Haberler

Ankara Yeni Yılı 3 Konserle Karşılıyor

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2012'de Başkentlileri kültür ve sanata doyuran etkinlikleri 2013'te de dolu dolu başlıyor.

Ankaralıların sanatla ücretsiz buluşma adresi olan konserler ve tiyatro oyunları Ocak ayında da izleyicisini bekliyor. Kültür ve Sanat İşleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ya da destek verilen etkinliklerin ilki "Srebrenitsa Cehennemi Oratoryosu" olacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Zenica Korosu tarafından sahnelenecek konser Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Ankaralı sanatseverlerle buluşacak. Bosna'da soykırımda yakınlarını kaybedenler tarafından sunulan Srebrenitsa Cehennemi Oratoryosu, ilk kez Bosna-Hersek dışında Türkiye de sahne alacak. Zenica Korosu farklı yaş grubundan birçok insanın bir araya gelmesinden oluşuyor. Konser 4 Ocak Cuma günü, saat 20.00'de MEB Beşevler Kampüsü Şura Salonu'nda gerçekleşecek.

Bu ayın ikinci konseri ise Kent Orkestrasından geliyor. "Barış Manço ve Cem Karaca Şarkıları"nın seslendirileceği konser, 14 Ocak Pazartesi günü, Gençlik Parkı Kültür Merkezinde Ankaralı sanatseverleri geçmişte nostaljik bir yolculuğa çıkaracak. Konserde Şef Kemal Günüç yönetimindeki Kent Orkestrasına konuk sanatçılar Turgay Bengü ve Bahadır Özüşen eşlik edecek.

Bu ayın son konseri ise 26 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek "Neşet Ertaş Türküleri" konseri.

Türküleriyle tüm Türkiye'nin sevgisini kazanan ve geçen yıl hayatını kaybeden ünlü ozan Neşet Ertaş'ın en güzel parçaları, Ankara Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından Ankaralılar için söylenecek. Türk Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu'nun konuk olarak katılacağı gecede Şef Mustafa Özcan yönetimindeki THM korosu gönüllere yer etmiş türkülerle Neşet Ertaş'ı bir kez daha anacak.

BAŞKENT TİYATROLARI SEYİRCİSİNİ BEKLİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Başkent Tiyatroları da oyunlarıyla büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Ocak ayında da dopdolu bir programla izleyicisini bekleyen Başkent Tiyatroları, Hacı Bayram Veli'nin hayatının ilk kez tiyatro sahnesine taşındığı "O Nefeste Gizli Her Şey" (Hacı Bayram Veli) adlı oyun ile Ankaralı izleyiciden oldukça yoğun ilgi görüyor. Ocak ayında da izleyicisiyle buluşmaya devam edecek olan oyunun biletleri ise kısa sürede tükeniyor. 16 yıldır başkentli seyircisinin vazgeçilmezi olan "Bir Adam Yaratmak", geçen sezonun oyunlarından olan "Entrikalı Dolap Komedyası, Ağaçlar Ayakta Ölür, Hayal Kahvesi", Büyükşehir Gençlik Parkı Kültür merkezinde tiyatro severleri bekliyor.

Küçük izleyicisini unutmayan Başkent tiyatrolarında bu yıl minikler için geçen sezonun oyunu olan ve büyük ilgi gören "Bak Kedi Konuştu" ve bu sezonun iddialı oyunu "Küçük Sakar Cadı" ile sahne alıyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Srebrenitsa Neşet Ertaş Saraybosna Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title