Haberler

Ankara'da Gazeteciler "Ağızları Bantlı" Adalet Bakanlığı'na Yürüdü

Ankara'da Bir Araya Gelen Gazeteciler, 9 Gazeteci ve Yazarın Göz Altına Alınmasını, Ağızlarına Siyah Bantlar Yapıştırarak, Adalet Bakanlığı'na Yürüyerek Protesto Etti.

Ankara'da bir araya gelen gazeteciler, Ergenekon davası kapsamında aralarında Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da bulunduğu 9 gazeteci ve yazarın göz altına alınmasını, ağızlarına siyah bantlar yapıştırarak, Adalet Bakanlığı'na yürüyerek protesto etti Ankara'da bir araya gelen gazeteciler, Ergenekon davası kapsamında aralarında Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da bulunduğu 9 gazeteci ve yazarın göz altına alınmasını, ağızlarına siyah bantlar yapıştırarak, Adalet Bakanlığı'na yürüyerek protesto etti.

Kızılay YKM önünde toplanan gazeteciler, "İleri demokrasi ile gurur duyuyoruz. ABD'den özgür basınımız var. Tutuklu gazeteci: 61, Yargılanan gazeteci: 2 bin, Gazetecilere açılan soruşma: 4bin" yazılı pankartla Adalet Bakanlığı'na yürüdü.

25 basın örgütünden oluşan Gazetecilere Özgürlük Platformu öncülüğünde, Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS) Ankara Şubesi tarafından organize edilen eyleme, gazeteciler yoğun ilgi gösterirken, siyasiler de eyleme destek verdi. CHP Ankara Milletvekilleri Hakkı Süha Okay, Yılmaz Ateş, Zekeriya Akıncı, Tekin Bingöl, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, CHP PM Üyesi Gazeteci Veli Özdemir, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile DSP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Vural da gazetecilerle birlikte gözaltıları protesto etti. Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Cemail Bakındı da Türk-İş adına eyleme katılanlar arasında yer aldı.

-AĞIZLARINI BANTLADILAR-

Yürüyüş sırasında, "Susma Sustukça sıra sana gelecek", "Özgür Basın Susturulamaz" şeklinde sloganlar atan gazeteciler, tepkilerini ağızlarına kapattıkları siyah kurdelelerle gösterdiler. ÇGD Başkanı Ahmet Abakay'ın yanısıra, CHP'li Ateş de ağzında siyah bantla yürüyüşü sürdürdü. Kameraman ve foto muhabirleri de kamera ve fotoğraf makinelerini yere bıraktı.

Adalet Bakanlığı önüne yürüyen gazeteciler, burada bir basın açıklaması yaptı. TGS Ankara Şube Başkanı Göksel Yıldırım tarafından okunan açıklamada gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Doğan Yurdakul, Mümtaz İdil, İklim Bayraktar, Sait Kılıç, Müyesser Yıldız ve Aydın Bıyıklı ile yazar Yalçın Küçük'ün de "son dalga" ile kendilerini emniyetin koridorlarında bulduğu belirtildi. Tüm bu isimlerin ortak yönünün muhalif gazetecilerden oluşmasının akıllarda kaçınılmaz olarak "kuşkular" yarattığı ifade edilen açıklamada, "Bu tablo, ülkedeki basın özgürlüğü tartışmasını da beraberinde getiriyor. Şunu vurgulamak gerekiyor, bir ülkede basın özgürlüğünün düzeyini, ölçüsünü iktidarlar koyamaz ya da tarif edemez" denildi.

-"SIRA KİM VAR SIRA KİMDE?"-

Cezaevlerinde 61 gazeteci tutukluyken, 3 binden fazla gazeteci aleyhinde açılmış gizliliğin ihlali ve benzeri davalar devam ediyorken, Türkiye'deki basın özgürlüğünün sorgulanması gerektiği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Biz gazeteciler, cezaevlerindeki meslektaşlarımızın özgürlüğünü isterken, yargılanan arkadaşlarımızın duruşmalarına yetişemezken sanki "yetmez' dercesine bir anlayışla bu arkadaşlarımıza yenileri ekleniyor. Bunun yanında, yapılan haberlerin, yazılan ya da henüz yayımlanmayan kitapların, gazetecilerin ellerinde meslekleri gereği olmasından daha doğal bir şey olamayacak bir takım bilgi ve belgelerin suç unsuru olarak gösterilmesi basın özgürlüğünün kısıtlanması değil de nedir? Yapılmak istenen bugüne kadar mesleklerindeki başarılarıyla ülkede ve uluslararası alanda kendilerinden saygıyla söz edilen insanları tartışmaya açmaksa, yazdıklarını söylediklerini değersizleştirmekse bunun nafile bir çaba olduğunu söylemek gerekiyor. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz. Sormadan da edemiyoruz, yaptıkları haberlerle gündem belirleyen, birilerini rahatsız eden meslektaşlarımızın gözaltına alınması 'artık yazmayın' demek değil de nedir? Bu ülkede her türlü engele, baskıya, tehdide rağmen gazeteciler var. Özgürlüklerinden mahrum bırakılan ya da özgürlükleri tehdit altında tutulan meslektaşlarımızın serbest bırakılmasını ve bu tehditlerin son bulmasını istiyoruz. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkıyor, artık yeter diyoruz.

Ve soruyoruz; Sırada Kim Var, Sıra Kimde?"

Basın açıklamasının ardından gazeteciler tepkilerini göstermek için kalemlerini kırdılar, "Susmayacağız" diyerek ağızlarındaki siyah bantları da Adalet Bakanlığı önünde yere attılar. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title