Haberler

Atalay: Beğenin ya da Beğenmeyin Öcalan Kürtlerin Lideri

Güncelleme:

Duraksamalara rağmen çözüm sürecinin devam edeceğini vurgulayan Beşir Atalay, "Beğenseniz de beğenmeseniz de Kürtlerin lideri Öcalan." dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Büyükelçiler Konferansı'nda çözüm sürecine dair perspektif verdi. Atalay, seçim nedeniyle duraksamalar olsa da çözüm sürecinin devam edeceğini belirtirken, Abdullah Öcalan için, "Beğenseniz de beğenmeseniz de Kürtlerin lideri Öcalan" ifadesini kullandı.

"BİZİM TERCİHİMİZ ÖZEL OKULLAR"

Bakan Atalay, Büyükelçiler Konferansı'nın basına kapalı bölümünde büyükelçilere çözüm sürecini anlattı. Atalay, Kürtlerin istediği dil ve eğitim hakkı konusunda birçok örneği incelettirdiklerini belirtirken, "Bizim tercihimiz bunu özel okul ile başlatmaktan yana" dedi.

"BEĞENİN YA DA BEĞENMEYİN, ÖCALAN KÜRTLERİN LİDERİ"

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Atalay, çözüm sürecinin devam ettiğini belirterek "Bu süreçte beklenmedik riskler çıkabilir ancak süreç devam ediyor. Ne olursa olsun 1 yıldır terörden ölen yok. Bu süreç devam edecek. Peşi peşine iki seçim var önümüzde. Bu nedenle bu süreçte duraksama olması kaçınılmaz" mesajını verdi. Atalay, Abdullah Öcalan'la görüşmelerin de devam ettiğini anlatırken, "Beğenin ya da beğenmeyin, Öcalan Kürtlerin lideri. Bir mekanizma oluşturduk. MİT Öcalan'la görüşüyor. Biz BDP'lilerle görüşüyoruz, onlar da Kandil'le görüşüyor" diye konuştu.

"ZOR DURUMDA KALIYORUZ"

Dış mihrak sorusu Atalay'ın, "dış güçlerin çözüm sürecine sekte vurduğunu" belirten sözleri üzerine, bir büyükelçi söz alarak "Bize bu ülkelerle ve kanıtlarla ilgili bilgi verir misiniz? Çünkü isim zikretmeden bunları söylediğinizde biz görev yaptığımız ülkelerde zor durumda kalıyoruz" dediği öğrenildi.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Abdullah Öcalan Beşir Atalay Politika Haberler

500

Yorumlar (146)

bilgiçozbekaydemir@hotmail.com:

bu beşir atalay denen bakan,iran yanlısı bir türk vatandaşı,böyle çıkar ,abuk,sabuk,konuşur,kaale almayın,bu dediğini,bunun ilk gafı değil,şunun için kızıyorum,koskoca türkiye cumhuriyetini,bunun gibi adamlar yönetiyor.

26
126
yanıtYanıtla
asumanasumannn50@yahoa.com:

gercekler acidir. abuk sabuk konusanlar kurd yok, kurdlerde turktur diyenler, bugun kurdler var diyorlar aslinda yillardan beridir boyle konusanlar abuk sabuk konusup ve kimi kesimler tarafindan ne yazikki kaale alinmislardir. kurdler bu ulkenin bir gercegidir ister kabullenin, ister kabullenmeyin bu boyledir

yanıt0
yanıt0
yedi iklimyedi_iklim27@hotmail.com:

Hangi kürtlerin lideri? bende kürt kökenliyim o bebek katili binlerce insanın ölümüne sebep olan kişimi benim önderim olacak Sayın Atalay ve partisi bir avuç çapulcuya ayrıcalık tanımak için yazmış galiba Kürdüm ve öcalan hemen idam edilmeli gerekirse celladı ben olayım..

47
29
yanıtYanıtla
Demokrat kurdMerdinevina@mail.ru:

YEDI IKLIM sen ne kurdusun ya birak bu kirli oyunu birakin demode olmus sinsice mileti kandracak oyunlardan vaz gec kurdmus de sen bir kud deyilsin hata turk bile deyilsin buda miletei karsi karsiya getirmeye calisan bir tirsikcisin kudlerin liderini sen mi belirliyecen milyonlara sozu gecen kimse senin gibilerinin hadi deyil burda kurdum hikayelerine kimi innadiracaksin irkini toplimunu inkar eden haram zadede dir. Sende bir haramzadesin sen kercektende kurd olsan kendini inkar eden baskasini hayda hayda satarsin cunki kendi aslini inkar ediyon tirsikcionun icin turklerede senin gibilerinin faydasi yok bu anlayan anladi ne dedigim

yanıt0
yanıt0
maariffrkdinler@hotmail.com:

Syın Atalay sayenizde artık Öcalan PKKnın değil Kürtlerin lideri oldu. Bu sizin iktidarınızın başarısı...Kutlayın

50
15
yanıtYanıtla
bekir ezerbekirezer56@hotmail.com:

BEN ALLAHINA KADAR AKP Lİ Bİ KÜRDÜM.ASKER POLİS ÇOCUK KATİLLERİ KÜRTLERİN LİDERİ OLAMAZ.ŞAHSEN BEŞİR ATALI KINIYORUM.

37
26
yanıtYanıtla
recep onaylıreceponayli@hotmil.com:

bende seni kınıyorum

yanıt0
yanıt0
YavuzAnerina@gmail.com:

Terörist nasıl lider oldu. Bütün kürt kardeşlerimizi nasıl pkk nın kucağına itersiniz. Sizleri ve fikirlerinizi reddediyoruz. Kürtler bizim kardeşimiz. Pkk ise marksist terör örgütüdür.

20
32
yanıtYanıtla
demokrat kürtronahigunes1@hotmail.com:

nerden kardeş olduk pis faşist

yanıt0
yanıt0
SİZ NE ZAMAN AKILLANACAKSINIZSuluSeverim@hotm:

YAVUZ...Arkadaşım bak bundan sonra kürtlere sakın kardeş yada kardeşimiz falan deme.Baksana DEMOKRAT KÜRT ve URFALI kardeşliği kabul etmiyorlar.Çünkü bunlar hala eşşeğin kuyruğuna yapışmış kene gibi o kuyruktan kopamıyorlar.Zaten kenelerin ve bitlerin yeride ya kuyruktur yada kıç ağzıdır.Bunlar hala satıldıklarının kullanıldıklarının peçete olduklarının farkında değiller.Çünkü bunlarda o kadar düşünecek ne beyin nede kapasiteleri var.Bunlar kim ne derse inanır bir tek el uzatan TÜRK lere inanmazlar.Hiçte sorun değil nasılsa bir gün elimize ayağımıza kapanacaklar siz haklıymışsınız bizim karılarımızı kızlarımızı perişan ettiler ortalık malı oldular kurtarın bizi diyecekleri gün gelecektir.

yanıt0
yanıt0
Tüm 146 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title