Haberler

Atasem'den İngilizce Dil Eğitimine Büyük Destek

Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASEM) konferans salonunda, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Oxford University Press Turkiye Ofisi ve...

Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASEM) konferans salonunda, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Oxford University Press Turkiye Ofisi ve Cambridge Ankara Yetkili Sınav Merkezi Temsilcisi olarak Türk İngiliz Kültür Derneği ortaklığıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu, ATASEM Müdürü Prof.Dr. Abdulkadir Çiltaş, ATASEM Dil Koordinatörü Cengizhan Akdağ, Oxford University Press temsilcisi Banu Özel ve Cambridge sınavları temsilcisi Bige Erkmen konuşmacı olarak katıldı.

Küfrevioğlu, üniversite yönetimi olarak dil öğretimine büyük önem verdiklerini ve Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı kapsamındaki dil eğitimlerini çok önemsediklerini söyledi.

ATASEM Dil Koordinatörü Cengizhan Akdağ, 16 Mart - 1 Haziran tarihleri arasında FCE sınavlarına yönelik kurs düzenleneceğini ve duyurularının Atatürk Üniversitesi web sayfasından şimdiden yayınlandığını bildirdi.

Akdağ, alana yönelik konuşma kurslarının başlatıldığını ve bu amaçla ATASEM ile Erzurum Ticaret Odası Genç Girişimciler Kulübü arasında iş İngilizcesine yönelik konuşma kursu protokolü imzaladıklarını da hatırlattı.

2011'den beri Cambridge Sınavlarını Erzurum'da yapma yetkisi ATASEM de bulunuyor.Bu kapsamda Özel Güneş İlköğretim Okulu'ndan 90 öğrenciye dil sınavı yapıldı. 2012-2013 döneminde ise 200 öğrenci sınava alınacak. Ayrıca ilk defa Erzurum'da, Haziran 2013'te, FCE sınavı yapılacak.

Toplantıya çok sayıda akademisyen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan İngilizce öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Atatürk Üniversitesi Cambridge Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title