Haberler

Antalya İl Müftülüğü'nden Konferans

Antalya İl Müftülüğü organizasyonu ile kadınlara yönelik olarak düzenlenen 'İnfak' konulu konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr.

Antalya İl Müftülüğü organizasyonu ile kadınlara yönelik olarak düzenlenen 'İnfak' konulu konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Ülfet Görgülü katıldı.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Ülfet Görgülü konuşmacı olarak katıldı.

Program açılışında konuşan Antalya İl Müftü Vekili Mustafa Aydın, "Sosyal sorumluluk projesi kapsamında 12 sivil toplum kuruluşu ile ortaklaşa 16 Şubat'ta

Suriyeli kardeşlerimize el, aş, elbise ve yaralarına merhem olmak

maksadıyla yapacağımız kermese ön hazırlık olması, zihinlerimize yerleşmesi açısından 'İnfak' konulu kermes düzenledik.Başkanlığımız eğitim programlarına ağırlık vermektedir. Yeni konsepte bu konunun ehemmiyetle üstünde durulması, işlenmesi gerekiyor. Çünkü eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Toplumda ulaşabilecek her kesim bizim muhatabımızdır. Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez konuşmalarında bu tür eğitim programlarını ve sosyal sorumluluk programlarını bir yandan Allah rızası, bir yandan da kalplerin birleşmesine vesile olacağını, çünkü Allah'ın rızası olmadan cemaatin rızası olamayacağını beyan etmektedirler" dedi.

Dünyanın

değiştiğini ve Türkiye'nin de hızla değişime ayak uydurduğunu kaydeden Aydın, "Ülkemiz insanlarının maddi refahı değişirken bu değişime paralel dini, manevi, ahlaki ve ibadet hayatı da değişiyor. Bir ülkede maddi kalkınmanın yanında manevi hayatını eğer ihmal ederseniz ahlaken yüceltmezseniz o ülkenin ayakta durması mümkün değildir. Onun için manevi kalkınmayı sağlayacak ve sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Ülfet Görgülü ise Allah yolunda yapılan infakın yapıldığı hal ve zamanların önemli olduğunu belirterek, "Müslümanların dar ve zor durumlarında yardım edenle, bolluk günlerinde yardım eden bir değildir. Hak Teala, Mekke'nin fethinden önce infak eden ve savaşanlarla, Mekke'nin fethinden sonra infak eden ve savaşanların denk olmadığını haber veriyor" dedi.

İnfak'ın 'Allah rızasını kazanmak amacıyla muhtaç ve yoksul insanlara para veya maişet yardımı yapmak, onların geçimini sağlamak, hayır yolunda harcama yapmak' anlamını taşıdığını belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Ülfet Görgül, şunları kaydetti:

"Zaruri ihtiyaç ve geçim için sarfedilen para ve sair şeylere de 'nafaka' denir. Bilindiği gibi, insanın sahip olduğu her şeyin tek ve asıl sahibi Allah'tır. Bu nedenle insanın emaneten sahip olduğu malını asıl sahibi olan Yaratıcı'sının gösterdiği istikamette kullanması kulluğun bir gereğidir. Kur'an-ı Kerim'in pek çok ayetinde, varlıklı müminlere Allah yolunda infak emir ve tavsiye edilmiş, Allah yolunda harcayanlar övülmüştür.

Allah yolunda yapılan harcama, hele de bu harcamanın malın sevilen çeşidinden yapılması, kişiyi üstün iyilik derecesine ulaştırır.

İnfak eden mü'min ahretine yatırım yapmış olur. Fani olan malı, mülkü bakiye çevirmiş olur. Fakir kelimesinin semantik anlamlarından biri de 'omurgası kırık' demektir. Rabbimiz bizim o kırığın farkına varmamızı istiyor. Vermek farkında olmakla başlar. Hepimizin bu dünyada birilerine Hızır olma sorumluluğumuz var. Yeryüzünün tamamında bu iyilik ve infak seferberliğini başlatmaya ihtiyacımız var." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mustafa Aydın Antalya Müftü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title