Haberler

Atıf Yılmaz Stüdyosu İlk Mezunlarını Veriyor

"Berdel", Ahh Belinda" fimlerinin unutulmaz yönetmeni Atıf Yılmaz'ın anısını yaşatmak için kurulan Atıf Yılmaz Stüdyosu ilk mezunlarını veriyor.

Meltem Uzun - "Selvi Boylum Al Yazmalım",

"Berdel", Ahh Belinda" fimlerinin unutulmaz yönetmeni Atıf Yılmaz'ın anısını yaşatmak için kurulan Atıf Yılmaz Stüdyosu ilk mezunlarını veriyor.

Atıf Yılmaz Stüdyosuna (AYS) seçilerek kabul edilen ve iki yıl boyunca özel olarak yapılandırılmış bir sinema eğitimi alan 20 öğrenci Türkiye'deki sinema endüstrisine emek vermiş önde gelen isimlerden eğitim alarak ve 'workshop'lara katılarak yedinci sanatı tüm yönleriyle öğrenmiş bir şekilde stüdyodan mezun oluyor.

Türk sinemasının hem nitelik hem de nicelik anlamında en çok üreten yönetmeni olan Atıf Yılmaz'ın ölümünden 3 yıl sonra 2009'da açılan ve geleceğin sinemacılarını yetiştirmeyi hedefleyen Atıf Yılmaz Stüdyosunun (AYS) ilk dönem öğrencileri kısa film projelerini tamamladı.

AYS'nin "Yazar Yönetmen ve Yaratıcı Yapımcı" eğitim programına katılan 20 öğrenci öncelikle Barış Pirhasan, Sırrı Süreyya Önder, Orhan Oğuz, Özcan Yurdalan, Selim Eyüboğlu, Kazım Öz gibi Türk sinemasının önemli isimlerinden aldıkları eğitimi başarıyla tamamlayarak kısa film denemelerini hazırladılar.

Çektikleri kısa filmleri önce izleyerek kendi aralarında tartışan öğrenciler, daha sonra bu filmleri Deniz Türkali, Ezel Akay, İpek Bilgin, Selim Eyüboğlu, Hale Soygazi, Yavuz Özkan ve Barış Pirhasan gibi sinemaya emek vermiş isimlerin de yer aldığı jüriye kısa filmlerini sundular. 20 filmin tümünün değerlendirilmesi sonucunda, jüri 4 filmin "mix" ve "coloring" işlemlerinin AYS tarafından tamamlanarak öğrenci ve kısa film festivallerine gönderilmesine karar verdi.

-ATIF YILMAZ STÜDYOSU HAKKINDA-

Gençlere film yapım ve üretim imkanı sağlayan bir sinema okulu olan Atıf Yılmaz Stüdyosu (AYS), öğrencilerine kolektif olarak üretim içinde öğrenecekleri, deneyimlerini paylaşacakları ve sinemanın usta isimleriyle ortak deneyimler yaşayacakları bir ortam hazırlıyor.

Stüdyo, öğrencilerin okulu bitirdiklerinde, çeşitli atölye ve kısa filmler dışında ellerinde bir okulu bitirme filmi ve okulu bitirdikten sonra çekmeyi istedikleri bir uzun film senaryosu olması hedefliyor. AYS, öğrencilerini gelecekte "piyasada iş bulmaya" değil, kendi işini yaratmaya; endüstriye uyum sağlamaya değil, onu etkilemeye ve değiştirmeye hazırlamak hedefiyle hareket ediyor.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title