Haberler

Ankara Shopping Fest, Emıly Dıdonato'nun Çalacağı Gong ile Start Alıyor

2.Ankara Shopping Fest'in (ASF-Ankara Alışveriş Festivali) Amerikalı top model Emily Didonato'nun yarın çalacağı gong ile start alacak.

2. Ankara Shopping Fest'in (ASF-Ankara Alışveriş Festivali) Amerikalı top model Emily Didonato'nun yarın çalacağı gong ile start alacak.

Ankara Ticaret Odası Ankara Alışveriş Festivali'nin 13 Haziran tarihinde başlayacağını duyurdu. 'Alışverişin de başkenti' sloganıyla 14 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 2. Ankara Alışveriş Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı'nın desteği ve Ankara Valiliği'nin himayesiyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Ankara Ticaret Odası tarafından organize ediliyor.

Ankara Shopping Fest programı, ilk yılında olduğu gibi festival yüzü olarak seçilen manken Emily Didonato'nun yarın akşam Kentpark AVM'de gong vuruşuyla başlayacak. Ünlü DJ Serkan Kızılbayır'ın katılacağı gecede konuklar Flamenko müziği ve dans gösterileriyle eğlence dolu bir akşam yaşayacak. Bando takımının sahne alacağı gecede, görkemli bir ışık gösterisi de yer alacak.

ASF'nin ikincisi için başlama vuruşunun yapılacağı gongun da yenilendiği aktarılarak, 3 metre büyüklüğünde bir konstrüksiyon içinde yer alacak bir metrekarelik yeni ASF gongunda Ankara'nın doğusu ve batısını birleştirici bir temanın sembolünün yer alacağı kaydedildi.

CİROLARDA YÜZDE 30 ARTIŞ HEDEFİ

Ticaret kültürünün yanı sıra turizm, sanat ve eğlence sektörlerini de canlandıracak festival boyunca, tüketicilerin gece geç saatlere kadar indirimli alışveriş yapabilme olanağı bulacağı belirtilerek, 24 günlük festival süresince alışveriş merkezleri, cadde ve sokak mağazaları tüketicilere yüzde 50'lere varan indirim oranlarıyla alışveriş fırsatı sunacağı bildirildi. İndirimli alışveriş tüketicilerin yanı sıra esnaf ve tüccarların da yüzünü güldürecek. Festival döneminde başkent mağazalarında yüzde 25-30 oranında bir ciro artışının hedeflendiği açıklandı.

STARLAR SAHNEDE

Festival gecelerinde Başkentliler ve yerli ve yabancı turistler çok sayıda sanatçının yer alacağı konserlerle müziğe doyacak. Ajda Pekkan konserleriyle renklenecek festival gecelerinde Hülya Avşar'dan Gülben Ergen'e, Nilüfer'den Seda Sayan'a Ahmet Özhan'dan Ümit Besen'e kadar pek çok ünlü sanatçı sahne alacağı belirtildi. Festival boyunca konser verecek sanatçılar şunlar:

"Demet Akalın, Rafet El Roman, İsmail Türüt, Ferhat Göçer, Bengü, Mustafa Ceceli, Sevcan Orhan, Alişan, Emre Aydın, Murat Boz,

Berkan, Gülşen, Kubat, Yonca Lodi, Murat Dalkılıç, Burhan Öcal, Pınar Dilşeker ve Ahmet Selçuk İlkan."

Dünyaca ünlü Aleksandrov Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans Akademik Topluluğu yeni programlarıyla festivalde yerini alacak. Savaş bölgelerinde, yurtdışında ve Rusya Federasyonu sahnelerinde konserler veren ünlü Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu, bu kez de Ankaralılara ve diğer festival misafirlerine müzikleri ile pozitif enerji verecek. Sahnede en uzun süre kalarak şarkı söyleyen tek sanatçı olmasıyla Guinness Rekorlar kitabına giren Iosif Kobzon liderliğindeki koro Türkçe ve Rusça şarkılar söyleyecek.

NALMES DANS GRUBU

İzleyenlerinin yüreklerini Karadeniz'in 'öbür yakasına' götüren NALMES Dans Grubu, Kafkas insanının savaşlarını, acılarını, mutluluklarını koreografi ve kostümleri ile gözler önüne serecek. 1936'da kurulan ve binlerce yıllık Kafkas halk danslarını sahne sanatlarına özgün bir şekilde taşıyan NALMES Grubu 54 kişilik dans ekibiyle festivalde sahne alacak.

Ünlü Stil Danışmanı Aysun Kaba ve ekibinin festival boyunca otobüs ile tüm Ankara'yı dolaşarak başkentli kadınlarla söyleşiler yapacağı ve stil danışmanlığı hizmeti vereceğı belirtilen açıklamada, festivalde ayrıca mağazalar arasında vitrin yarışmaları ve defilelerin de düzenleneceği bildirildi.

Ankara Alışveriş Festivali'nde Türkiye'nin unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarının, uygulamalı olarak tanıtılacağı aktarılan açıklamada, Limon Ağacı Organizasyonu tarafından gerçekleştirilecek projede, Ankaralıların yemeni yapımından, sedef kakmaya, Keşan dokumadan bakır işlemeye kadar 26 ayrı çeşit el sanatını tanıma şansına sahip olacağı kaydedildi.

BAŞKENT'TE OFF ROAD YARIŞI

Festivalin yarış ve gösteri tutkunlarına da çeşitli aktiviteler sunacağı ifade edilen açıklamada, Ankara'nın değişik bölgelerinde Offroad yarışlarının yapılacağı festivalde Power Extreme Grubu'nun paten, kaykay ve bisikletlerle Başkentlilere adrenalin dolu gösteriler sunacağı aktarıldı. Alışveriş merkezleri ile cadde ve sokak mağazalarının indirimleriyle yer aldığı festivale Başkent otellerinin de katıldığı aktarılan açıklamada, isimleri www.ankarashoppingfest.com.tr adresinde duyurulacak otellerin

'üç gün kal iki gün öde' kampanyasıyla konaklama ücretlerinde indirimler yapacağı belirtildi.

222 OTOMOBİL HEDİYE

Festivalde banka kartı ve kredi kartıyla yapılan her

25 TL'lik alışveriş, tüketiciye bir Fiat Fiorino kazanma şansı verecek. "Ankara Shopping Fest Heyecanlandırıyor" sloganıyla duyurulan ASF hediyesi 222 Fiat Fiorino,

festivalin ardından Milli Piyango İdaresi tarafından yapılacak çekilişlerle sahiplerini bulacak.

Ankara Alışveriş Festivali'nin çevre iller Bolu, Düzce, Çankırı, Kırşehir, Kayseri, Kırıkkale, Aksaray, Konya, Afyon, Eskişehir başta olmak üzere, Anadolu Jet'in doğrudan uçuş yaptığı illerden ve diğer illerden gelen konukları olacağı kaydedilen açıklamada, yerli turistlerin bir yandan indirimli ürünler satın alırken diğer yandan, kültür ve sanat etkinliklerine katılıp, müzeleri gezebilecek ya da Başkent'in eğlence hayatına katılabileceği ifade edildi. Festivale komşu ülkelerden de çok sayıda yabancı turistin katılımının beklendiği belirtildi.

ATO BAŞKANI SALİH BEZCİ

Ankara Shopping Fest'in ikincisini düzenleyerek festivali geleneksel hale getirmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, "Alışveriş festivali Ankara'yı dünyaya tanıtacak etkinliklerin başında yer alıyor. İnanıyorum ki,

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, yani 2023 yılında Ankara bir marka şehir olacak ve burada Ankara Shopping Fest'in 12.si düzenlenecek" dedi.

Esnaf ve tüccara çağrıda bulunarak Festivali her kesimin sahiplenmesi gerektiğini kaydeden Bezci, alışveriş festivalinin herkese hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Ticaret Odası Ankara Valiliği Salih Bezci Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title