Haberler

Antalya'dan Ünlüler Geçti

Güncelleme:

"Antalya Televizyon Ödülleri" Antalya Mardan Otel'de gerçekleştirilen muhteşem bir törenle sahiplerini buldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Antalya Televizyon Ödülleri" Antalya Mardan Otel'de gerçekleştirilen muhteşem bir törenle sahiplerini buldu. "Hayat Devam Ediyor" yılın en iyi drama dizisi seçildi. En İyi Kadın Oyuncu ödülünü "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisindeki rolü ile Ayça Bingöl ; En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ise "Behzat Ç." dizisindeki rolü ile Erdal Beşikçioğlu aldı.

Sunuculuğunu Caner Cindoruk ve Melike Öcalan'ın yaptığı TV8 tarafından canlı yayınlanan gece "Kırmızı Halı Seremonisi"nden sonra, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden senarist Meral Okay anısına hazırlanan görüntülerle başladı. Okay, ödüller dağıtılmadan önce meslektaşlarının alkışlarıyla anıldı.

Gecenin açılış konuşmasını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın yaptı. Konuşmasına geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Meral Okay ve Ekrem Bora'yı anarak başlayan Başkan Akaydın son dönemde Türk TV dizilerinin uluslararası alanda kazandığı başarılara dikkat çekti ve katılımcılara teşekkür etti.

Gecede "Onur Ödülü" alan Orhan Boran sağlık nedenleriyle katılamadığı törene telefonla katıldı. Boran mutluluğunu belirterek, "10 yıldır radyo ve televizyondan uzağım; buna rağmen bu teveccühü göstererek beni onurlandırdınız" dedi. Beyazıt Öztürk, Boran'ın ödülünü kendisine iletmek üzere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın elinden aldı.

Yine "Onur Ödülü"ne layık görülen Umur Bugay konuşmasına Antalya Büyükşehir Belediyesi, AKSAV ve jüriye teşekkür ederek başladı ve "14 yıl boyunca tüm sinema ve tiyatro emekçileri "Bizimkiler" için çok büyük emek verdi" diyerek tek artık hayatta olmayan "Bizimkiler" dizisi oyuncularını andı.

Gecede En İyi Drama Dizisi ödülünü "Hayat Devam Ediyor" kazandı. Erdal Beşikçioğlu En İyi Drama Erkek Oyuncu seçilirken, Ayça Bingöl de En İyi Drama Kadın oyuncu ödülünü aldı. En İyi Dönem Dizisi Muhteşem Yüzyıl seçilirken, En İyi Dizi Senaryo ödülünü de Muhteşem Yüzyıl dizisinin senaryosu ile Meral Okay aldı. Meral Okay adına ödülü alan dizinin yapımcısı Timur Savcı gözyaşları içinde Okay'a itfahen "Meral Abla sensiz eksiğiz; en güzelini yapacağız, bu ödülü almaktan dolayı üzüntü duyuyorum. Ama onur duyuyorum" dedi. En İyi Dizi Yönetmen ödülünü ise Hayat Devam Ediyor dizisi ile Yıldız Hülya Bilban'a gitti. Çocuk gelinlerin dramını sergileyen "Hayat Devam Ediyor" dizisi ile de Mahsun Kırmızıgül Toplumsal Sorumluluk Ödülü'ne layık görüldü.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Ayça Bingöl Meral Okay Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title