Haberler

Atatürk'ün Kuşadası'na Gelişinin Yıldönümü Kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne gelişinin 88.yıldönümü törenlerle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne gelişinin 88. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk'ün Kuşadası'na gelişinde durup ilçeyi seyrettiği ve o günden bu yana Gazibeğendi ismiyle anılan tepede toplanan İlçe protokolü üyeleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler saat 11.00'de yürüyüşe geçti. Atatürk Anıtı'na kadar belediye bandosu eşliğinde yürüyen korteje evlerinin balkonlarından vatandaşlar alkışlar ve bayraklarla destek verdi. İlçede bulunan bir grup İranlı turist törenleri büyük bir ilgiyle izledi.

Atatürk Anıtı önündeki törenler Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Belediye Başkanı CHP'li Esat Altungün, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ören, Garnizon Komutan Vekili Albay Bülent Şahin ile Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Osman Çolakoğlu'nun birlikte, üzerinde Kuşadası yazılı çelengi anıta koymasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, Kaymakam Esen bir konuşma yaptı. Öğrencilere seslenen Esen, Atatürk'ü sadece okullarda öğrendiğiniz bilgilerle sınırlı tanımayın. O büyük kahramanlıklarının ötesinde büyük bir önderdi. O Büyük önderin Kuşadası'nı şereflendirmesi, Kuşadası'nda yaşayan herkes için bir övünç ve mutlulukturdedi. Konuşmanın ardından tören sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kuşadası Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title