Haberler

Artvin'den Yola Çıkan Çevreciler Trabzon'a Ulaştı

'Anadolu'yu vermeyeceğiz' sloganıyla başlatılan 'Büyük Anadolu Yürüyüşü' için Ankara'ya gitmek üzere 2 Nisan'da Artvin'den yola çıkan grup Trabzon'a ulaştı.

Doğaya ve canlı yaşama zarar veren tüm yatırımların durdurulması amacıyla 'Anadolu'yu vermeyeceğiz' sloganıyla başlatılan 'Büyük Anadolu Yürüyüşü' için Ankara'ya gitmek üzere 2 Nisan'da Artvin'den yola çıkan grup Trabzon'a ulaştı. Gruba Trabzon'da katılan ve Erzurum'un İspir ilçesi Çamlıkaya Köyü'nden gelen 75 yaşındaki Azize Yılmaz ve 65 yaşındaki Fikriye Ceylan, 'Ne Çamlıkaya'yı Ne de Çoruh'u Vermörük' yazılı pankart taşıyıp slogan attı.

Artvin'den 2 Nisan Cumartesi günü yola çıkan 14 kişilik grup, yürüyüşe başlamalarının 10'uncu gününde Trabzon'a ulaştı. Karadeniz Sahil Yolu Emperyal Mevkii'nde Trabzonlu çevrecilerle buluşan gruba Erzurum'un İspir İlçesi'ne bağlı Çamlıkaya Köyü'nden gelen 7 kişilik grup da katıldı. Köylerine yapılan Hidroelektrik Santrali'ne karşı, 'Ne Çamlıkaya'yı Ne de Çoruh'u Vermörük' yazılı pankart taşıyan grupta bulunan Azize Yılmaz ve Fikriye Ceylan da çevrecilerle birlikte slogan attı. Fikriye Ceylan, "Köyümüzde canlı yaşam kalmadı. Ağaçları kestiler, dereleri kuruttular. Ankara'ya kadar yürüyüp Başbakan'a bunları anlatmak istiyorum. Orada yere yatacağım ve beni ancak öldürerek kaldırabilecekler" dedi.

Çamlıkaya Köyü'nden Mehmet İşbilir ise "Dağları yok ettiler. Kırmızı pullu alabalık var bizim orda. Onun yaşam alanları tehdit ediliyor. Dağ keçilerini öldürüyorlar. Çamlıkaya'ya zaten yılın iki ayı yağmur yağıyor. Derelerden o suyu da alıyorlar. Tarlalarımızı sulayamıyoruz" diye konuştu.

Ellerinde 'Dereler bizim vermeyiz', 'Satılık yaylamız yok', 'Nükleere geçit yok', 'Gelevera türkülerde kalmasın', 'Dağlar bizim, madenlere geçit yok', 'Dere bizum canumuz veremeyiz ellere' yazılı pankartlar taşıyan grup adına daha sonra basın açıklaması okundu. Açıklamada, "Enerji ve kalkınma politikaları, doğal varlıklarımızı alınır, satılır bir mal haline getirerek, yaşam alanlarımızı her geçen gün daha fazla tehdit ediyor. Türkiye'nin dört bir tarafından yola çıkan bizler doğa üzerinde yıkıcı etkileri olan enerji ve kalkınma politikalarına karşı bir araya gelmiş sivil bir inisiyatifiz. Artvin'den başlattığımız yürüyüşümüzün 10'uncu gününde Trabzon'dayız. 7 ana koldan ilerleyen gruplar Mayıs ayı ortasında Ankara'da buluşacak. Yürüyüşümüzün amacı doğal varlıklarımızı alınır satılır bir mal haline getirmeye çalışan bu kapitalist zihniyete dur demektir. Hiçbir dil, din, ırk ve siyasi görüş ayrımı gözetmeden tüm Anadolu insanlarını bu yürüyüşe katılmaya davet ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamanın ardından Karadeniz Sahil yolu kenarında sloganlar atarak yürüyüşe geçen grubun önünde yine Azize Yılmaz ve Fikriye Ceylan'ın da bulunması dikkat çekti. Yoldan araçlarıyla geçen sürücüler de korna çalarak gruba destek verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title