Avrupa'da 1 Trilyon Euro'luk 'Masa'ya Güler Sabancı da Oturdu

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Avrupa Kökenli Çok Uluslu Şirketlerin Üst Düzey Yöneticilerinin Bir Araya Gelerek, Avrupa Politikalarına Yön Verdiği İş Dünyası Örgütü European Round Table Of Industrialists'e (Ert) Kabul Edildi.böylece Güler Sabancı, Kurulduğu 1983 Yılından Bu Yana Ert'ye Üye Olan İlk Kadın Yönetici Oldu.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Avrupa kökenli çok uluslu şirketlerin üst düzey yöneticilerinin bir araya gelerek, Avrupa politikalarına yön verdiği iş dünyası örgütü European Round Table of Industrialists’e (ERT) kabul edildi.Böylece Güler Sabancı, kurulduğu 1983 yılından bu yana ERT’ye üye olan ilk kadın yönetici oldu.

Başkanı Nokia’dan

Başkanlığı, Nokia Başkanı Jorma Ollila tarafından yürütülen ERT, üyelerinin tecrübelerine dayanarak Avrupa’daki iş ortamı ve rekabetle ilgili konulardaki politikaları izliyor ve görüşlerini yazılı ya da yüzyüze görüşmelerle Avrupalı hükümetlere, Avrupa Komisyonu’na ve diğer karar alıcılara iletiyor.

Türkiye’den 3’üncü üye

Güler Sabancı, ERT’de üyeliğe kabul edilen ilk kadın üye oluşunun yanı sıra, Türkiye’den de bu örgüte giren 3’üncü üye konumunda. 25 yıldır faaliyetlerini yürüten ERT’de daha önce Türk iş dünyasından Profilo Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Jak Kamhi’nin üyeliği bulunuyordu. Halen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da ERT üyeleri arasında yer alıyor. ERT, Avrupa sanayisinin güçlenmesi, Avrupa’da istihdamın ve gelir düzeyinin yükselmesi doğrultusunda politika alternatifleri oluşturmak, AB Komisyonu’nun yaptığı çalışmaları izlemek ve gerektiğinde yine aynı amaçla bu politikaların oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla kuruldu. ERT’de temsil edilen 45 şirketin Avrupa’da yaptıkları toplam ciro 1 trilyon Euro’nun üzerinde, yarattıkları istihdam ise yaklaşık 6.6 milyon olarak hesaplanıyor. ERT’ye üye şirketler arasında Nokia, Unilever, Nestle, Bayer ve British Airways gibi dünya devleri bulunuyor.

Türk iş dünyasına ilk kez iki koltuk

ECZACIBAŞI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Güler Sabancı’nın European Round Table of Industrialists’e (ERT) girmesiyle birlikte Türk iş dünyasının temsilci sayısının ilk kez ikiye çıktığını belirtti. Eczacıbaşı, Avrupa Birliği (AB) nezdinde ciddi ağırlığı bulunan ERT’de Türk iş dünyasının iki kişiyle temsil edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title