Haberler

Ankara Shopping Fest Başladı

Ankara'yı marka şehir haline getirme hedefiyle ilk adımı atılan Ankara Shopping Fest (ASF-Ankara Alışveriş Festivali)'in ikincisi, Amerikalı top model Emily Didonato'nun Kentpark Alışveriş Merkezi'nde vurduğu gong ile başladı.

Ankara'yı marka şehir haline getirme hedefiyle ilk adımı atılan Ankara Shopping Fest (ASF-Ankara Alışveriş Festivali)'in ikincisi, Amerikalı top model Emily Didonato'nun Kentpark Alışveriş Merkezi'nde vurduğu gong ile başladı.

Festivalin açılışına Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Ankara Shopping Fest İcra Komitesi Başkanı Yüksel Tavaşan, ATO üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. ATO Başkanı Bezci, açılışta yaptığı konuşmada, Ankara'da bir festival düzenlemenin hayali olduğunu ve geçen yıl gerçeğe dönüştürülen bu hayalin bu yıl da geleneğe dönüştürülmesi için adım atıldığını söyledi. Geçen yıl düzenlenen alışveriş festivalinin önemli başarılara imza attığını kaydeden Bezci, "Şimdi önümüze koyduğumuz hedef Cumhuriyetimizin 100 yılı olan 2023'te Ankara'nın bir marka şehir olarak dünyada hak ettiği yeri almasıdır" dedi.

Bezci, bu yılki festival kapsamında 222 araç hediye edeceklerini, hatırlatarak, 7 Temmuz'a kadar Ankara'dan alışveriş yapan tüketicilerin her 25 liralık alışveriş karşılığında bir çekiliş hakkı kazanacaklarını belirtti. Festivalin yüzde 50'lere varan indirimlerle tüketicileri memnun edeceğini kaydeden Bezci, 24 gün boyunca Ankara'nın renkli etkinliklere ev sahipliği yapacağını ifade etti.

Ankara Shopping Fest İcra Komitesi Başkanı Yüksel Tavşan da yaptığı konuşmada Ankara'nın bir cazibe merkezi haline gelmesi için yurt içi ve yurtdışında reklam çalışmaları yaptıklarını, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Ankara Shopping Fest'in geleneğe dönüştürülebilmesi için yapılacakları sıralayan Taşvan, "Ankara esnafı, Ankara tüccarı bu işi sahiplenmeli. İşte o zaman bu festival anlam ifade eder. Zira bu işin katalizörü mağazalardır. Festivalin geleneksel hale gelmesini istiyorsak tüketicinin güvenini zedelemeden uygun fiyatlarla satış yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Amerikalı top model Emily Didonato sahneye geldi ve Kentpark AVM'nin logosunun da bulunduğu gonga vurarak festivalin başladığını duyurdu.

Flamenko müziği ve dans gösterilerinin yer aldığı gecede, tahtabacak ve jonglör gösterileri yer aldı. Gecede havai fişek gösterileri de yapıldı.

Ticaret kültürünün yanı sıra turizm, sanat ve eğlence sektörlerini de canlandıracak festival boyunca, tüketiciler gece geç saatlere kadar indirimli alışveriş yapabilme olanağı bulacak.

24 günlük festival süresince alışveriş merkezleri, cadde ve sokak mağazaları tüketicilere yüzde 50'lere varan indirim oranlarıyla alışveriş fırsatı sunacak. İndirimli alışveriş tüketicilerin yanı sıra esnaf ve tüccarların da yüzünü güldürecek. Festival döneminde başkent mağazalarında yüzde 25-30 oranında bir ciro artışı hedefleniyor.

Festival gecelerinde Başkentliler ve yerli ve yabancı turistler çok sayıda sanatçının yer alacağı konserlerle müziğe doyacak. Popun Divası Ajda Pekkan konserleriyle renklenecek festival gecelerinde Hülya Avşar'dan Gülben ergen'e, Nilüfer'den Seda Sayan'a Ahmet Özhan'dan Ümit Besen'e kadar pek çok ünlü sanatçı sahne alacak.

Festival boyunca konser verecek sanatçılar şunlar: Demet Akalın, Rafet El Roman, İsmail Türüt, Ferhat Göçer, Bengü, Mustafa Ceceli, Sevcan Orhan, Alişan, Emre Aydın, Murat Boz, Berkan, Gülşen, Kubat, Yonca Lodi, Murat Dalkılıç, Burhan Öcal, Pınar Dilşeker ve Ahmet Selçuk İlkan.

Dünyaca ünlü Aleksandrov Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans Akademik Topluluğu yeni programlarıyla festivalde yerini alacak. Sanat kariyerinin zirvesinde olan ve savaş bölgelerinde, yurtdışında ve Rusya Federasyonu sahnelerinde konserler veren ünlü Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu bu kez de Ankaralılara ve diğer festival misafirlerine müzikleri ile pozitif enerji verecekler.

Sahnede en uzun süre kalarak şarkı söyleyen tek sanatçı olmasıyla Guinness Rekorlar kitabına giren Iosif Kobzon liderliğindeki koro Türkçe ve Rusça şarkılar söyleyecek.

İzleyenlerinin yüreklerini Karadeniz'in "öbür yakasına" götüren NALMES Dans Grubu, Kafkas insanının savaşlarını, acılarını, mutluluklarını koreografi ve kostümleri ile gözler önüne serecek. 1936'da kurulan ve binlerce yıllık Kafkas halk danslarını sahne sanatlarına özgün bir şekilde taşıyan NALMES Grubu 54 kişilik dans ekibiyle festivalde sahne alacak.

Ünlü Stil Danışmanı Aysun Kaba ve ekibi festival boyunca otobüs ile tüm Ankara'yı dolaşarak başkentli kadınlarla söyleşiler yapacak ve stil danışmanlığı hizmeti verecek. Festival'de ayrıca mağazalar arasında vitrin yarışmaları ve defileler de düzenlenecek.

Ankara Alışveriş Festivali'nde Türkiye'nin unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatları, uygulamalı olarak tanıtılacak. Limon Ağacı Organizasyonu tarafından gerçekleştirilecek projede, Ankaralılar yemeni yapımından, sedef kakmaya, Keşan dokumadan bakır işlemeye kadar 26 ayrı çeşit el sanatını tanıma şansına sahip olacak.

Festival yarış ve gösteri tutkunlarına da çeşitli aktiviteler sunacak. Ankara'nın değişik bölgelerinde Offroad yarışlarının yapılacağı festivalde Power Extreme Grubu paten, kaykay ve bisikletlerle Başkentlilere adrenalin dolu gösteriler sunacak.

Alışveriş merkezleri ile cadde ve sokak mağazalarının indirimleriyle yer aldığı festivale Başkent otelleri de katılıyor. İsimleri www.ankarashoppingfest.com.tr adresinde duyurulacak oteller "üç gün kal iki gün öde" kampanyasıyla konaklama ücretlerinde indirimler yapacak.

Ankara Alışveriş Festivali'nin çevre iller Bolu, Düzce, Çankırı, Kırşehir, Kayseri, Kırıkkale, Aksaray, Konya, Afyon, Eskişehir başta olmak üzere, Anadolu Jet'in doğrudan uçuş yaptığı illerde ve diğer illerden gelen konukları olacak. Yerli turistler bir yandan indirimli ürünler satın alırken diğer yandan, kültür ve sanat etkinliklerine katılıp, müzeleri gezebilecek ya da Başkent'in eğlence hayatına katılabilecek. Festivale komşu ülkelerden de çok sayıda yabancı turistin katılımı bekleniyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Ticaret Odası Salih Bezci Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title