Haberler

Atatürk Havalimanı'nda Karla Mücadele

Güncelleme:

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı, Atatürk Havalimanında bir çok uçuşun iptaline ve gecikmelere neden oldu.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekipleri gece ve gündüz pist ve apronda çalışmalarını sürdürerek karla mücadele ediyor. Buzlanma tehlikesine karşı temizleme araçları sık sık piste girerek uçakların iniş ve kalkışını sağladı.

Gece 03.00'dan beri 40 kişilik ekiple pistlerde kar çalışması yaptıklarını söyleyen, İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Baş Müdürü Celal Özuğur, 'Gece 03.00'den itibaren yoğun kar yağışı başladı. Bizim zaten ekiplerimiz hazırdı. 40 kişilik karla mücadele ekiplerimiz 17 tane karla mücadele aracı ve yardımcı araçlarla apron ve pistlerde kar küreme ve temizleme çalışması yaptık. Sabaha kadar çalışmalarımız devam etti. Geceden beri iki pistimiz açık. Şu anda da üç pistimizin tamamı açık. İniş ve kalkışlarda bir sıkıntı yok. Pistleri devamlı açık tutmaya çalışıyoruz. Pistleri temizledikten sonra frenleme araçlarımız piste girerek sürekli frenleme ölçümleri alıyor. Frenleme değerlerinde de bir sıkıntı yok, gayet iyi durumda" dedi.

Özuğur gazetecilerin seferlerde iptaller var bunun sebebi ne sorusuna ise 'Gördüğünüz gibi arkamızda uçaklara de-icing yapılıyor. De-icing bir süreç istiyor. Bir de havalimanımızda yoğun trafik olduğu için pist çıkışlarında uçaklar 15 dakika yol alıyor. Bu işlemler sırasında aynı zamanda pist de temizleniyor. Bu yüzden gecikmeler oluyor. Çünkü bir piste girdiğimizde bir baştan bir başa gitmek 15 dakika sürüyor. Pistlere de buzlanmaya karşı de-icing uyguluyoruz. Ardından da frenleme değerlerini alıp kullanıma sunuyoruz. Şu anda arkamızda gördüğünüz gibi üç pistimiz de açık. İniş kalkışlarda bir sorun yok. Görüş mesafesi de şu an 800 metre. Ancak bazen aşağı düşse bile pistimizin bir tanesi cat-3 olduğu için bir sorun olmuyor. Pistlerimiz hiç kapanmadı. Ancak temizlik yaparken, araçların pistlere girmesi ve çıkması sırasında gecikmeler yaşanmış olabilir" diye konuştu.

UÇUŞ İPTALLERİ

Bu arada Atatürk Havalimanında gecikme ve iptaller artıyor. THY'nın iç hatlarda Sivas, Konya, Bodrum, Sinop,Kahramanmaraş, Nevşehir, Trabzon, Ağrı, Ankara, Batman,İzmir, Hatay, Gaziantep , Kayseri, Dalaman seferleri iptal olurken, THY'nin Dış Hatlarda ise Birmingham,Sofya, Stockholm, Kişinev, Zagrep,Göteborg, Lyon, Paris, Bakü, Brüksel, Simferepol, Selanik, Kahire, Riga, Kahire, Touluse, Budapeşte, Cenova, Hamburg, Lviv, Milano, LubLiyana, Tel Aviv, Priştine, Üsküp, Belgrad, Beyrut, Barcelona, Tiran, Cenevre, Nice, Batum, Helsinki, Nurnberg seferleri iptal oldu. Bu arada THY'nın Atatürk Havalimanı'na inmesi planlanan Lagos ve Kayseri, diğer Havayolu şirketlerinin üç seferi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına yönlendirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Kahire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title