Haberler

Arama Motoru" Filmine Özel Türkü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Türkü'nün klibi "Arama Motoru" filmine özel türkü Yapımcılığını ve yönetmenliğini Atalay Taşdiken'in üstlendiği "Arama Motoru" filmine özel bestelenen türkü müzikseverlerden büyük ilgi görüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Türkü'nün klibi "Arama Motoru" filmine özel türkü

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Atalay Taşdiken'in üstlendiği "Arama Motoru" filmine özel bestelenen türkü müzikseverlerden büyük ilgi görüyor.

"Arama Motoru" filmine özel Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğunun (Bajar) seslendirdiği "Dellendim" türküsüne Konya'nın Şükran köyünde klip çekildi. Halk oyunları grubu tarafından "kaşık" oyununun oynandığı ve renkli görüntülere sahne olan klibin söz ve müziği Vedat Yıldırım tarafından yapıldı.

TBMM tarafından 2009 yılında "Üstün Hizmet Ödülü" verilen Atalay Taşdiken'in "Kız Kardeşim Momo", "Meryem" filmlerinden sonra çektiği üçüncü sinema filmi olan "Arama Motoru", 27 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında Hollanda'nın Rotterdam ve Amsterdam gibi 6 büyük şehrinde bu sene 4.'sü gerçekleşecek "Kırmızı Lale Film Festivali"nin "Panaroma" bölümünde gösterilecek.

Film, 3 Haziran'da vizyona girecek.

Film hakkında

"Arama Moturu" medeniyetler beşiği Anadolu coğrafyasının orta yerinde, sevimli bir kasabada geçen ve her biri kendileri için yaşamsal değerdeki bir şeyleri arayan bir avuç insanla birlikte, bu arayışları paraya dönüştüren girişimci ruhlu yeni yetme bir gencin öyküsünü anlatıyor.

Filmde, 76 yaşındaki Musa Dede, kalan ömründe kendisine nefes arkadaşı olacak bir "kadın", Sefil Hasan, babasından yadigar "Sefil" lakabından kurtulmak için "itibar", karısıyla birlikte çilek tarlasına giderek çalışması gereken emekli öğretmen Fahri Hoca, her gün bir bahane bulup köyün kahvehanesine giderek "belasını", yaşadığı toprağın üzerinden umudunu keserek, bütün umutlarını toprağın altından çıkacaklara bağlayan Kanunsuz, "define", kasabanın azimli belediye başkanı, seçim zamanı seçmenlere verdiği sözü yerine getirebilmek için önünde bir sondajcı arkasında bütün kasaba "su" aramaktadır. Belediye başkanının müteşebbis ruhlu yeni yetme oğlu Sırrı da, elindeki bilgisayar ve internet aracılığıyla "arama motoru"nu kullanarak köylünün bütün arayışlarını paraya dönüştürerek, internetten tanıştığı "aşk"ının yanına gidebilme hayalleri kurmaktadır.

Kasabanın giriş yolu üzerinde dört direk üzerine inşa ettikleri "Soğan ve Çilek Sarayı"nın sahipleri olan Mithat ve Kobra karakterleri de, bulduklarını düşünüp hiç aramayarak her gün felekten gün çalmaktadırlar. Sırtında boya tezgahı, elinde enstrüman niyetine kullandığı tenekesiyle bütün arayanların "deli, uğursuz" diye kovduğu bir garip olan Tenekeci Mahmut ise, uhrevi bir gözle bütün "arayanları" izlemektedir.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Atalay Taşdiken Amsterdam Hollanda Konya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title