Haberler

Alman Devlet Kanalı ARD: IŞİD'in Fatih'te Bürosu Var

Güncelleme:

ARD, Avrupa'dan Suriye ve Irak'a giden IŞİD militanlarının İstanbul Fatih'te gayri resmi bürosunun bulunduğunu öne sürdü.

Alman 1'inci devlet kanalı ARD, Avrupa'dan Suriye ve Irak'a giden IŞİD militanlarının İstanbul Fatih'te gayri resmi bürosunun bulunduğunu bildirdi.

FATİH'E UĞRAYIP 400 DOLAR HARCIRAH ALIYORLAR

Avrupa Birliği Komisyonu üyeleriyle görüşen ARD muhabiri Ralph Sina'nın hazırladığı habere göre, Avrupa'dan IŞİD saflarına katılan en az 2 bin militan bulunuyor. Avrupa ülkelerinin 'IŞİD'in askere alma merkezi' haline geldiği öne sürülen haberde, Avrupa'dan giden militanların önce İstanbul'a uğradıkları belirtildi. Avrupalı istihbarat birimlerine dayandırılarak verilen haberde, militanların önce IŞİD'in Fatih'te bulunduğu iddia edilen bürosuna uğrayarak 400 dolar harcırah aldıkları ve Suriye'ye geçiş konusunda destek gördükleri öne sürüldü. Haberde militanların daha sonra Suriye'deki kamplarda ideolojik ve askeri eğitimden geçirilerek, IŞİD saflarında savaştıkları ve Avrupa'ya döndükleri belirtildi.

AVRUPA'DA EYLEM İÇİN EĞİTİLİYORLAR

IŞİD saflarında savaştıktan sonra tekrar Avrupa'ya dönen militanların Avrupa ülkelerinin güvenliğini tehlikeye attıklarına dikkati çeken AB Komisyonu yetkililerine göre, Avrupa'da normal işine gidip gelen ancak, yıllık izinlerini İstanbul ve Antalya üzerinden Suriye'ye giderek IŞİD kamplarında geçiren çok sayıda militan bulunuyor. Yetkililere göre şu anda pasif olan bu kişiler, IŞİD tarafından günü geldiğinde Avrupa'da eylem yapmak üzere eğitildi ve pusuda bekliyor. Haberde ayrıca AB yetkililerine dayanılarak, IŞİD saflarında savaşan 140 Hollandalı ve 385 Belçikalı militan bulunduğu da belirtiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Suriye Irak Dünya Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (14)

devrım:

dogur söylyr var izmır menemende gecn yıl 30 kışı gıtt her aile bası 20 dolar aldı ınanmyn varsa araştrblr malsf türkıyede buna destk veryr

13
2
yanıtYanıtla
Tc:

Ne saçma kendi Avrupa birlikleri okadar masummj

3
12
yanıtYanıtla
YAVUZ OSMILI:

ISID ISTANBOL BORSASINDA HISESIVAR ISIDIN ELE GECIRDIYI PETROLU TURKIYE SATIYOR SILAH 3 IKISINI TURKIYEDE SAGLIYOR

12
2
yanıtYanıtla
musa:

Korkak ve yalaka Turkiye medyasi bilmiyormu sanki?! Ama yalakalik ve korkakliktan yazmiyor.

12
1
yanıtYanıtla
zipan:

Birgun gelecek, BiRiSi (!) bunu cok pahaliya ödeyecek. . !!

11
1
yanıtYanıtla
alo:

pkknın varda işidin neden olmasın.

3
9
yanıtYanıtla
ozannayse_123@hotmail.com:

PKK en azından kafa kesmiyor. Cani değil!

yanıt0
yanıt0
alçak ışıd:

bütün dunyanın ve butun dinlere sahip herkesin bu teröristleri atomlara ayırmaları gerekiyor

9
0
yanıtYanıtla
Tc:

Musa bey Türk medyası korkak değil başbakana sor belki anlatır sana reyhanlıyı PKK yaptı ama AKP saklıyor medya gibi halktan ışidin PKK''nın yükselişinide saklıyorlar medya adalet kimin elinde AKP''nin AKP''de ABD''nin elinde merak edecek birşey yok ABD''de Deccal''in elinde

1
8
yanıtYanıtla
turan23:

takva kitab der zaten bunlar resmi büro bilmeyenmi var ama basın yokki türkiyede

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title