Haberler

Antalya 6. Çiçek Festivali

Antalya'da 6

Antalya'da 6. Çiçek Festivali coşkusu kortej geçişi ve halkla çiçek dağıtımıyla yapıldı.

Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Kepez Belediyesi, Süs Bitkileri İhracatçıları Derneği, Antalya Çiçekçiler Odası, İnterflora'nın desteğiyle Bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Antalya Çiçek Festivali, 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla gerçekleştirildi.

Festival için düzenlenen korteje katılan 20 araç, çiçeklerle süslendi. Işıklar Caddesi sonundan başlayan ve bandonun müziği eşliğinde 3 kilometrelik güzergahta geçiş yapan festival kortejine, Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Remzi Sadi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Antalya Barosu Başkanı Zafer Köken, ilköğretim okulları ile Antalya'daki Rus Okulu'nun öğrencileri ve çiçek seralarında çalışan işçiler de katıldı.

- HALKA 300 BİN ADET ÇİÇEK DAĞITILDI-

Protokol üyeleri, mankenler ve ilköğretim okulu öğrencileri, kortejde araçlardan halka 300 bin adet çiçek dağıttı. Vatandaşların ilgi gösterdiği kortej geçişi, Cumhuriyet Meydanı'nda sone erdi. Vatandaşların, Rus Okulu öğrencilerine sevgi gösterisinde bulundukları görüldü.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen festival kutlama programında ise, Alaaddin Keykubat İlköğretim Okulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. TED Koleji öğrencileri de Anadolu Ateşi davul gösterisi ile Karadeniz yöresi halk oyunu gösterilerini sergiledi. Festival Tertip Komitesi adına konuşan Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, festivalin temasının 2016 yılında Antalya'da düzenlenecek EXPO organizasyonu kapsamında 'Çiçek ve Çoçuk' olarak belirlendiğini söyledi.

Bağdatlıoğlu, 20'ye yakın firmanın araçlarını çiçek ve çocuk temasıyla süsleyerek festivale katıldığını belirterek, 'Antalya'dan bu yıl 450 milyon dal çiçek ihraç edildi. Kortej araçlarının süslemesi için 1 milyon dal kesme çiçek kullanıldı. kortejde halka da 300 bin adet çiçek dağıttık' dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başvan Vekili Remzi Sadi de, çiçeğin sevgiyi en güzel anlatma aracı olduğunu belirtti. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, festivalin çok coşkulu geçtiğini belirterek, 'EXPO'ya giden yolda festivalin daha da derinleşerek devam etmesini diliyorum' dedi. Öte yandan Antalya 6. Çiçek Festivali'ne bu yıl Azerbaycan'dan Raymond- Art Firması'nın sahibi Raymonda Zeynalova da üzerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarının işlendiği araçla katıldı. Zeynalova, Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in doğum günü olan 10 Mayıs'ta çiçek festivali düzenlediklerini belirterek, bu coşkuyu Türkiye'de de yaşamak için Antalya'ya geldiğini söyledi. Protokol konuşmalarının ardından festivale katılan, destek veren firmalar ile öğrencileriyle festivali şenlendiren okullara plaket takdim edildi. (VHD-SEY-ŞK) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title