Haberler

Ankara'da Mağazalar Festivale Odaklandı

Markalar depolarını boşaltmak için Ankara'da en az yüzde 30 indirimin uygulanmaya başlayacağı Ankara Shopping Fest'i bekliyor.

Markalar depolarını boşaltmak için Ankara'da en az yüzde 30 indirimin uygulanmaya başlayacağı Ankara Shopping Fest'i bekliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) ortaklaşa düzenlediği ve 8 Haziran'da başlayacak Ankara Shopping Fest'te markalar en az yüzde 30 indirimle satışlarını gerçekleştirecek.

Festival süresince, başta Kızılay, Ulus, Çankaya, Bahçelievler, İzmir Caddesi, Sakarya Caddesi başta olmak üzere Ankara'nın 45 ayrı noktasında 5 bin 543 etkinlik ve gösteri düzenlenecek.

Alışveriş Festivali'nde kentin bütün noktalarından kredi kartı ve banka kartı ile yapılacak her 25 liralık alışverişin sahibi, bir kura numarası almaya hak kazanacak.

Bankalararası Kart Merkezi'nin organizasyonuyla Milli Piyango İdaresi'nin denetiminde yapılacak çekilişler sonucu 22 talihliye araba verilecek.

Festival boyunca Konya ve Eskişehir'den hafta sonları özel hızlı tren seferleri düzenlenecek.

Hızlı trenle gelecek konuklara yapacakları alış veriş sonrasında tek yönde yüzde 50 indirim sağlanacak ve 1 Haziran-8 Temmuz tarihleri arasında Ankara'ya uçakla gelerek, 500 liralık alış veriş yapan herkese, uçakla dönüş bileti hediye edilecek.

Ankara Kuyumcular Odası'nın 8 Haziran'da Congresium'da gerçekleştireceği Mücevherat Fuarı'na gelen konuklara 600 adet hediyelik altın dağıtılacak. Dağıtılacak altınlar Ankara Shopping Fest için özel olarak üretilecek.

Festival ile ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan ATO Meclis Üyesi Seçim Aydın, bu festivalin Ankara'nın tanıtımına ve ticaretine çok büyük katkıları olacağını vurgulayarak, bu tarz etkinliklerle birlikte Ankara'nın bir turizm merkezi olma yolunda hızla ilerleyeceğini söyledi.

Aydın, yaklaşan Ramazan ayında da bu tarz etkinliklere devam ederek Ankara'nın turizm atağını sürdüreceklerini dile getirerek, festival kapsamında otellerde indirimlere gideceklerini söyledi.

-3 gece konaklamanın 1 gecesi bedava

Seçim Aydın, otellerde 3 gece kalanların bir gecesinin ücretsiz olacağını ifade ederek, bu kapsamda 5 yıldızlı ve 4 yıldızlı otellerden oluşmak üzere 46 otelin hazırlıklarını tamamladığını dile getirdi.

-"Depolarınızı boşaltın"-

Festival kapsamında yerli ve yabancı olmak üzere 1 milyon turisti Ankara'ya çekmeyi hedeflediklerini belirten Aydın, "Yurt içi ve yurt dışından önemli katılımlar bekliyoruz bu katılımlar sonucunda da toplam yüzde 35'lik bir ciro artışı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Aydın, festivale katılacak iş yerlerine "depolarınızı boşaltın" dediklerini ifade ederek, en az yüzde 30 indirimle müşterilerin karşısına çıkacaklarını söyledi.

Seçim Aydın, ayrıca alışveriş merkezlerinin Cumartesi günleri 23.00'e kadar açık kalacağını belirterek, eğer talep gelirse pazar günleri de alışveriş merkezlerinin bu saate kadar hizmet vereceğini bildirdi.

-Ankara daha çok tanınacak-

Ankara Shopping Fest, Moskova, Stockholm, Kopenhag, Londra, Amsterdam, Düsseldorf, Köln, Frankfurt, Tahran, Viyana ve Brüksel başta olmak üzere dünyanın önemli merkezlerinde tanıtılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün çalışmasıyla bazı şehirlerde afişler ve ilan tahtaları sergilenecek. Festivalde komşu ülkelerden de katılımcı çekebilmek amacıyla, Ruslana, Sami Yusuf, Haife Wehbe, Enrico Macias gibi o ülkelerin sanatçıları da sahne alacak.

-Guinness rekoru denemeleri yapılacak-

Ankara Shopping Fest'te iki Guinness rekoru da kırılmaya çalışılacak. Gençlik Parkı'nda 1 tonluk dünyanın en uzun Ankara döneri kesilecek, döner Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan gelen çocuklara dağıtılacak. İkinci rekor denemesi olarak da Ankara'da makyaj rekoru kırılmaya çalışılacak ve 500 kadına makyaj uygulaması gerçekleştirilecek.

-Festival Tarkan'la başlayacak Ajda Pekkan'la bitecek-

Festivalin açılışının ardından 9 Haziran'da Tarkan konseri yapılacak, festivalin bitiş tarihi olan 1 Temmuz'da ise Ajda Pekkan sahneye çıkacak. Festivale ayrıca, Murat Boz, Emre Aydın, Halil Sezai, Kutsi, Hadise, Funda Arar, Ferhat Göçer Hande Yener, Hadise, Mustafa Ceceli, Murat Dalkılıç, Rafet El Roman, Sibel Can'ın da aralarında bulunduğu bir çok sanatçı katılacak. Ebru Gündeş ve Sinan Özen de 2012 yılında Başkentlilerin şahitliğinde dünya evine girecek 212 çiftin mutlu gününe şarkılarıyla eşlik edecekler.

- ANKARA

Kaynak: AA / Ekonomi

Bahçelievler Sakarya Çankaya Kızılay Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title