Haberler

Anneleri Şaşırtan Tarifler Sezon Life'da

Güncelleme:

Sezon Pirinç'in kurumsal dergisi Sezon Life'da, pirinçten sadece pilav yapılacağını düşünenler için şaşırtıcı tarifler yer alıyor.

Gıda sektörünün öncü firmalarından Sezon Pirinç'in kurumsal dergisi Sezon Life İlkbahar sayısında, Anneler Günü'nde annelerimize muhteşem sofralar kurmak için pirinçle yaratılmış birbirinden lezzetli ve ezber bozan tarifler sunuyor.

Pirinçle yapılan yemek tariflerinden gurme sohbetlerine, sağlıklı beslenme önerilerinden alışveriş trendleri ve gezi yazılarına kadar hayata dair pek çok detayın yer aldığı dergide, pirinçten sadece pilav yapılacağını düşünenler için şaşırtıcı tarifler yer alıyor.

Sezon Gurme Danışmanı Esra Erdoğan'ın siyah ve kırmızı pirinç ile siyah mercimekten hazırladığı Sezon Siyah Mercimekli Köfte, Sezon Siyah Pirinçli New York Usulü Peynir Keki, Sezon Siyah Pirinçli Cevizli Ekmek ve Sezon Badem Sütlü Kırmızı Pirinç Kokteyli annesine farklı bir lezzet sunmak isteyenlere rehberlik ediyor.

Sezon Gurme Danışmanı Esra Erdoğan, "Anneler Günü için geri sayım başladı. İlk sayımızda Sevgililer Günü'ne özel tarifler yaratmıştık, bu kez sevgilerini her daim yanımızda hissettiğimiz annelerimiz için mutfağa girdik. Ve 13 Mayıs Anneler Günü'nde onlara kendi ellerinizle hazırladığınız, içine bolca sevgi de katılmış bir yemek şöleni sunmanız için pirinçle hazırlanmış yepyeni Sezon Tarifleri yarattık. Tüm annelere armağan ettiğimiz Sezon tariflerinin çocuklarınız ile birlikte sofralarınızı şenlendirmesini, dolayısı ile neşe ve sağlık içinde yenecek yemeklere aracılık etmesini diliyoruz. Tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyoruz" diye konuştu.

PRoaktif İletişim tarafından hazırlanan derginin İlkbahar sayısında usta gazeteci Mehmet Yaşin ile gurme sohbetleri, Türkiye'nin en ünlü domateslerini yetiştiren İpek Hanım Çiftliği'nin sahibi Pınar Kaftancıoğlu ile röportaj, Deniz Akkaya, Ayşe Kucuroğlu ve Neşe Erberk gibi ünlü annelerle yapılmış söyleşiler ve pek çok keyifli konu yer alıyor.

SEZON SİYAH PİRİNÇLİ NEW YORK USULÜ PEYNİR KEKİ

6 kişilik

1 su bardağı Sezon Siyah Pirinç (haşlanmış)

1 su bardağı dövülüp ufalanmış kakaolu bisküvi ya da limonlu ligth bisküvi

1 paket vişne jölesi (Tarifine göre yapıldıktan sonra haşlanmış pirinç ile karıştırılacak.)

1 su bardağı dövülüp ufalanmış kepekli bisküvi

1 çorba kaşığı şeker

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Dolgu için: 4 paket Labne ligth peynir, 1+1/4 su bardağı şeker, bir limonun kabuğunun rendesi, bir çay kaşığı toz vanilya, 4 büyük yumurta (oda sıcaklığında), 1 dolu çorba kaşığı kepekli un, 1/2 su bardağı taze krema (oda sıcaklığında)

Üstüne ve Altını Kaplamak İçin: Hazırladığınız vişne jöleli Sezon Siyah pirinçle karıştırın ve soğumaya bırakın.

Hazırlanışı:

1. Fırının üst kısmına doğru fırın rafını yerleştirin ve fırını önceden 175 C dereceye ısıtın.

2. Kekin tabanı için büyükçe bir kasede bisküvi kırıntılarını ve şekeri karıştırın, sonra zeytinyağını ekleyip hepsini karıştırın. 23 cm çapındaki ve yağladığınız mandallı kek kalıbının içine boşaltın ve bir bardağın dibini kullanarak karışımı kalıbın dibine düzenli bir şekilde bastırarak yayın. (Biz Anneler Günü için kalpli kalıp kullandık. Özel günler için siz de bu kalıplardan kullanabilirsiniz.)

3. Fırında dokuz dakika kadar pişirin ve dışarı alın.

4. Fırın ısısını şimdi 260 C dereceye yükseltin.

5. Büyükçe bir kasenin içinde elektrikli çırpıcının orta hızıyla krem peyniri ve şekeri çok iyi çırpın. Peynir artık krema gibi olmalı ve hiç pütür kalmamalıdır. Çok fazla çırpmamalısınız, aksi halde fazla havalanma kekin üstünde çatlamaya yol açar. Makineyi yavaş hızda çalıştırarak limon rendesi ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Şimdi artık yumurtaları birer birer bu karışıma ekleyerek çırpmaya devam etmelisiniz. Ara sıra kasenin kenarlarını sıyırarak peynirin pürüzsüz olmasını sağlayın. Unu ekleyip karıştırın ve en son kremayı karıştırın. Bu karışımı kek kalıbındaki bisküvi tabanının üzerine boşaltın.

6. Fırında 11 dakika pişirin. Şimdi hemen fırın ısı düğmesini 95 C dereceye getirin ve peynir kekinin ortası artık sertleşmeye başlayıncaya dek fırının kapağını açmadan pişirin. Bu süre yaklaşık 40 dakika alır. Fazla pişirmeyin, sertleşir.

7. Kalıbın iç çevresinden bir bıçakla geçin ve fırının tel çubuklu rafı üzerine oturtun. Üç saat soğumaya bırakın.

8. Üstünü plastikle kapayarak buzdolabında en az üç saat, tercihen bir gece bekletin.

9. Keki yuvarlak bir kaseye alarak Sezon Siyah Pirinçli jöle ile kekin üstünü iyice kaplayın. Aynı işlemi isterseniz kenarlarına da uygulayabilirsiniz. Servis için sıcak suya batıracağınız bir bıçakla dilimler kesip servis edin.

SEZON SİYAH PİRİNÇLİ CEVİZLİ EKMEK

4 Kişilik

3 bardak SEZON Siyah Pirinç (Haşlanmış ve blenderdan geçirilmiş)

1/4 tatlı kaşığı 'instant' kuru maya

1.5 tatlı kaşığı tuz

1 bardak su

½ su bardağı ceviz

Kepek un

Hazırlanışı:

1- Büyük bir kasede üç bardak Sezon Siyah pirinci (haşlanmış) 'instant' kuru maya ve tuzu karıştırın. İçine 1 bardak suyu ilave edip kaşıkla biraz karıştırarak yapışkan bir pirinç hamuru elde edin. Kaseyi streç filmle kaplayıp, ılık bir odada 18 saat mayalanmaya bırakın. (Mayalanma sırasında kabarma olmayacak)

2- Pirinç hamurunuz, üzeri nokta nokta kabarcıklı hale gelince hazır demektir. Mutfak tezgahınızın üzerini iyice unlayın. Pirinç hamurunu kaşıkla sıyırarak unlu yüzeye aktarın. Pirinç hamurunun üst kısmına da biraz kepekli un serpip 3-4 defa alt-üst edin. Streç filmi gevşek olarak üzerine örtün ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.

3-Pirinç hamurunu tezgaha veya elinize yapışmasını önleyecek kadar ellerinizi kepekli unla unlayıp bu hamuru nazikçe hızla bir top şekline getirin ve bu sırada cevizi de içine koyun. Şimdi bir bez peçetenin her tarafını bolca unlayıp hamurun katlı kısmını peçetenin üzerine gelecek şekilde hamuru peçeteye koyun. Üzerine bol un veya kepek ya da mısır unu serpin ve bir başka bez peçeteyi hamurun üzerine örtün. Yaklaşık iki saat böylece bekletin. Bu süre sonunda hamur hacminin iki misli kabarmış olacaktır.

4-Pirinç hamuru hazır olmadan yarım saat önce fırınınızı 210 derece ısıya ayarlayıp çalıştırın ve fırının içine kapaklı boş bir tencere koyun. Bu tencere dökme demir, Pyrex, Borcam, Emaye veya Güveç olabilir. Hamur hazır olduğunda fırında iyice ısınmış kabı dikkatle dışarı alın. Elinizi bez peçetenin altına sokup hamuru kaldırın ve hamuru doğrudan sıcak tencerenin içine aktarın. Tencereyi bezle iki yanından tutarak biraz sallayıp hamurun yerleşmesini sağlayın.

5-Kapağını kapayıp fırında 30 dakika pişirin. Sonra, kapağı çıkarıp 15 ila 30 dakika daha, ekmek güzelce kızarana dek pişirin. Bu 'kapaksız' pişirme aşamasında dilerseniz fırın ısısını 220 dereceye getirebilirsiniz. Soğutma rafı üzerine aktarın.

SEZON BADEM SÜTLÜ KIRMIZI PİRİNÇ KOKTEYLİ

2 Kişilik

½ bardak Sezon Kırmızı Pirinç (Haşlanmış ve blenderdan geçirilmiş)

½ bardak havuç suyu

½ bardak elma suyu

½ bardak nar suyu

1 bardak çilek (Rondodan geçirilmiş)

1 ince dilim zencefil (Rendelenmiş)

İsteğe bağlı 1 yemek kaşığı Agave Şekeri ya da diğer Doğal Şeker (Stevia veya Akçaağaç Şurubu)

1 Bardak badem sütü (Ev yapımı olarak tarifin yanı sıra büyük marketlerde hazırı var)

Hazırlanışı:

Kırmızı Pirinci haşladıktan sonra badem sütü ile el blenderından geçirin. Daha sonra karışıma diğer malzemeleri ekleyerek servise sunun.

Badem Sütü Yapmak İçin:

Malzemeler:

1 kase çiğ badem

4 su bardağı su

Hazırlanışı:

Bademi 1 gece önceden derin bir kapta yeterince suyla ıslanmaya bırakın. Ertesi gün suyunu süzerek 2 su bardağı su ile blenderdan geçirin. Daha sonra kalan 2 bardak suyu da ilave edin ve blenderdan geçirmeye devam edin. Karışım peynir kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra hava almaz bir kabın içinde buzdolabına kaldırın. 3-4 gün içinde tüketin ve kullanmadan önce çalkalamayı unutmayın... Süslemek için; küçük domatesleri (cheryy) süs çubuklarına geçirerek görsellik katın.

SEZON SİYAH MERCİMEKLİ KÖFTE

6 kişilik

· 2 su bardağı SEZON Siyah Mercimek

· 1,5 litre su

· 1 su bardağı SEZON İnce Bulgur

· 2 baş kuru soğan

· 1 çay bardağı zeytinyağı

· 1,5 yemek kaşığı biber salçası

· 1 tatlı kaşığı karabiber

· 2 çay bardağı sıcak su

· 1,5 yemek kaşığı domates salçası

· 1 demet maydanoz

· 6-7 sap yeşil soğan

· 1,5 tatlı kaşığı tuz

· Marul veya roka

· Arzu ettiğiniz kadar pulbiber

Hazırlanışı:

1. 1 su bardağı SEZON Siyah mercimeği yıkayıp en az 2 litre su ile ateşe koyun. Taşma olmaması için kapağını hafif aralık bırakın. Mercimeklerin kuru olmaması için ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın.

2. 2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın. Üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. Kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp mercimekler şişene kadar (50-55 dakika) bekletin.

3. Diğer bir yandan 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. Bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. 1,5 yemek kaşığı biber salçasını ve 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. En son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.

4. Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.

5. 5-6 sap yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. Bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın ve bir kenara koyun.

6. Derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. (köfte harcınız sulu gelirse bir miktar daha ince bulgur ekleyip suyu çekmesini sağlayabilirsiniz.) Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. (Elips veya çiğ köfte şekli olabilir.)

7. Servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Esra Erdoğan Anneler Günü New York Cevizli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title