Haberler

Antalya Hayvancılık Sektörü Fuarda Buluşacak

Hayvancılık sektörü fuarda buluşacakTÜRKİYE'nin kapsamlı hayvancılık fuarları arasından gösterilen Uluslararası Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı 25-28 Ekim tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek.

Hayvancılık sektörü fuarda buluşacak

TÜRKİYE'nin kapsamlı hayvancılık fuarları arasından gösterilen Uluslararası Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı 25-28 Ekim tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek.

DLG Fuarcılık ve Expo Link Fuarcılık tarafından Antalya'da 25-28 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın Danışma Kurulu toplantısı ANFAŞ'ta gerçekleştirildi. DLG Fuarcılık Genel Müdürü Onur Kiraz Türkiye'nin en kapsamlı hayvancılık fuarını yapmaya hazırlandıklarını belirterek, Antalya'nın bilinirliliğinin fazla olması nedeniyle bu kenti tercih ettiklerini anlattı. Fuarda özellikle hayvancılık teknolojilerinin çok ön planda olacağını kaydeden Kiraz, tek haneli yıllarda fuarı düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

TEMA AKILLI TARIM

Kiraz, "Türkiye'de sadece hayvancılık üzerine bir fuar yok. Hayvancılığın genelini kapsayan bir organizasyon yapacağız. Önümüzdeki 10 yıl içinde Ortadoğu, Balkanlar ve Türkiye'ye hitap eden bölgesel fuar planlıyoruz. Yem, barınak sistemleri, süt soğutma tankları, sağlık hizmetleri, bu sektörlerin hepsi burada olacak. Bu yılki temamız akıllı tarım. Bu teknolojinin Türkiye'de hayvancılığa uygulanabilirliğine dikkati çekeceğiz. Robotik süt sağım sistemleri ve aynı zamanda robot sistemleriyle iş gücünü en aza indirerek işletmenin verimliliğini artıran teknolojiler fuarda olacak" diye bilgi verdi. Onur Kiraz, yabancı şirketlerin de katılacağı fuarda 90 işletme beklediklerini ve 17 bin ziyaretçiyi hedeflediklerini söyledi.

'SORUNLARI DEĞİL FUARI TARTIŞMALIYIZ'

Danışma kurulu toplantısına katılan Antalya Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen ise katılımcıların tarım ve hayvancılık sorunlarını dile getirmesini eleştirdi. Toplantının daha çok gerçekleştirilecek olan fuara yönelik bilgi alışverişi olmasını isteyen Özen, "Türkiye'de tarım arazileri küçük, bunları büyütemeyiz. 90 yıldır çözülemeyen veraset sorununu biz de çözemeyiz. Durmadan sorunları dile getirmekten ziyade sektörü ileriye götürmek için çalışma yapmamız gerekiyor. Sektörü ileri götürmenin yolu gelişen teknolojiyi çiftçi ile buluşturmak. Fuarlar bunun için önemli fırsattır. Böyle bir organizasyonun ilimiz hayvancılığına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title