Haberler

Araban Ovasındaki Hububat Ekili Alanlar Yağmura Doydu

Gaziantep'in Araban ilçesi çiftçileri, aralıksız yağan sağanak yağmurun sevincini yaşıyor.

Gaziantep'in Araban ilçesi çiftçileri, aralıksız yağan sağanak yağmurun sevincini yaşıyor.

Araban Ovası'na 7 günden beri aralıksız yağan sağanak yağmur, buğday ve arpa ekimi yapan çiftçilerin yüzünü güldürdü. İlçedeki basın mensupları ve bazı çiftçilerle birlikte Araban ovasını gezen Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, 7 gündür devam eden yağışların Araban ovasını suya doyurarak hububat ekili alanlarda verimliliği artıracağını belirtti. Doğan, "Araban ovasına 85 bin dönüm buğday, 35 bin dönüm arpa ve 25 bin dönüm de nohut olmak üzere odamızdaki resmi kayıtlara göre çiftçilerimiz bu yıl Araban ovasına toplam 145 bin dönüm hububat ekimi gerçekleştirdi. Kış mevsiminde yağmur yağışların yetersizliği nedeniyle çiftçilerimiz sıkıntı yaşıyordu. 7 günden beri aralıksız yağan sağanak yağmur yağışları Araban ovasını suya doyururken endişe içinde olan çiftçilerimizin de yüzünü güldürdü. Yağmur yağışları çiftçilerimiz için altın değerinde yağışlardır" dedi.

Doğan, bölgenin tahıl ambarı olarak bilinen ve ülkenin önemli tarım alanı olan Araban ovasında yetişen kaliteli sert buğdayın bu yağışlardan sonra daha kaliteli olacağını söyledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Doğan Gaziantep Araban Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title