Haberler

Ardeşen'de Kaçak Silah Atölyesine Baskın

Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde kaçak silah imalatı yapılan eve baskın düzenlendi.

Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde kaçak silah imalatı yapılan eve baskın düzenlendi. Tabanca yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ile birlikte bölgedeki operasyonlarda ilk kez veri tabanına yüklenen her hangi bir tabanca modelinin bire bir imal edilmesine olanak sağlayan bilgisayarlı CNC makinesi ele geçirildi.

Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Deniz Mahallesi'nde N.V.'ye ait bir binanın 2'nci katındaki eve baskın düzenledi. Evde ve binanın bodrum katında yapılan aramada, 3 eksenli bilgisayarlı CNC makinesi, 6 tabanca gövdesi ve tabanca kabzası, 10 tabanca gövdesi imali için işlenmiş madde, sütunlu tezgah üstü matkap, tezgah üstü taşlama makinesi, 200 litre sanayi tipi kompresör, 2 güç kaynağı ile silah imalatında kullanılan 160'dan fazla alet ele geçirildi. Atölye ve çevresinin olası baskınlara karşı 24 saat güvenlik kameraları ile korunduğu belirlendi.

Ele geçirilen ve veri tabanına yüklenen her hangi bir tabanca modelinin bire bir imal edilmesine olanak sağlayan 1 milyon lira değerindeki bilgisayarlı CNC makinesine ait hard disk incelenmek üzere Ankara Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderildi. Olayla ilgili ev sahibi N.V. gözaltına alındı.

- Ardeşenrize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ardeşen Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title