Haberler

Antalya Bürosunun Bölge Haberleri (2)

Foto.Foto.ISPARTA Belediyesi sıvı atık tesisleri, arıtmayla birlikte kendi enerjisini kendi üretmeye başlayacak.

Foto: Turgut Soykan

Foto: Kaş'tan genel görünüm ve Gültekin fotosu

===

Sıvı atık tesisi kendi enerjisini üretecek

ISPARTA Belediyesi sıvı atık tesisleri, arıtmayla birlikte kendi enerjisini kendi üretmeye başlayacak. Böylelikle belediye ayda 45 bin lira enerji tasarrufu sağlayacak. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye sıvı atık tesisinde yapılan üniteleri yerinde inceledi.

Başkan Günaydın, enerji üretecek ünitelerin montajında son aşamaya gelindiğini, ay başında deneme üretimine geçileceğini belirtti. Isparta Belediyesi'ndeki hizmetleri anlatırken yapılan tasarrufların büyük katkısı olduğunu söyleyen Günaydın, Eğirdir Gölü'nden gelen içme suyu için ciddi bir enerji maliyeti olduğunu, bu nedenle boşa akan ve değerleri oldukça kaliteli doğal kaynakları içme suyu şebekesine katarak ciddi bir enerji tasarrufu yapıldığını kaydetti.

Başkan Günaydın, "Sıvı atık tesisine kurulan ünite ile tesis kendi enerjisini kendi üretmiş olacak. Böylece ülkemiz enerji tasarrufunda kazanç sağlarken, belediyemiz de ciddi bir maliyet yükünden kurtulmuş olacak. Tabiri yerindeyse çayın taşı ile çayın kuşu vurulmuş olacak" dedi.

Sıvı atık tesisinde de aynı tasarruf düşüncesinin sürdüğünü, aynı uygulamayı başlattıklarını söyleyen Günaydın, "Geçtiğimiz aylarda yapmış olduğumuz bir ihale sonrasında sıvı atık tesisimizde enerji üretmeye karar verdik. Bu ünitemizin yapım aşamasında da sona gelinmiş durumdadır. Ay başında ilk deneme üretimimizi gerçekleştirecek ve faaliyete geçireceğiz. Böylelikle TEDAŞ'a ödemiş olduğumuz 65 bin liranın 40-45 bin lirasını kendi ürettiğimiz enerji ile tasarruf etmiş olacağız. Yaptığımız bu ünite de kendini bir yılda amorti etmiş olacak" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA,

Foto: Hastaneden

===

Turistlere fitness ve dans dersi

ALANYA'nın Kargıcak Beldesi'nde yer alan Goldcity Turizm Kompleksi'nde tatil yapan turistlere fitness ve dans eğitimi veriliyor. İskandinav operatörlerinden Kuani Apollo ve Goldcity Turizm Kompleksi işbirliğinde başlatılan spor etkinliklerine, bu hafta fitnes ve dans eğitimiyle devam edildi.

İsveçli dans ve spor eğitmeni Ari Lipponen gözetimindeki etkinlik kapsamında tatilcilere 1 hafta süresince hareketli ve dinlendirici yoga, vücut geliştirme, plates, sokak dansı, aerobik ve karma dans eğitimi verildi. Ari Lipponen, havuz başında haftanın her günü yapılan etkinliğe katılımın yüksek olduğunu söyledi.

Teoman ERİŞ/ALANYA,

Foto: Ziyaretten fotolar - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turgut Soykan Antalya Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title