Haberler

Artvin Valisi, Battalgazili Öğrencilerle Buluştu

Güncelleme:

Battalgazi Anadolu Lisesi'nin "Kariyer Günleri" projesinin bu ayki konuğu Artvin Valisi Necmettin Kalkan oldu.

Battalgazi Anadolu Lisesi'nin "Kariyer Günleri" Projesi'nin bu ayki konuğu Artvin Valisi Necmettin Kalkan oldu.

Kervansaray Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, Battalgazi Belediye Başkan vekili Mehmet Karabay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sarıcı ile öğrenciler katıldı.

Battalgazi Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Adıgüzel, gençlerin meslek seçimi konusunda ikilemde kaldığını ve zaman zaman doğru karar veremediklerini belirterek, bunun iş verimini olumsuz etkilediğini ve bireyin iş ortamında mutsuz olmasını beraberinde getirdiğini vurguladı.

Kariyer Günleri projesiyle öğrencilere meslek seçiminde yardımcı olmayı amaçladıklarını kaydeden Adıgüzel, bu kapsamda aylık programlarla öğrencileri işlerinde başarılı çeşitli mesleklerden kişilerle tanıştıracaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Artvin Valisi Kalkan, gençlere mesleğini anlattı. Öğrencilik yıllarındaki anılarından bahseden Kalkan, gençlerin özellikle büyüklerinin tavsiyelerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Yetişkinlerin kendileri hakkında asla kötü düşünmediklerini vurgulayan Kalkan, başarılı olmanın tek yolunun çok çalışmaktan geçtiğini vurguladı.

Gençlere, zamanı iyi değerlendirmeleri, teknolojik imkanlardan sınırlı olarak sadece eğitim için yararlanmaları, az televizyon izlemeleri ve kendilerine hedef koymaları önerilerinden bulunan Kalkan, "Her şeyden önce kişiliklerinizi kaybetmeden, her bireyin kendi kişilik ve şahsiyetiyle var olması gerektiğini bilmelisiniz" dedi. - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Necmettin Kalkan Mehmet Bulut Battalgazi Artvin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title