Haberler

Atık Yağ Toplama Yarışmasında Ödüller Verildi

Güncelleme:

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İlköğretim Okulları Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması"nda dereceye giren okullar ödüllerini Mustafa Öncel İlköğretim Okulu'ndaki törenle aldı.

Ataşehir'deki 42 ilköğretim okulunun katıldığı yarışmada birinciliği 1 ton bitkisel atık yağ toplayarak Mustafa Öncel İlköğretim Okulu alırken, 230 kilo atık yağ toplayan Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu ikinci, 60'ar kilo atık yağ toplayan Özel Denizatı İlköğretim Okulu ve Yeni Çamlıca Lemanana İlköğretim Okulu üçüncü oldu. Ödül törenine Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüseyin Hışman ve Abdullah Der, okul müdürleri, davetliler ile öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ataşehir Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy sağlıklı nesillerin ancak sağlıklı çevrelerde yetişebileceğini, bunun yolunun da çevreye sahip çıkmaktan geçeceğini söyledi. Öğrencilerin bu tür sosyal projelere katılmalarının önemine değinen Asılsoy, yarışmada dereceye giremeyen okulları da projeye destek verdikleri için tebrik etti.

1 ton bitkisel atık yağ toplayarak rekor kıran Mustafa Öncel İlköğretim Okulu'nun Müdürü Ebru Tuna da bu başarıyı çevrelerindeki herkesi işe dâhil etmekle gerçekleştirdiklerini ve birlikten kuvvet doğduğunu söyledi.

Özel Denizatı İlköğretim Okulu öğrencileri ödüllerini diğer okullara hediye ederken, ödül töreninden sonra öğrenciler davetlilere bir konser verdi. Ayrıca öğrencilerin hazırladığı resim ve teknoloji sergisi de açıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

milli eğitim müdürlüğü Yahya Kemal Beyatlı mustafa öncel ataşehir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title