Haberler

Arısoy Şiir Ödülü Çolak'a

Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı'nın (Kegev) M. Sunullah Arısoy 2008 Şiir Ödülü'nü "Birkaç Kuş Birkaç Anı" Adlı Kitabıyla Kazanan Veysel Çolak İçin Tören Düzenlendi.

Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı’nın (KEGEV) M. Sunullah Arısoy 2008 Şiir Ödülü’nü "Birkaç Kuş Birkaç Anı" adlı kitabıyla kazanan Veysel Çolak için tören düzenlendi.

Turgay Fişekçi, Burhan Günel, Hidayet Karakuş, Ayten Mutlu ve Ahmet Özer’den oluşan seçici kurulun 109 yapıt arasından oy çokluğuyla belirlediği Çolak’a ödülü, Kuşadası Halk Kütüphanesi Salonu’nda verildi. Şiir dışında roman, deneme, çocuk kitabı ve edebiyat eleştirisi dallarında da çalışmaları bulunan Çolak, "Birkaç Kuş Birkaç Anı" adlı şiir kitabıyla 2008 Yunus Nadi Şiir Ödülü’nü de almıştı.

Kitap bastırın çağrısı

Çolak, "Şiirini kaybeden bir toplum geleceğini de kaybeder. Bu kentin, Kuşadası’nın rantını yiyenler bugün burada olmalıydı. Bu kentin kültürünü kavramalıydı. Arısoy’un kitaplarını bu rantı yiyenlerin biner adet bastırıp ücretsiz dağıtması gerekir" dedi.

Yaşamının son yıllarını Kuşadası’nda geçiren Arısoy’un ölümünden sonra 5 bin kitabını, eşi Ülkü Arısoy KEGEV’e bağışlamıştı. Bu kitaplarla vakıf bünyesinde Arısoy’un adını taşıyan bir kütüphane açılmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title