Haberler

Anka, 9 Ocak 2008 Çarşamba Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN ABD TEMASLARI DEVAM EDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'deki temaslarına devam ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül'ün dün Beyaz Saray'da ABD Başkanı George Bush ile yaptığı görüşme, muhalefet sözcüleri tarafından değerlendiriliyor.

-Gül bugün, ABD Savunma Bakanı Gates'i kabul kabul edecek. ABD'deki Türk toplumu temsilcileriyle görüşecek olan Gül, Türk-Amerikan Konseyi tarafından onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak.

-Gül ayrıca New York'ta, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile akşam yemeğinde biraraya gelecek.

-AKP İL BAŞKANLARI TOPLANIYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde yapılacak olan AKP il başkanları toplantısında konuşma yapacak. (Saat:10.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN, KULÜPLER BİRLİĞİ'Nİ KABUL EDİYOR

-Başbakan Erdoğan, Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu üyelerini Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul edecek. (Saat:16.30)

-GENEL KURUL'DA UYUM YASALARI GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

-Temel Ceza Kanunlarına uyum amacıyla hazırlanan 170 özel kanunların görüşmelerine devam edilecek. (Saat:14.00)

-İNGİLTERE KIBRIS ÖZEL TEMSİLCİSİ RYAN, DIŞİŞLERİ KOMİSYONU'NDA

-TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, İngiltere İşçi Partisi Milletvekilleri ve İngiltere Başbakanın Kıbrıs Özel Temsilcisi Joan Ryanı kabul edecek. (Saat:10.45)

-İÇİŞLERİ KOMİSYONU'NDA TEKNOLOJİ PARKLARI GÖRÜŞÜLÜYOR

-TBMM İçişleri Komisyonu'nda, Telsiz Kanunun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısı ile Pendik kentsel dönüşüm ve İleri Teknoloji Parkı Projesi Kanunu Tasarısını ele alacak. Tasarıyla, bölgede konut, ticaret, sanayi, rekreasyon, teknik altyapı, sosyal donatı alanları ve diğer ileri teknoloji yatırımları için; proje geliştirilmesi, arazi ve arsa düzenlemesi ile devirleri, kamulaştırma işlemleri de dahil olmak üzere yapılacak her türlü iş ve işlemlerin yapılması öngörülüyor. Tasarıyla ayrıca, teknoloji parkların kurulması da hedefleniyor. (Saat:13.00)

-ULAŞTIRMA BAKANLIĞI İLE ÇALIŞMA BAKANLIĞI ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

-İşgörmezlik ücretlerinin PTT aracılığı ile ödenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında protokol imzalanacak. (Saat:14.00)

-KAMU-SEN'DEN KESK VE MEMUR-SEN'E ZİYARET

-Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul ile Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu'yu ziyaret edecek. (Saat:11.00/11.30)

-DP GENEL BAŞKANI SOYLU, ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR

-Geçen Pazar günü yapılan 4. Olağanüstü Büyük Kurultay'da DP Genel Başkanlığı'na seçilen Süleyman Soylu, parti genel merkezinde düzenleyeceği basın toplantısıyla çalışmalarına başlıyor. (Saat:13.00)

-CHP'DEN İKİNCİ AÇILIMI "ANADİL" İÇİN YASA TEKLİFİ YOLDA

-CHP, Deniz Baykal'ın Kuzey Irak açılımının ardından ikinci açılıma hazırlanıyor. Yeni açılım ise bu kez anadilde eğitim ve öğrenim olacak. "Devletin üniter yapısını zedelemeyecek bir düzenleme için kolları sıvayan CHP, 1989 yılında altında Deniz Baykal'ın da imzasının bulunduğu "Türkçe'den Farklı Dillerin Kullanılması Hakkında Kanun Teklifi'ni raftan indirerek yeniden Meclis gündemine getirmeye hazırlanıyor.

-DSP'Lİ YAĞIZ'DAN "OKULLARDA BAĞLAMA DERSİ VERİLSİN" ÖNERİSİ

-DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Alevi-Bektaşi inancı ve kültürünün anlatımında önemli bir enstrüman olan bağlamanın okullarda ders kapsamına alınmasını istedi. Yağız, Başbakan Erdoğan'dan içeriği henüz netleşmeyen "Alevi açılımı" hakkında da bilgi istedi.

-İDARE MAHKEMESİ, ÖMER DİNÇER'İN "İNTİHAL" YAPTIĞINA KARAR VERDİ

-Ankara 1. İdare Mahkemesi, Ömer Dinçer'in, YÖK tarafından "intihal" yaptığına ilişkin verdiği karara yaptığı itirazı reddetti. Mahkeme, "İntihal eylemi gerçekleşmiştir. Üniversite öğretim mesleğinden çıkarma cezası ile cezalandırılmasına ilişkin dava konusu işlemde hukuka aykırılık görülmemiştir" dedi. Bu kararın ardından Dinçer, üniversitelerde öğretim üyesi olarak görev yapamayacak.

-TÜRKİYE'NİN TOPRAK ALTINDA 15 MİLYAR 470 MİLYON DOLARLIK ALTINI VAR

-Çevre örgütlerini ayağa kaldıran altın arama çalışmalarıyla ilgili tartışmalar devam ederken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, yapılan araştırmalara göre Türkiye'nin 600 ton görünür altın rezervi bulunduğunu, yapılan hesaplamalara göre ise bu rezervin, işçilik, vergi, harç ve katma değeri hariç metal değerinin 15 milyar 470 milyon 939 bin dolar olduğunu bildirdi.

-Dünya altın rezervinin 42 bin ton olduğunu kaydeden Bakan Güler, Türkiye'nin tahmin edilen altın potansiyelinin ise 6 bin 500 ton olduğunu söyledi. Güler, "6 bin 500 ton olan ülkemiz altın potansiyelinin ortaya çıkarılması durumunda, gelecekte dünyada oluşacak siyasi ve ekonomik konjonktüre göre bu potansiyelin değerlendirilmesi sağlıklı olarak yapılabilecektir" dedi.

-Altın arama işlemleri sırasında siyanür kullanılmadığını kaydeden Güler, Türkiye'de 17 yabancı ortaklı, 19'da yerli şirketin altın arama ruhsatı aldığını ifade etti.

-SANAYİDE YILLIK ÜRETİM ARTIŞI YÜZDE 5.3

-Son bir yılın ortalamasında önceki bir yıllık döneme göre madencilik üretimi yüzde 10.5, elektrik, gaz ve su üretimi yüzde 9.2 artarken, imalat sanayiindeki üretim artışı yüzde 4.6'da kaldı; toplam sanayi üretiminde yüzde 5.3 oranında bir artış gerçekleşti.

-İmalat sanayiinde taşıt dışındaki ulaşım araçları yüzde 24'le en yüksek yıllık üretim artışı kaydedilen alt sektör oldu. Bunu yüzde 22.2 ile elektrikli makineler, yüzde 21.2 ile ağaç ve mantar ürünleri, yüzde 13'le metal eşya, yüzde 11.3'le ana metal sanayii izledi. En çok ihracat gerçekleştiren sektör olan taşıt araçlarındaki yıllık üretim artışı yüzde 8.1 düzeyinde gerçekleşti.

-İSLAM KALKINMA BANKASI'NDAN ORGANİK TARIMA 300 BİN DOLAR HİBE

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı çerçevesinde İslam Kalkınma Bankası'ndan 300 bin dolar tutarında hibe kredi sağlanarak "Türkiye'de Organik Tarımın Güçlendirilmesi Projesi" uygulanacağını bildirdi. Bakanlığı tarafından 1997 yılından itibaren "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" uygulandığını kaydeden Eker, projenin 2007 yatırım tutarının 1.5 milyon YTL olduğunu söyledi.

-BİR YILDA KAZANILAN DÖVİZ SADECE İTHALATA BİLE YETMEDİ

-Türkiye, Kasım 2007 itibariyle son bir yılda ihracat, turizm, taşımacılık, dış müteahhitlik, işçi dövizi gibi yollardan toplam 148.6 milyar dolar döviz geliri elde ederken, ithalat faturası 157.8 milyar, diğer alanlarla birlikte toplam döviz gideri de 184.4 milyar dolara ulaştı.

-Yıllık döviz geliriyle ithalatın ancak yüzde 94'ü, tüm döviz giderlerinin ise yüzde 81'i karşılanabildi.

-İKİ LEASING İŞLEMİNDEN BİRİ MAKİNELER İÇİN YAPILIYOR

-Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, yatırım alanları dışında kötüye kullanıldığı gerekçesiyle KDV'sini yüzde 1'den yüzde 18'e çıkardığı finansal kiralama (leasing) işlemlerinden yüzde 48'inin makineler için kullanıldığı belirlendi. Genel makineler grubuna, tekstil makineleri de eklendiğinde oranın yüzde 56'ya yükseldiği ortaya çıktı.

-KIZ TEKNİK LİSELERİ "HAYIRSEVER" ARIYOR

-Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, kaynak sıkıntısı nedeniyle açılamayan Kız Teknik Liselerinin amacı dışında kullanılmasını engellemek için harekete geçti. Yeni yapılan okul binalarının ihtiyacı karşılayamaması nedeniyle açılamadığını bildiren Genel Müdürlük, valilerden, hayırseverleri okullara yönlendirmesini istedi.

-PROF. DR. TULGAR'DAN, EPİLEPSİ VE ALZHAİMER HASTALARINA YENİ UMUT

-Uluslararası Nöroteknoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Metin Tulgar, ilaçlara dirençli epilepsi (sara), kronik depresyon ve alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılan beyin pilleri konusunda geliştirdiği teknikle, arıza riskini sıfıra indirip, kullanım süresini ömür boyu uzatarak, uluslar arası patent koruması aldı.

-HER YIL 3 BİN 700 ÇOCUKTA KANSER BEKLENİYOR

-Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Mehmet Kantar, her yıl 3 bin 700 çocukta kanser beklendiğini söyledi.

-CİLTTEKİ BEYAZ LEKELER HASTALIK HABERCİSİ

-Dermatoloji Uzmanı Dr. Hasibe Özkılıç, ciltteki beyaz lekelerin deri tümörü, mantar, lupus ve vitiligo hastalıklarının habercisi olabileceğini belirtti.

-BASİT ÖNLEMLER ELEKTRİKTE YÜZDE ELLİ TASARRUF SAĞLIYOR

-Günlük hayatta sıkça kullanılan buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi elektrikli ev eşyalarında, basit önlemlerle yüzde elliye varan elektrik tasarrufu sağlanabiliyor.

-Çevre ve Kültür Kuruluşları Derneği (ÇEKÜD) tarafından yayınlanan "Elektrikli Ev Eşyaları Tasarruf Kitapçığı"nda yer alan önlemlerin başında, mikro dalga fırınların ve kompakt floresan lambaların tercih edilmesi, sadece kullanılan odaların ısıtılması, elektrikli eşyaların birbirinden uzak yerlere yerleştirilmesi geliyor.

-HSBC MİKROKREDİ PROJESİNİN 1. YIL SONUÇLARINI AÇIKLAYACAK

-HSBC'nin mikrokredi projesine ilişkin birinci yıl değerlendirme toplantısı yapılıyor. (Saat:09.30)

-KÜRESEL AİLE ŞİRKETLERİ ARAŞTIRMASI AÇIKLANIYOR

-PricewaterhouseCoopers tarafından gerçekleştirilen 2007/2008 Küresel Aile Şirketleri Araştırması, Türkiye sonuçları ile birlikte açıklanıyor. 28 ülkeden yaklaşık bin 500 aile şirketinin yer aldığı ve ilk kez küresel ölçekte yapılan araştırmaya Türkiye'den de 50 aile şirketi katıldı. (Saat:10.00)

İYİ GÜNLER DİLERİZÂ…

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title