Haberler

Artvin - Sınır Alışveriş Merkezi ´İstanbul Bazaar´ Hopa´Da Açıldı

15 BİN GÜRCÜ ALIŞVERİŞE GELDİ

Türkiye'nin ilk sınır alışveriş merkezi İstanbul Bazaar, Türkiye'nin Gürcistan sınırındaki Artvin'in Hopa ilçesi Kemalpaşa Beldesi'nde hizmete açıldı. Türkiye ile Gürcistan arasındaki ticarette önemli bir rol üstlenmesi beklenen merkezin ilk gününde sınırdan geçen yaklaşık 15 bin Gürcü alışverişe geldi.

Artvin'in ilk alışveriş merkezi olan ve Türkiye ile Gürcistan arasındaki Sarp Sınır Kapısı'na iki kilometre mesafede bulunan İstanbul Bazaar'ın açılışına Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Acara Özer Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varşholomidze, AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, Kemalpaşa Belediye Başkanı Yalçın Emiralioğlu, İstanbul Bazaaar'ı inşa eden Kuzey Yatırım A.Ş.'nin Onursal başkanı Nihat Delibalta ile Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Temur, Özkemal Temur ve Deniz Karataş katıldı. Burada konuşan İstanbul Bazaar'ın sahibi Kuzey Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özkemal Temur, 10 milyon lira yatırımla15 bin metrekare alan üzerine inşa edilen İstanbul Bazaar'ın pek çok yerli ve yabancı markayı Kemalpaşa'da buluşturduğunu belirterek, "İstanbul Bazaar'la birlikte, bölgenin 1.5 milyar dolara ulaşan ticaret hacmine yıllık 50 milyon dolarlık bir katkı sağlamayı hedefliyoruz. İstanbul Bazaar Alışveriş Merkezi, Artvin'in ilk ve tek alışveriş merkezi. Sınırdaki ticarete cevap verebilmek amacıyla açılan İstanbul Bazaar'ın hedefi, her gün sınırı geçen 15 bin Gürcü'yü ağırlamak. 20 bin metre kare alan üzerine inşa edilen ve 35 mağazanın yer aldığı alışveriş merkezi yörede 300 kişilik istihdam oluşturdu" dedi.

"Türk dostlarımla güzel bir gün yaşıyorum"

Acara Özer Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varşholomidze de," Türk dostlarımla güzel bir gün yaşıyorum. Buradaki bu büyük başarıyı kutlamak istiyorum. 20 yıl önce böyle bir günü tahmin bile edemezdik. O kadar birbirimizden uzaktık. Ama bugün birlikteyiz ve ortak bir havaalanına sahibiz. Sınır kapısından vizesiz rahat bir şekilde geçişler sağlanıyor. Daha da ileriye giderek pasaportsuz geçişleri nasıl sağlarız diye düşünüyoruz. Emin olabilirsiniz, bunu başarabilirsek iki ülke içinde başarılara sebep olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile İstanbul Bazaar hizmete açıldı. İstanbul Bazaar'ın hizmete açılmasıyla Sarp Sınır Kapısı'nda yaya geçişlerde yüzde yüzlük bir artış yaşanmaya başladı. İlk günde 15 bin dolayında Gürcü sınırı geçerek alışveriş için Kemalpaşa'ya geldi.

İstanbul Bazaar Alışveriş merkezi

Kuzey Yatırım A.Ş. tarafından 1 yılda inşa edilen İstanbul Bazaar'da önemli Türk markaları bir arada bulunuyor. İstanbul Bazaar Kozmetikten oyuncağa, giyimden temizliğe, elektronik eşyadan ev gereçlerine kadar 46 binden fazla ürün seçeneği ile Karadeniz'de Gürcü halkı için ayrıcalık sunuyor. 20 bin metre kare alanda kurulu ve 32 mağazanın bulunduğu alışveriş merkezi 10 milyon liraya mal edildi. Alışveriş merkez ile Gürcistan ve Türkiye arasındaki kayıt dışı ekonominin de önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title