Haberler

Ankara'da Halk Günü'ne Bu Hafta 95 Kişi Başvurdu

Ankara Valiliğince Her Hafta Salı Günü Düzenlenen Halk Günü'ne Bu Hafta 95 Kişi Başvurdu

Ankara Valiliğince her hafta salı günü düzenlenen Halk Günü'ne bu hafta 95 kişi başvurdu. Ankara İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Turan Atlamaz başkanlığında düzenlenen Halk Günü'ne maddi yardım ve kalacak yer istemek için başvuran 26 yaşındaki Aysel Aydoğan, Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yatılı işten çıkarıldıktan sonra yadım için Tokat Belediyesine başvurduğunu, ancak kendisine yardım edilmediğini söyledi. Anne ve babasının vefat etmesinin ardından 3 kardeşiyle mal varlığı nedeniyle mahkemelik olduklarını ve kardeşlerinin 2 yıldır bu nedenle kendisiyle konuşmadığını ifade eden Aydoğan, 'Ben kimsesizim. Kalacak yerim ve param yok. Tokat'ta yardım alamadım bu nedenle dün gece otobüse binerek Ankara'ya geldim. Sizden yardım istiyorum' dedi. Vali Yardımcısı Atlamaz da Aysel Aydoğan'ın bu gece Vilayet Oteli'nde misafir edileceğini, daha sonra bir süreliğine Kadın Sığınmaevine yerleştirileceğini ve kendisini yatılı bir işe yerleştirileceklerini söyledi. Aysel Aydoğan'ın kendisine yardım yapılmaması halinde yasa dışı işlere yönelebileceğini söylemesi üzerine tepki gösteren Atlamaz, kendisine devletin tüm olanaklarını sunmaya çalıştıklarını, buna rağmen böyle bir cevap almalarının terbiyesizlik olduğunu belirtti. Atlamaz, şöyle konuştu: 'Sen şimdi devleti temsil eden kişileri tehdit ettiğini mi zannediyorsun? Sen bu lafınla bizim canımıza bıçak mı çekiyorsun. Senin bu yaptığın çok büyük bir terbiyesizlik. Biz seni işe yerleştirmeye ve mağduriyetini gidermeye çalışırken senin bu lafı söylemen yakışık almıyor. Biz seni işe yerleştireceğiz ve maddi yardımda bulanacağız ama bunu bizi tehdit ettiğin için değil, devletin tüm vatandaşlarına kucak açtığı için yapacağız.' Valilikçe tahsis edilen araçla evsiz ve kimsesizlerin kaldığı otele götürülen Aysel Aydoğan, tek kişilik oda istediği için otelde kalmak istemedi. Kadın Sığınmaevine yerleştirilme önerisini de kabul etmeyen Aydoğan, İzmir'e gitmek için para talep etti.

- KORE GAZİSİ DE HALK GÜNÜNDEYDİ-

Halk Günü'nden maddi yardım talebinde bulunan 79 yaşındaki Kore Gazisi Recep Erdoğan da kimsesiz olduğunu ve Mehmetçik Gazinosu'nda kaldığını söyledi. Devletten aldığı gazi maaşının kendisine yetmediğini dile getiren Erdoğan, Mehmetçik Gazinosu'na 100 lira borcu olduğu için maddi yardım talebinde bulunmak üzere Halk Günü'ne katıldığını bildirdi. Atlamaz da Recep Erdoğan'ın Mehmetçik Gazinosu'na olan borucunun ödenmesi ve kendisine harçlık verilmesi talimatında bulundu. (ARF-RDE) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title