Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.ALANYA Sağlık Müdürlüğü'nce 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen ve organ bağışına dikkati çekmeyi amaçlayan kurumlar arası futbol turnuvası başladı.24 takımın mücadele ettiği turnuvanın ilk gününde Devlet Hastanesi (1) Telekom'u 6-2,...

Foto: Menderes Türel

===

Tıp Bayramı Futbol Turnuvası Başladı

ALANYA Sağlık Müdürlüğü'nce 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen ve organ bağışına dikkati çekmeyi amaçlayan kurumlar arası futbol turnuvası başladı. 24 takımın mücadele ettiği turnuvanın ilk gününde Devlet Hastanesi (1) Telekom'u 6-2, Kestel Belediyesi Vergi Dairesi'ni 7-2 ve Adliye- Alanya Sağlık Çalışanları Derneği'ni 5-4'lük skorla yendi. Takımlar sahaya organ bağışına dikkati çekmek için hazırladıkları 'Kalbinize bir kez sorun hayat vermek ister mi' pankartıyla çıktı.

Sağlık Müdürü Abdullah Yağdır birlik ve beraberliğin sağlanması, organ bağışına dikkati çekmek ve sağlıklı yaşamın bir parçası olan sportif faaliyet yaptıklarını söyledi. Turnuvaya katılan kurumların çalışanları ise takımlarına tribünden destek verdi. Turnuvanın organizasyonunu Sağlık Müdürü Abdullah Yağdır, sağlık memurları Ahmet Çelik ve Mehmet Ali Armaka yapıyor.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Takımlardan ve Organizasyon heyeti

===

Romen turist sevinci

ALANYA Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Genel Sekreteri Mehmet Dahaoğlu, bu yıl Antalya ve ilçelerine gelen Romen turist sayısında yüzde 7-8 oranında bir artış beklediklerini söyledi. Romanya'nın Başkenti Bükreş'te gerçekleştirilen Targul de Turism (TTR) fuarına katılan Alanyalı turizmciler ilçeye mutlu döndü. Türkiye'ye gelen yılda 400 bin Romen turistin yaklaşık yüzde 75'inin Antalya'yı tercih etmesi, Nisan ayından itibaren başlayacak olan reklam kampanyaları ve Türk sinema günlerine olan yoğun ilgi turizmcileri 2013 yaz sezonu öncesinde umutlandırıyor.

Fuarda Alanya'yı temsil eden ALTAV Genel Sekreteri Dahaoğlu, Antalya, Alanya, Bodrum, Kuşadası ve Didim'den 15 otel ve acentenin Türkiye stantlarında yer aldığını söyledi. Romanya'dan Türkiye'ye haftada 20 uçak kalktığını ve bunun 15'inin Antalya'ya indiğini belirten Dahaoğlu, "Nisan'dan itibaren televizyon, billboard ve medyada yoğun reklam kampanyalarına başlanacak. Türk sinema günlerine de yoğun ilgi olduğunu gördük. Birçok ülkede olduğu gibi burada da Türk dizilerine çok ilgi var" dedi.

Seyahat acentelerinin yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğine işaret eden ALTAV Genel sekreteri Dahaoğlu, "Bu yıl ülkemize gelen Romen turist sayısında yüzde 7-8 oranında bir bekliyoruz." dedi. Fuarda Alanya standını, Romanya 2012 Turizm Güzeli Cristina Anamaria Rowenta da ziyaret ederek görevlilerle fotoğraf çektirdi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Alanya standı, Mehmet Dahaoğlu ve turist fotoları

===

Yatağa bağımlı hastalara canlı müzikle terapi

BURDUR'da yatağa bağımlı ve hareket kabiliyeti kısıtlı hastaların evinde, müzikle terapi uygulanmasını öngören "Bir Ses Ver" projesi başladı. Projeyi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile Burdur Sağlık Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Sırrı Şenbayram "Projemize Müzik bölümündeki hocalarımız inanılmaz derecede özveri gösterip katkıda bulunuyorlar. Bizim amacımız yatağa bağlı, hareket kabiliyeti kısıtlı olan hastalarımızın evine giderek müziğin eşsiz gücünden yararlanmak" dedi.

Şenbayram Özürlü Takip Sistemi'nde kayıtlı hastalara ulaşarak projeden bahsettiklerine değinerek, "Gönüllü olanlara gidiyoruz. Müzik ve makam seçimlerine müzik bölümündeki hocalarımızla karar veriyoruz. Her makamın belli katkıları var. Bununla ilgili bilimsel çalışmalar var" dedi. Sağlık personelinin de hastalara gittiğini belirten Şenbayram, "Psikoloji konusunda bilgi sahibi personelimiz hastaya gidiyor. Hastalarımıza yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Geçirdiği çocuk felci hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan 41 yaşındaki Fadime Gürdal projenin kendileri için çok güzel olduğunu belirtti. Gürdal "Çok hoşuma gitti. Rahatlatıcı, misafirin geliyor. O dakikayı bekliyorsun. Çalınan müzikleri hocalar belirliyor. Her tür müziği seviyorum. Severek yapılan bir proje. Şanslıyım. Onlar beni seçti, gelebilir miyiz dediler kabul ettim. Psikolojik olarak daha iyi hissediyorsunuz kendinizi" ifadelerini kullandı.

Müzikle terapi seanslarına katılan MAKÜ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Keman Eğitimcisi Elvan Gün Duru ise görüşlerini, "Her hafta farklı müzik aletleri ile hastalarımıza geliyoruz. Örencilerimizde özverili davranıyor. Proje çok iyi gidiyor" diye dile getirdi. Müzik Öğretmenliği son sınıf öğrencisi İsmail Görgülü de "Geleceğin öğretmen adayı olarak mutluluk duyuyorum bu çalışmada olmaktan. Hastalar mutlu oluyor, neşeli oluyorlar" diye konuştu.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Müzik terapisinden

===

BUSADER tiyatro ile tanıtım yaptı

BURDUR Sağlık Derneği'nin (BUSADER) sağlık çalışanlarından oluşturduğu tiyatro topluluğu ilk oyunuyla Burdurluların karşısına çıktı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi konferans salonunda düzenlen tanıtımda 'Kalp krizi değil, gülme krizi' konulu oyunu sahneleyen oyuncular usta tiyatroculara taş çıkarttı. Katılımcıların çoğunu doktorların oluşturduğu konferansta BUSADER'in tanıtımı yapıldı.

BUSADER'in de üye olduğu Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Haluk Özpolat yapılan yurt dışı organizasyonlar hakkında bilgi verdi. ESAFED'in Afrika ülkelerinde gönüllü sağlık hizmetleri verdiğini bildiren Haluk Özpolat, hekimlerin en iyi yetişmiş ve en fazla tahsil yapan meslek mensupları olduğuna işaret etti.

Gittikleri Afrika Ülkelerinde sadece sağlığı değil balıkçılığı da geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını anlatan Özpolat, bu çalışmalarda devletin önemli desteğini aldıklarını vurguladı. Konuşmaların ardından yönetmenliğini Dr. İsmet Eraydın'ın yaptığı 'Kalp krizi değil, gülme krizi' konulu oyun sahnelendi. Bazen güldüren, bazen de düşündüren oyun izleyicilerden tam not aldı.

Oyunu 4 sene önce hastalar için oynadıklarını anlatan Dr. İsmet Aydın, tiyatroyu Acil Serviste nöbet tutarken 2 doktor, bir röntgen teknisyeniyle kurduklarını anlattı. Oyunda tiyatroda zor bir teknik olan doğaçlamayı kullandıklarını aktaran Aydın, "Hastanede yaşanan olayları tiyatro sahnesine taşıyabilir miyiz diye düşündük. Hastalar oynadığınız oyuna güldüler. Gülünce biz cesaret aldık" diye konuştu.

BUSADER'in 3 ay önce kurulduğunu belirten Burdur Devlet Hastanesi Yöneticisi ve BUSADER Başkanı Dr. Uğur Altınışık, ESAFED'e üye olduklarını söyledi. Federasyonun yıllardır hem Türkiye, hem de Afrika ülkelerinde ciddi sağlık hizmetleri verdiğini anlatan Altınışık şunları söyledi: "ESAFED'le beraber Aralık ayında Somali'ye 10 hekimle giderek, 15 gün süreyle sağlık çalışmasına katılacağız" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Etkinlikten

===

Noel Baba Müzesi'nde yeni düzenleme

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki dünyaca ünlü Noel Baba Müzesi'nde yeni düzenlemeler yapıldı. Müzenin ziyaretçi giriş ve çıkış kapısının yerleri değiştirildi. Noel Baba Müzesi'nde yaklaşık iki ay önce başlatılan düzenleme çalışmaları tamamlandı. Bu çalışmalarla müzenin güneybatısındaki ziyaretçi giriş kapısı, güneydoğuya alındı. Giriş bölümündeki yaklaşık 130 metrekarelik alan, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden getirilen özel bir taşla kaplandı. Bilgisayar sistemlerinin bulunduğu giriş gişe binası, aynı yere alındı. Girişe, biri engelli girişi olmak üzere beş turnike yerleştirildi. Girişe reklam sistemleri konuldu.

Giriş yaptıktan sonraki bölüme, yeni taş merdivenler yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB tarafından yürütülen çalışmalarla, müzeden ziyaretçi çıkış kapısı da güneybatıya alındı. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Noel Baba Müzesi'nin, Antalya'da en çok ziyaretçi çeken, en çok gelir getiren müze olduğuna işaret ederek, "Yaz döneminde Noel Baba Müzesi'ne günde 3 bine yakın kişi giriyor. Yaptığımız yeni düzenlemeyle yoğun ziyaretçi trafiği rahatlayacak. Yeni düzenlemeyle müzenin girişi çok modern hale geldi" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE

Foto: Düzenlemelerden

===

Obez kadın yardım bekliyor

MANAVGAT'ta 168 kiloya ulaşan 56 yaşındaki obezite hastası Nuran Yüksel, sağlığına kavuşmak için yardım bekliyor. Manavgat'ın Sülek Köyü'nde yaşayan Nuran Yüksel, sürekli kilo aldığını belirtti. Geçirdiği beyin ve fıtık ameliyatlarından sonra kilo almaya başladığını belirten Yüksel, kilosu nedeniyle yürüyemediğini ve evden çıkamadığını anlattı. Son 6 yılda aşırı derecede kilo aldığını dile getiren Yüksel, 1993 ten itibaren kilo sorunu olduğunu, ancak göbek fıtığı ameliyatından sonra daha hızlı kilo aldığını kaydetti.

Kullandığı ilaçları kilo almasına sebep olduğunun söylendiğini anlatan Nuran Yüksel, "1997 yılında fıtık ameliyatı oldum. Birkaç gün sonra ateşim çıktı. Ambulansla hastaneye kaldırdılar. Doktorlar fıtık ameliyatın başarısız olduğunu söyledi. Doktorlar kilo vermeden bu ameliyatın başarısız olacağını ve daha kötü olabileceğimi söyledi. Şu ana tek sorunum kilo vermek" diye konuştu.

Geçen yıl Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kilo vermek amacıyla tedavi gördüğünü belirten Yüksel; birkaç aylık tedaviden sonuç alamayınca tedaviyi bıraktığından söz etti. Sürekli evde oturduğunu, fıtık ağrısından dolayı büyük acı çektiğini dile getiren Yüksel, "Çaresizim, kilolarıma çözüm arıyorum. Utanıyorum ve insan içine çıkamıyorum. Kilomdan dolayı ev işlerini yapamıyorum. Ağrılara dayanamıyorum. Aşırı kilomdan dolayı ameliyat olamıyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Nuran Yüksel

===

Polis hırsızlara göz açtırmıyor

SERİK İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçede son günlerde meydana gelen hırsızlık olaylarını tek tek aydınlattı. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 14 Aralık 2012'de, eski Cuma Pazarı içerisinde bir vatandaşa ait otodan çok sayıda mefruşat malzemesinin çalınması olayının faillerinin belirlendiği bildirildi. Açıklamada, 3 Ocak 2013'te bir kuyumcuda meydana gelen yankesicilik suretiyle altın hırsızlığı olayının failinin de İzmir'de yakalandığı belirtildi.

Merkez Mahallesi'ndeki bir evden 6 Mart'ta beyaz eşyaların çalınması olayının da aydınlatıldığına işaret edilen açıklamada, sanığın çaldığı eşyalarla birlikte ele geçirildiği kaydedildi. Açıklamada, ilçedeki bazı kuyumculardan hırsızlık yaptıkları anlaşılan ve hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası bulunduğu anlaşılan 4 şüphelinin yakalandığı ve bunlardan birinin tutuklandığı belirtildi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Şüpheliler

===

Evi yanınca intihar etti

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'ne bağlı Sücüllü Beldesi'nde 1 hafta önce evi yanan 56 yaşındaki Ramazan Çiftçi, kız kardeşine ait evde kendisini asarak yaşamına son verdi. Ramazan Çiftçi'nin, psikolojik rahatsızlığı bulunan oğlu Yücel Çiftçi, sobayı yakmak isterken çıkan yangında ev tamamen kül oldu, Yücel Çiftçi de ağır yaralandı. Yücel Çiftçi'nin tedavisi Konya'da sürerken Ramazan Çiftçi de Yalvaç Müderris Mahallesi Yukarı Çeşme Sokak'ta oturan kız kardeşi Nilüfer Yavuz'un evine yerleşti.

Önceki gün (19 Mart Salı), kendisini iple tavana asan Ramazan Çiftçi'nin cansız bedeniyle karşılaşan yakınları sinir krizi geçirdi. Komşuların polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri Ramazan Çiftçi'nin öldüğünü tespit etti. 7 çocuk babası Ramazan Çiftçi'nin evinin yanması ve oğlunun sağlık durumunun ciddiyetini koruması üzerine bir süredir bunalımda olduğu ve önceki gün 'Çok bunaldım' diyerek kız kardeşinin yanına geldiği haber verildi.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Ramazan Çiftçi ve olayın meydana geldiği ev

===

Başkan Ayaz, marangoz ustasını ziyaret etti

BUCAK Belediye Başkanı Ramazan Ayaz Bucak'ın tek tahta beşik, senit, elek gibi unutulmaya yüz tutmuş olan eşyaları üreten Ömer Güner'i Okullar Caddesi'ndeki atölyesinde ziyaret etti. Başkan Ramazan Ayaz, daha önce gözde olan bazı mesleklerin teknolojinin ilerlemesi, insanların yaşam biçimlerinin değişmesi ve gelir düzeylerinin artmasına paralel olarak önemini yitirdiğini söyledi.

Usta-çırak ilişkisinde yetişen kişilerce icra edilen bu meslekler son zamanlarda getirisinin azlığı ve zorluğu nedeniyle rağbet görmediğini anlatan Ayaz, "Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden birisi olan tahta beşik, senit, oklava, çevirgeç, elek ve tahta kaşık gibi eşyaların Bucak'ta tek yapımcısı olan Ömer Güner amcamızdan bilgi aldım. İlçemizde bu gibi unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin canlandırılması gerekir" diye konuştu.

Ömer Güner de, eski zamanların vazgeçilmez eşyalara artık talep olmadığına işaret ederek, "Yıllardır tahta beşik, senit, oklava, çevirgeç, elek, tahta kaşık ve kepçe imal ettim. Önceden ürettiğimiz ürünler çok satılır, hemen hemen tüm evlerde kullanılırdı. Şimdilerde bu eşyalar çok az sayıda kişi tarafından kullanılıyor. Özellikle tahta beşik süs eşyası ve özel dekoratif amaçlı olarak az da olsa büyük şehirlerde rağbet görüyor. Çırak bulamıyoruz" dedi.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Ziyaretten - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Tıp Bayramı Antalya 14 Mart Alanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title