Haberler

Atlasjet Uçağının Kaçırılması

Atlasjet Ceo'su Tuncay Doğaner, Uçakta Hala 4 Yolcu ile 2 Mürettebatın Olduğunu Belirterek, "Yolcuların Bir Kısmı Kendi İnsiyatifleri Dahilinde Uçaktan Çıkmıştır. Güvenlik Açısından Böyle Bir Usul Söz Konusu Değil" Dedi.

AtlasJet Ceo'su Tuncay Doğaner, uçakta hala 4 yolcu ile 2 mürettebatın olduğunu belirterek, "Yolcuların bir kısmı kendi insiyatifleri dahilinde uçaktan çıkmıştır. Güvenlik açısından böyle bir usul söz konusu değil" dedi.

KKTC-İstanbul seferini yapan içinde 6 mürettebat ile 136 yolcusu bulunan Atlas-Jet Havayolları'na ait uçağın kaçırılmasının ardından AtlasJet Ceo'su Tuncay Doğaner son durumu basın mensuplarına değerlendirdi.

Uçağın kalktıktan kısa bir süre sonra muhtemel olan iki hava korsanı tarafından kaçırıldığını dile getiren Doğaner, "İki hava korsanı kapalı olan kokpit kapısnı açmaya çalıştı. Kapıyı kırmaya tekmeleyemeye başlamış. Uçak Tahran'a götürülmek istendi. Buna karşın uçak Antalya Havalimanı'na indirildi" dedi.

Uçakta 6 mürettebatla birlikte 136 yolcu bulunduğunu dile getiren Doğaner, "World Focus şirketinden kiralanmış olan bir uçaktır. 07.25 sıralarında bu olaydan haberimiz oldu. Ulaştırma, İçişleri, Dışişleri, Antalya Havalimanı valiliğiyle gerekli temaslar sağlandı. Atatürk, Ercan Havalimanlarında ve merkezde kriz merkezi oluşturuldu. Uçak 08.05'te Antalya'ya indi. Güvenlik güçleri önlem aldı. Muhtemel bir operasyon için şirketimiz ve güvenlik güçleri koordinasyonu sağladı" diye konuştu.

Uçak sisteminde herhangi bir patlayıcı maddeye karşın önlem alınmış olduğunu söyleyen Doğaner, risk alma diye bir lüksleri olmadığını dile getirdi. Şu ana kadar bazı yolcuların hava korsanları tarafından serbest bırakıldığını bazılarının kendi inisiyatiflerini kullanarak, uçaktan çıktığını söyleyen Doğaner, "Uçağın kanadındaki kapılardan, kuyruk kısmından çıkan yolcular beton zemine atladığı için ufak tefek bir şekilde yaralandı.Bu usuller dahilinde değildir. Yolcuların kendi tercihidir. Yolcular VIP

salonuna alındı. Her türlü ihtiyaçları karşılanmaktadır. Şüpheli yolcular araştırıldı. Bunlar hakkındaki işlemler devam etmektedir. 4 yolcu 2 mürettebat bulunmaktadır. Son yolcu ve son mürettebatın sağ sağlim teslim alınan kadar her şey güvenlik güçleri kontrolündedir. Diğer yolcu ve mürettebatımız telsim alındıktan sonra gerekli makamlar gerekli açıklamayı yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Bir daha böyle şeylerin olmamasını dileyen Doğaner, "Bunlarla ilgili detaylar Ulaştırma, Dış ve İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanacak. Bize ulaşan bilgiye göre yolculara karşı müdahale yok. Bir bölümünü onlar serbest bırakıyor" diye konuştu.

Hava korsanlarının kimlik bilgilerinin şu an bilindiğini konuyla ilgili açıklamayı İçişleri ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacağını belirten Doğaner, "Uçakta 2 hava korsanı ve 4 yolcu kaldı. Uçaktan ayrılanların içinde de hava korsanlarına yardım eden birilerin bulunması söz konusu değil. Soruşturma güvenlik güçleri ve istihbarat teşkilatı tarafından yürütülmektedir. Güvenlik kuvvetleri tarafından size açıklanacaktır. Bize ulaşmış bize herhangi bir talep yok" dedi.

Uçakla her türlü temasın olduğunu dile getiren Doğaner, "Ellerinde bir cisim, madde bulunmaktadır. Güvenlik kuvvetlerimizim aramasından geçmiş, bu olay sonuçlanıncaya bu konuyla ilgili kadar yorum yapmak doğru değil. Atlas-Jet Havayollarının görevi ve isteği yolcular ve mürettebatın sağlıklı bir şekilde teslim almak, patlayıcılar hava korsanları, güvenlik kuvvetlerimizin ilgi alanındadır" ifadelerini kullandı.

(İST-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title