Haberler

Anka, 27 Ağustos 2009 Perşembe Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-KOMUTANLAR AFYON'DA

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kurtuluş Savaşı'nı sonlandıran Büyük Taaruz'un başladığı Afyon Çiğiltepe'ye gidiyor.

-Afyon'un Kurtuluşu ve Şehitlerin Anılması programlarının da düzenleneceği törenlere yeni kuvvet komutanları da katılıyor.

-NATO GENEL SEKRETERİ RASMUSSEN TÜRKİYE'DE

-NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, görevini 1 Ağustos itibariyle resmen üstlenmesinin ardından Ankara'ya ilk ziyaretini gerçekleştiriyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NATO Genel Sekreteri Rasmussen'i Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 17.15)

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rasmussen ile Merkez Bina'da bir araya geliyor.

-Erdoğan, Genel Sekreter Rasmussen ile Ankara Rixos Otel'de iftar yemeğinde buluşuyor. (Saat: 18.30/19.38)

-GÜL-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, olağan haftalık görüşmesini yapmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 15.30)

-TÜRKMENİSTAN DEVLET BAŞKANI BERDİMUHAMEDOV TÜRKİYE'DE

-Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geliyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Antalya'da Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov onuruna akşam yemeği veriyor. (Saat: 23.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Balçiçek Pamir ve Romanya Dışişleri Bakanı Cristian Diaconescu ile beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat: 12.00/14.30)

-ERDOĞAN'IN KABULLERİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Dışişleri Bakanı Mahdum Şah Mahmud Kureyşi ile Merkez Bina'da görüşüyor.

-Erdoğan, Romanya Dışişleri Bakanı Cristian Diaconescu ile Genel Merkez'de bir araya geliyor. (Saat: 13.00/17.00)

-ŞAHİN KKTC'DE

-TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, çeşitli temaslarda bulunmak üzere KKTC'ye gidiyor.

-Şahin burada, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer ile Başbakan Derviş Eroğlu ile bir araya geliyor.

-Şahin, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hilmi Akınzorlu'yu ziyaret ediyor. (Saat: 11.30/12.00/12.45/14.00/15.30)

-BAĞIŞ'IN GÖRÜŞMELERİ

-Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "BM Avrupa Patikası" projesi öğrencileri ve Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı ile AB Genel Sekreterliği'nde ayrı ayrı bir araya geliyor. (Saat: 14.00/15.00)

-YILDIZ'IN GÖRÜŞMELERİ

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ABD Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Eşbaşkanı Robert Wexler ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ile bakanlıkta görüşüyor. (Saat: 10.00/14.00)

-ÇAĞLAYAN İSTANBUL'DA

-Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Moda Günleri'nin İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki açılış törenine katılıyor. (Saat: 11.00)

-YÖK TOPLANTISI

-Yükseköğretim Genel Kurulu, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanıyor.

-Toplantıda, Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü açılması talebinin ele alınması bekleniyor.

-BASIN TOPLANTILARI

-İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'nin ana sponsorluğunda düzenlenen Avrupa'nın en büyük yelken yarışı İstanbul Europa Race'in tanıtım toplantısı İstanbul'da yapılıyor. (Saat: 10.30)

-Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) tarafından Polat Renaissance Havuzbaşı'nda, düzenlenen geleneksel iftar programına Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TDKD Başkanı Ramazan Hazar katılacak. (Saat: 19.30)

-Samsung, yeni çift LCD ekranlı fotoğraf makinelerini Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıyor. (Saat: 10.30)

-SARKİSYAN'İN "SINIR AÇILMAZSA MAÇA GİTMEM" AÇIKLAMASI, RUSLARI BÖLDÜ

-Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın, "sınır açılmazsa, maç için Türkiye'ye gitmem" yönündeki açıklamasını değerlendiren Rusya Stratejik Kültür Vakfı Uzmanı Areshev, "Uygun bir taktik adım" derken, Rus Askeri Tahminler Merkezi Başkanı Tsyganok ve Strateji adlı St. Petersburg'daki Siyasi ve Beşeri Bilimler Etüdleri Merkezi Başkanı Sungurov ise "Sarkisyan Türkiye'yi ziyaret etmeli" dedi.

-ORSAM: KÜRT BÖLGESEL ANAYASASI YENİ SORUNLAR YARATABİLİR

-Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Ortadoğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Serhat Erkmen, Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi parlamentosu tarafından kabul edilen bölgesel anayasa taslağının yeni sorunlar yaratıp mevcut sorunları da artırabileceğine dikkat çekti.

-IMF BİRİNCİ BAŞKAN YARDIMCISI LIPSKY: "BÜYÜMENİN İŞARETLERİ AÇIK"

-"IMF Direct" Bloguna dünyadan merkez bankacıları, öğretim üyeleri ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı Wyoming'deki Grant Teton dağları bölgesinde her yıl düzenlenen Jackson Hole Konferansı ile ilgili izlenimlerini yazan John Lipsky, "En kötü atlatılmışken, iyileşme süreci de tamamlanmaktan uzak bulunuyor" dedi.

-3 YILDA YAKLAŞIK 4 BİN MADENE İŞLETME İZNİ VERİLDİ

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan'ın soru önergesine verdiği yanıt, 2005 yılında Madencilik Faaliyetleri İzin Yönetmeliği'nin çıkarılmasından bu yana 3 bin 839 maden işletme izni verildiğini ortaya koydu. Bakan Yıldız, yine aynı sürede çeşitli kamu kurum ve kuruluşları tarafından Maden İşleri Genel Müdürlüğü'ne 459 adet özel izin alanının koordinatlarını bildirdiğini kaydetti.

-CHP'li Ayhan, Bakan Yıldız'a AKP hükümeti döneminde maden arama ruhsatı izinlerini sorduğunu ancak bakanın sadece işletme izinlerini bildirdiğini belirterek, "AKP hükümetinin maden arama ruhsatı izni sayılarını vermeye yanaşmaması, ülkemizin 150 bin kilometrekaresinin çok üzerinde bir alanda, çok uluslu maden şirketlerinin maden arama kazıları yapmasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, AKP hükümeti işletme izni verdiği 3 bin 839 adet izin sayısını vererek kamuoyunu yanıltmaktadır" dedi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title